Witam.
Może mi się tylko wydaje ale parę odcinków wyglada jak lekka zżynka ,,spraw'' z serialu
o braciach Winchesterach ...
W sumie jak przerabiać pomysły to od najlepszych !
1. Pętla czasowa
2 .Ostatni odcinek o Wendigo
3. Epidemia na komisariacie ...
4. Zmiennokształtny (1 sezon haven)
Nie zmienia to faktu że Haven dziś jest bardzo dobrym serialem.
Jest mnóstwo nieorozwiązanych zagadek (druga Audrey i Howard, tajemnicze wyparowanie stodoły i utrata pamięci Audrey2, skrzynka Rasmussena, tatuaż i tejemnica Duka, Colorado Kid i Lucy, skąd wzięły się Kłopoty? Czym są lub kim?) przez
co serial naprawdę wciąga. Nie są to tylko pojedyncze sprawy.
Co was najbardziej intryguje? Jaka tajemnica?
Liczycie na 3 sezon ?
Pozdrawiam serialowiczów !
Ogólnie Wendigo, zmiennokształtny itp to popularne legendy. Tak więc w każdym serialu tego pokroju znajdą się jakieś nawiązania do potworów z legend.
Sama porównałam Haven do Supernatural, ale jednak podobieństwa tyczą się tylko pomysłów czerpania z legend miasteczkowych i to wszystko.
Ogólnie 2 sezon jest kiepski. Dzisiejszy odcinek już podniósł poprzeczkę, ale wątpię czy będzie 3 sezon. Chciałabym, ale nie sądzę by był. Chociaż może, może...
Cóż. Mi sie bardziej podoba 2 ....
Sprawy są ogólnie porównywalne - raz lepsze raz gorsze niż w sezonie 1 ...
Natomiast jest więcej wątków, tajemnic.
Odnośnie tych legend. Fakt .W wielu serialach powtarzane są wątki różnych potworów,
kosmitów itd itp. Natomiast po serialu bazującym na Kingu mogliśmy oczekiwać
zupełnie pokręconych i świeżych pomysłów. Nie mówie że ich nie ma ale ....
No i wezmy pod uwage że Haven ma mało odcinków (2x 13) a Supernatural 140.
Stąd mój zarzut odnośnie zżynek.
Co ciekawe bylem przekonany że Wielebny będzie główną postacią finału 2 sezonu -
a tu .... nie chcę rzucać spoileru. SZOK !
3 sezon chyba będzie - wątpie by w 3 odcinki odpowiedzieli na tyle pytań.
To zależy od oglądalności. Bo np Happy Town było bombowym serialem a zakończyli produkcję po kilku odcinkach i zostawili więcej pytań niż odpowiedzi. Jak Haven będzie kiepsko przędło to zostawią nas tak jak jest i tyle.
Haven jest oparte na Colorado Kid'zie, ale ta opowieść była akurat beznadziejna i w zasadzie serial ma tylko ogólny zarys i kilku bohaterów z historii a reszta jest zmyślona przez scenarzystów. Poza tym King nie wyjaśnił skąd się barały te zjawiska.
Fakt, Colorado Kid był beznadziejny. Sam początek o kanapce z krewetkami był zapowiedzią ;D Haven już pewnie się kończy ,ale dotarł do 2 sezonu więc brawa!
w sumie to po Haven można się spodziewać wszystkiego. Niby jesteśmy już przy samym końcu dotarcia do prawdy a może jednak scenarzyści szykują kolejną tajemnice którą mogli by nas karmić przez następny sezon-Oby!
Jako niesamowita fanka Haven bardzo chciałabym doczekać kolejnego sezonu :) ale jeśli mieliby ciągnąć na siłe kolejny sezon to chyba podziękuje za flaki z olejem i pozostanę na 2 sezonach ... ;D