PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568529}

Hawaii 5.0

Hawaii Five-0
2010 - 2020
7,6 7,2 tys. ocen
7,6 10 1 7156
Hawaii 5.0
powrót do forum serialu Hawaii 5.0

Hey!
Właśnie szukam jakiegoś ciekawego serialu do oglądnięcia.
Czy ktoś mi może powiedzieć powody dlaczego miałabym oglądać ten serial,
o czym jest.?
Byłabym wdzięczna ;)

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

Serial opowiada o jednostce specjalnej na Hawajach stworzonej przez panią gubernator. Po tym jak John Mcgarrett zostaje brutalnie zamordowany na wyspę(Oahu) powraca jego syn komandor Steve Mcgarrett, okazuje się, że śledztwo w sprawie zabójstwa prowadzi Det. Danny Williams z New Jersey. Szybko jednak okazuje się, że to właśnie Steve zostaje szefem. Do jednostki dołącza również Chin Ho Kelly policjant wyrzucony z HPD ( podejrzany o korupcje) a prywatnie uczeń i przyjaciel ojca Mcgarretta, oraz Kono Kalakaua kuzynka China, która właśnie kończy akademie. Przez większość odcinków widzimy jak Five 0 zwalcza przestępczość na hawajach, jednak w tle co jest naprawdę dużym plusem serialu pomiędzy jedną sprawą a drugą możemy poznać i śledzić historie samego bohatera, którym jest Steve Mcgarrett, w wielu odcinkach wracamy do jego przeszłości, która na dobrą sprawę wciąż wraca, i zazwyczaj wiąże się z problemami samego Mcgarretta jak i odbija się na jednostce, i ludziach, którzy są blisko Five-0 i z Five 0. Jak dla mnie serial jest genialny. osobiście pokochałam Hawaii five 0 za : np. "Bromance" niesamowita relacja pomiędzy Danno a Steve'em, i nie do podrobienia tzw. Carargument, świetnie również pokazana relacja pomiędzy kuzynostwem Chin - Kono, po za tym nietuzinkowe poczucie humoru zwłaszcza jeśli chodzi o Danno no i za sporo akcji co sprawia że serial się nie nudzi. Właściwie po za niesamowitą czwórką w Hawaii five 0 jest wiele jeszcze postaci, bez których ten serial nie byłby tak dobry jak jest dzięki temu że te osobą są możemy poczuć większa dawkę humoru lub po prostu się bać, i to jest również dodatkowy plus tego serialu. Ten serial pokazuje bohaterów od strony prywatnej, i zawodowej. Myślę, że warto jest zobaczyć ten serial ze względu na chociażby ciekawą fabułę, krajobraz Hawajów, muzykę, akcję(której nie brakuje) i humor. : ) Nie wiem czy ci się spodoba ale umarzam, że warto jest obejrzeć, może wciągnie cię tak samo ja mnie. pozdrawiam ja w każdym razie już nie mogę się doczekać 3 sezonu a jeszcze trwa drugi. : )

szpilkaDC

Dzięki ;)
Widzę, że się nieźle napisałaś.
Zobaczę. Mam nadzieję, że mi się spodoba ;)

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

Cieszę się że mogłam pomóc :)