PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111989}

Joan z Arkadii

Joan of Arcadia
2003 - 2005
7,5 7,7 tys. ocen
7,5 10 1 7685
Joan z Arkadii
powrót do forum serialu Joan z Arkadii

Witajcie przyjaciele!
Mam dla Was propozycje. Proponuje wziąć się w garść i zrobić w końcu tłumaczenie 1 sezonu. Sprawa nie jest taka trudna jak może się wydawać. Chodzi o translacje napisów z jezyka angielskiego na polski. Mogę wysłać je każdemu chętnemu choć nie jest problemem znaleźć je w necie. Mamy już kolejny 5 odcinek http://napisy24.pl/search.php?str=joan+of+arcadia
Można powiedzieć ze ja sam skończyłem już tłumaczyć odcinek bodajże 13. Postaram się zrobić jeszcze jakiś w najbliższym czasie.

Więc jeśli masz choć trochę chęci nie czekaj tylko pisz.

ocenił(a) serial na 10
Wandei

Fajnie by było jakby ktoś przetłumaczył odcinki :) najlepiej dla obu sezonów :) W 2006 roku leciał na polsacie ale nie miałem okazji obejrzec wszystkich odcinków... :( Gdybym znał angielski sam z chęcią bym się za to zabrał...Niestety dopiero zaczynam naukę angielskiego a jestem na I roku studiów... Oświata pokarała mnie brakiem tego języka w poprzednich latach kształcenia :( i teraz trzeba cierpieć :( Faktycznie są angielskie napisy do 2-óch sezonów na necie i myśle ze dla kogoś kto zna enlisha to ni byłoby takie trudne ^^ Tylko chęci trzeba :P Jakby ktoś to zrobił to byłbym dozgonnie wdzięczny :)

Pozdrawiam Morshik ^^

Wandei

i jak tam z napisami? bo na napisy24 jest dopiero do 7 odcinków. mógłbyś podesłać jakieś swoje jeśli masz. byłabym bardzo wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 9
Wandei

Do Wandei.

Jeśli masz coś przetłumaczone, to w międzyczasie mogę to przejrzeć i nanieść poprawki... oczywiście drobne. ;-)

Kontakt GG: 3630598.
Tylko nie piszcie kiedy będą, czy będą i do ilu odcinków będą napisy... Proszę... :-)

Wandei

Ja też mogę tłumaczyć. Dajcie znać który odc na pw.

szabla99

Z tego co mi wiadomo to tłumaczone są teraz przez Grzybiora do 9 odcinka i od niego wzwyż nie ma już nic (przynajmniej dostępnego ogólnie) więc od 10 jeżeli masz dobre chęci to możesz zacząć coś działać :)

ocenił(a) serial na 10
dzeta

A Grzybior coś obecnie tłumaczy czy nic? Bo mi się kontakt z nim urwał ;) A co do napisów to są do kilku odcinków z sezonu 2 jeszcze :)

użytkownik usunięty
Wandei

Mam mo że ktoś już jakies napisy? Bo samemu tłumaczenie to porazka (a że mój angielski do najlepszych nie nalezy) ,napisy do odcinak 12 tłumacze już 4 dni!!! TYle dialogów,pomocy :)

ocenił(a) serial na 10

Odcinki 1-6 obecnie sobie powoli rekreacyjnie tłumaczę. Z tym, że 1-4 to korekta napisów Grzybiora więc wiele grzebać nie trzeba. 5 można powiedzieć na ukończeniu, a 6... jeszcze trochę jeżeli o mnie chodzi.

Wandei

Fajnie, ze to wszytsko sie jakos kreci, widze juz tlumaczenia az do 11 odcinka :D Przepraszam, ze sie nie odzywalem, ale ostatnio mniej czasu - studia itd.
Któregoś dnia podrzuce Grzybiorowi odcinek 13 :) wiec niech nikt sie nie trudzi z nim ;)

użytkownik usunięty
Wandei

DObra nowina,bo własnie miałem zamiar sie za niego zabrac,bo 13 odcinka jeszcze nie widziałem:),wrzuc napisy na napirojekta

ocenił(a) serial na 9
Wandei

orientuje sie ktos jak to jest z tymi odcinkami na axn? 30 jest odcinek 16 a 31 jest czwarty. tzn, ze bedzie leciec od poczatku ta sama seria?

ocenił(a) serial na 10
howyna_chranina

bo serial leci równolegle o dwóch porach
1.pon-pią 9, 14, 18
2.so i nie 16

dlatego w sobotę będzie dopiero 4 odcinek, a dziś był już chyba 11.

MistrzSeller

może najdzie sie ktoś kto go ripuje. wówczas problem z napisami by się zakończył.

Wandei

A znalazłaby się gdzieś transkrypcja? Sądzę, że poradziłabym sobie bez, ale są momenty, gdzie nic nie rozumiem, niestety...

ArienneMD

będę dźwięczna za podrzucenie angielskich napisów, do jakiejkolwiek wersji serialu (napi projekt mi nie wyszukuje napisów do odcinków 11 w górę). Mój email: siloee@wp.pl .. Odwdzięczę się tłumaczeniami, ale w tłumaczeniu ze słuchu jestem niestety kiepska:)

użytkownik usunięty
joschi

Pobierz program BESTplayer ,on samodzielnie wyszukuje napisy i wsród wyszukanych napisów do danego odcinak znajdziesz napisy po angielsku (bo polskich niestety brak).

dotarłam już do angielskich napisów;)
Kończę tłumaczyć 23 odcinek pierwszej serii, potem biorę się za drugą serię.

ocenił(a) serial na 9
joschi

o widzę że koleżanka się wzięła porządnie do roboty:) jak coś to poproszę o maila Twojego to podeśle Ci to co mam przetłumaczone już to będzie Ci może łatwiej.
oraz klika już z 2 serii mam przetłumaczonych i zsynchronizowanych.
wspólnymi siłami szybciej:)

marthe16

daj znać co już masz przetłumaczone z drugiej serii, żeby się nie powtarzać:)
Odcinek 23 mam przetłumaczony,zsynchronizowany.
Skoro nie masz 20 odcinka to wezmę się za niego, jeśli sobie poradzę;)
Akurat muszę ćwiczyć na egzamin z przekładu, więc tłumaczenie serialu się przyda;)
A co do synchronizowania to przydałby się ktoś kto się na tym zna. Ja tylko otwieram notatnik i pracuję na gotowych;) Więcej nie umiem:)

joschi

Synchro najprościej zrobić w subedicie jak masz już jakąkolwiek ścieżkę czasową (program sam dopasuje w 99% przypadków). Opis jest w pomocy.

ocenił(a) serial na 9
Wandei

widze że sa napisy od 1 do 12 odcinka.ja mam napisy od 12 do 23 [prócz 20], tylko problem z tym że trzeba je zsynchronizować z filmem, ja nie umiem więc proszę o odzew.