PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17194
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

niech w końcu nakręca film przeciez na manga zasługuje na to, Watchmen i seria Matrix nie majak żadnych szans z Hellsing !!! "W imię Boga skażone dusze doznają wiecznego odpoczynku"...

Konradek84

Heh, ostro przesadzasz. Hellsing jest kolejnym anime, dla niektórych kultowym(choć w moim mniemaniu nie zalicza się do żadnych TOP 10, a pewnie nawet do TOP20 anime). Natomiast Matrix czy Watchmen po pierwsze są zupełnie innym typem filmu i nie chodzi o to, że grają aktorzy itd. tylko fabularnie. Poza tym Hellsing nie jest specjalnie dobry: nie ma jakiejś puenty, wszystko ogranicza się do jednej wielkiej nawalanki i pod to fabuła, która jest dnem. Do tego brutalność jest niesamowicie przesadzona i nie chodzi, że "ah oh, niedobrze mi się robi" tylko, że to po prostu karykaturalnie wyglądanie, każda postać ma chyba w sobie ze 100 litrów krwi. Nad kreską można dyskutować, mnie się nie bardzo podoba, jest groteskowa. Wolę kreskę z Vampire Hunter D, Sword of Stranger czy nawet Rouroni Kenshin OVA.

ocenił(a) serial na 9
Konradek84

obawiam sie ze film moglby wyjsc slabiutko... do takiego filmu potrzeba dobrych efektow iw ogole a jak maja postacie wyjsc stuczne jak w Death Note to ja podziekuje albo wyjsc kaszana jak Dragon Ball... Niech aniem zostanie anime,film tego nie pokaze wszystkiego tak dobrze

ocenił(a) serial na 9
Konradek84

nigdy nie zrobia takiego filmu, bo musialby to byc wysokobudzetowy film z efektami ORAZ masa przemocy, gore, krwi... musialby byc tezh zupelnie niepoprawny politycznie... widzieliscie kiedykolwiek taki film? nie, nie widzieliscie bo hollywood to czysta komercha... koniec tematu...