PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111989}

Joan z Arkadii

Joan of Arcadia
2003 - 2005
7,5 7,7 tys. ocen
7,5 10 1 7684
Joan z Arkadii
powrót do forum serialu Joan z Arkadii

Dzisiejszy odcinek

ocenił(a) serial na 10

Witam. Dawno tu nie zaglądałem. Oglądam Joan z Arkadii II raz na tv4. Pamiętam tamte wakacje upłynęły pod znakiem Joan z Arkadii i po każdym odcinku rodziło się we mnie jakieś przemyślenie. I szokiem było dla mnie, że nie zobaczę 5 ostatnich odcinków. Ale czekałem wytrwale i dziś zobaczyłem ten jeden z 5 odcinków, których nie widziałem, był super. Ten cytat z tomiku poezji Emily DICKINSON super. Szkoda, że teraz nie robią takich seriali. Jeszcze 4 odcinki i ten serial przejdzie do historii. Choć chciałbym żeby puścili kiedyś jeszcze raz I serię, bo nie widziałem pierwszych odcinków. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Davos

niestety wszystko co dobre szybko sie konczy... jezeli nie wiesz jak sie potocza losy Joan w najblizszych 4 odcinkach to nie bede Ci psul zabawy:) powiem tylko tyle ze beda one na wysokim poziomie, z reszta jak caly serial... powiem Ci tylko, ze po obejrzeniu ostatniego odcinka bedziesz chcial obejrzec 3 sezon, ktory nigdy nie powstal, a szkoda... Tu rodzi sie to pytanie dlaczego filmy z tak glebokim przekazem tak szybko gasna...

ocenił(a) serial na 10
Davos

a o czym byl ten odcinek?poniewaz nie moglam go obejrzec chociaz bardzo zaluje :(

użytkownik usunięty
Davos

moje wakacje także upłynęły pod znakiem Joan z Arkadii i strasznie cierpialam kiedy we wrzesniu nie moglam ogladac juz tego serialu.Serialu hmm dla mnie to bylo cos wiecej niż serial, tak sposób na dzień. Zawsze potem głebiej zastanawiałam się nad tym wszystkim, nad życiem, ludźmi i dlaczego Bóg nas tak doświadcza. Mam nadzieję, że nie tylko ja byłam tak przywiązana do tej historii. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10

Jak podobnie każdy następny odcinek był takim jakby drogowskazem na nowy dzień. Wstawało się rano i czekało tylko na Joan. Ten serial super i szkoda naprawdę szkoda, że takie seriale kończą się II sezonie. Czekam właśnie na kolejny odcinek i smutno mi się robi ze zostało ich już tak mało. Ale wiem ze ten serial coś we mnie zmienił i to, co się zmieniło będzie mi przypominało o Joan i o tym super serialu. Może kiedyś wyemitują jeszcze raz I serie może w następne wakacje poczekamy. Pozdrawiam was wszystkich. Polecam także film z Amber Treblyn (nie wiem czy dobrze na pisałem) Stowarzyszenie wędrujących dżinsów, film naprawdę super i Amber git gra. Klimat trochę jak ze szkoły uczuć.

ocenił(a) serial na 10
Davos

Amber gra tez w Klatwie 2 :) a co do serialu to popieram przedmowcow... to wlasnie jeden z nielicznych, ktory ma swoja misje... Pozwala nam zrozumiec wiele rzeczy dotyczacych Boga i naszego zycia... Chyba kazdy kto zobaczyl ten serial i naprawde go obejrzal, nie tylko zerknal na jeden odcinek bez poznania fabuly i calego jego sensu, zachowa w pamieci niektore sceny... Np scena z 8 odcinka 2 sezonu gdy umiera Judith... i porownanie naszego zycia do zonglawania gdzie pileczki to nasze uczucia... Chyba juz zaden film ani serial nie stworzy takiego klimatu... czgos takiego nie da sie powtorzyc...

PS: pisze sie Amber Tamblyn :)

ocenił(a) serial na 10
jaco155

he ok bede wiedział pozdrawiam masz 100 rację ładnie to ujełaś