PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111989}

Joan z Arkadii

Joan of Arcadia
2003 - 2005
7,5 7,7 tys. ocen
7,5 10 1 7684
Joan z Arkadii
powrót do forum serialu Joan z Arkadii

Jest to pomysł długoterminowy ale już więcej chyba nie wymyślę... Mam już ściągnięte wszystkie odcinki Joan z Arkadii tylko oczywiście napisów do nich, ani widu ani słychu. Jedyna szansa jaka nam pozostaje to przekonanie w jakiś sposób kogoś z KinoManii SubGroup żeby nam zrobił te napisy. Nie wiem jak to do końca zrobić ale jak się za to weźmiemy to może coś wymyślimy... Trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku że gdybyśmy przekonali chociażby jednego tłumacza to byłaby szansa na te napisy.

Gdybyśmy je już mieli to mam jeszcze jeden pomysł. Byłbym wtedy w stanie wysłać wszystkim chętnym (o ile to nie będą setki osób) pocztą (normalną pocztą) DVD'ki ze wszystkimi odcinkami Joan razem oczywiście z tymi napisami. Tylko fajnie by było mieć najpierw te cholerne napisy... Piszcie co o tym myślicie i jak tam kogoś przekonać, bo głosowanie na forum Kinomanii "Które seriale warto tłumaczyć" raczej nie wypali.

Piszcie co o tym myślicie i jak to zrobić...
Pozdro 4 all

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

Ja sądze że to super pomysł ale masz numer to tego studia czy coś kolwiek. Mam pytanie wysłał byś mi te wszystkie odcinki na płycie?? Kase wyśle pocztą??

ocenił(a) serial na 10
Davos

Moim zdaniem to dobry pomysł.Trzeba wszystkiego spróbować.
ps.już za wczasu zapisuję się na te odcinki,ja ściągnełam naraźei kilka a chciałabym miec więcej:)

ocenił(a) serial na 9
Ana_Lucia

Ludzie! Odcinki moge wysłać, tylko narazie trzeba te napisy zalatwić... To jeste stronak tej Kinomanii: http://www.kinomania.org/ [www.kinomania.org/] (gdyby ktoś nie wiedział). Tam chyba można pisać do tych ludzi którzy robią napisy. Trzeba kogoś tam na to namówić, bo to chyba najszybciej wypali ze wszystkich poprzednich pomysłów na temat napisów... Tylko nie wiem czy pisać tam do każdego z osobna, czy jakiś temat o napisach do Joan założyć, czy cokolwiek innego. Żeby tam kogoś przekonać chyba będzie trzeba zorganizować trochę większą ekipę ludzi niż tylko 3 osoby. No chyba że ktoś się zgodzi na prośbę kilku fanów Joan, bo faktycznie zanikają na tym forum fani tego serialu... :/:/:/

Pozdro 4all :):):)
Dla tych którzy już nie wchodzą na to forum również...

Grzybior

hey , pomysł jest super. moze byśmy napisali do jednego tłumacza taka petycje z podpisami wszystkich zainteresowanych , bo napewno sa jeszcze fani Joan , ja sama na forum byłam dawno ale to przez szkołe, i mysle ze inni tez pewnie z takich powodów , ale jak bedzie potrzeba to znajdzie sie duza liczba osób -Fanów :)
pozdro dla wszystkich ;)

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

to super pomysł :) tylko ciekawe kto sie zgodzi zrobić napisy do tylu odc... :(

jak coś to mi też pzreślij ;)

Grzybior

grzybior ja bym miala w takim razie do Ciebie wielka prosbe.Jesli mozglbys mi przeslac wszystkie te odcinki na plytkach(tylko nie dvd)nawet bez napisow to ja bym byla Ci dozgonnie wdzieczna.Niestety mam slaby kom. i o sciagnieciu wszystkich to nie mam mowy:( I jeszcze jedno napisz mi ile by to kosztowalo.Z gory dzieki.

ocenił(a) serial na 6
joanna_21_84

oj przydały by sie napisy sam sie dziwie ze nikt sie nie wziął za ich robienie.... grupa Hatak by zrobiła napisy (http://hatak.pl/)

Grzybior

pisaleś że ściągasz angielskie napisy do Joan z synchro - jak je masz to jest prosta sprawa.
jak nie ma, to można się podzielić.
ja mogę np. zająć się synchronizacją, ktoś inny tłumaczeniem.
ja już 2x18 przetłumaczyłam tylko została synchro którą dzisiaj robie..

ocenił(a) serial na 10
szept_duszy

pomugł bym ale nieweim jak sie to tego zabrać co jest potzrebne?? Ja moge wysłac za napisy 5 ostatnich odcinków siciągnełem już ostatni jest super chociasz nieweim o co biega. siciągam 19 i 21.

ocenił(a) serial na 9
Davos

Spoko że Szept Duszy robi też napisy xD
Ja w sumie miałem też dalej tłumaczyć te napisy, ale szkoła jak to szkoła...
...jak zwykle dowalili mi taki plan lekcji, że codziennie mam na 11 albo 12 do szkoły, a wracam na chatę o 18 albo 19...:/:/:/. Jka będe miał czas to spróbuje się zająć wcześniejszymi odcinkami.

A co do tego przekonywania ludzi do robienia napisów to chyba trzeba by przejść od słów do czynów... Jak i Kinomania Subgroup jak i Grupa Hatak mogą nam pomóc tylko trzeba kogoś tam do tego przekonać. Nawet myślę że ta Grupa Hatak prędzej nam pomoże bo oni z tego co widzę to robią napisy tylko do seriali (a przynajmniej w większości). Więc fajnie by było jakby pozakładać tam albo tematy na ten właśnie temat albo pogadać z tymi ludźmi. No to co dalej???? Róbmy coś! :):):)

Pozdro 4all

Grzybior

Grzybcior ... napisze Ci tak...... wyślij mi te filmy , jak już chcesz to i zapłace te 2/3 zł . Postaram się tłumaczyć dialogi, tylko że najlepszym sposobem jest oglądanie w tym samym czasie filmu , i wtedy jakieś słowo można łatwo dopasowac do filmu .... sam z angielskiego mam 3... ale jak jest się człowiekiem kreatywnym .... :]

Odezwij się na maila , bananash@interia.pl

Pozdrawiam wszystkich

Grzybior

ale Grzybior, masz w końcu ściągnięte angielskie napisy czy nie?

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

hej!! ja też jestem fanką joan wiec jak by co to też bardzo bym prosiła o wysłanie tych odcinków:) myśle ze to dobry pomysł z tymi napisami i petyciami napewno sie pod nią podpisze pa buziaki dla wszystkich:* jak by co to jest moj mail kasik87to@wp.pl

Grzybior

no to ja bym też była zainteresowana :P pozdrawiam...
a o to mój mail mydelko07@interia.pl

ocenił(a) serial na 10
Mydelko

ja tez bym chciala bardzo bardzo wiec jesli to bedzie mozliwe ...ladnie sie usmiecham kasia_kobyszewska@tlen.pl

użytkownik usunięty
kasia_kobyszewska

ja bym prosił o kontakt w sprawie odcinków... (wolałbym gg)

gg: 4995333
mail: pepsipepsipepsipepsi@op.pl

dla zainteresowanych: mam polskie napisy do pierwszego odcinka Joan of Arcadia. Kto chce pisać :]

ocenił(a) serial na 10

Do pierwszego juz chyba każdy ma.A nie masz moze do któregokolwiek oprócz pierwszego.

użytkownik usunięty
Grzybior

jeżeli powstałaby petycja do nich, to podpisałabym sie pod nią nawet obiema rękami. ;)) myśle, że także znalzłoby się duzo osób, które by zrobiły to samo. a z plytkami dvd to świetny pomysł żeby nagrać je i wysłać, tylko wszysycy fani "Joan..." chcieliby je mieć. a jest ich sporo...

ocenił(a) serial na 9

Jak ktoś ma jakiekolwiek pytania do mnie to podaje moje gg: 3630598. Na forum mi się nie chce pisać, a poza tym nie często na nie wpadam...

Pozdro 4all :):):)

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

Sądze, że to dobry pomysł! Tylko oby wypalił. Kurczę ile ja bym dała aby mieć te odcinki... Pozdrawiam gorąco:)

ocenił(a) serial na 9
kathi_3

ja tez bym oddala wsio za odcinki ;) ja co prawda sciagnelam tylko 4 odc z 1szej serii i dalej za cholere nie idzie (za wolne lacze;/ za duzo peerow) obejrzalam te 4 odc bez napisow i PRAWIE wszystko zrozumialam ;) wiec jesli ktos ma napisy angielskie takie juz z czasowkami to moze tez bym sprobowala tlumaczyc..

ocenił(a) serial na 10
pearl_lady

A kto by nie chciał wszytskich odcinków Joan ja tęż bardzo:)

Ps.a ma ktos moze napisy angielskie do drugiego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
Ana_Lucia

Ok, ujmę to tak... Mogę wysłać te odcinki, jak narazie bez napisów każdemu z osobna, ale w życiu nie ma niestety nic prostego... Całość ma wielkość 15 gb i zajmuje to 4 płytki DVD. Żeby było wszystko jasne- JA NIE CHCĘ MIEĆ Z TEGO ANI GROSZA DLA SIEBIE. Tylko nic nie jest tak piękne żeby było prawdziwe :PP. 4 płytki dvd kosztują od około 3.50 zł do około 6 zeta. Przyjmując że kupiłbym 50-pak płyt dvd, to wyjdzie jakieś 1 zeta za płytke. Wysłanie tego pocztą to też nie jest prosta sprawa... Wysłanie tego priorytetem albo przesyłką kurierską się wogóle nie kali. Doszedłem do wniosku że najlepiej wysłać to poprostu listem poleconym, co niby kosztuje 3,50 ale niestety ta "przesyłka" będzie ważyła więcej niż normalny list co spowoduje że będą to już traktowali jak właśnie przesyłkę, co kosztuje już jakieś 5 zeta. Więc całość, co jeszcze raz podkreśle-BEZ NICZEGO DLA MNIE- bo nie chcę za to żadnej kasy dla siebie :), będzie kosztowała około 9 zeta na każdą przesyłkę. Więc chyba sami rozumiecie że gdybym miał wysłać to pewnie do ok. 15 czy 20 osób to chyba bym zbankrutował... xD. Więc widzę tylko 2 rozwiązania:

1. Każdy może mi wysłać te około 9 zeta i wtedy ja za tą kasę wyślę mu te płytki...
2. Albo wyślę te odcinki jednej osobie i poświęce już te pare groszy. I wtedy ta osoba je sobie przegra albo zgra na kompa i wyśle kolejnej osobie wydając przy tym też te pare złotych i wyjdzie wtedy PRAWIE na to samo...

Może lepiej sami napiszcie która opcja wam bardziej odpowiada i wtedy tak zrobimy...

A co do napisów to podobno "Szept Duszy" robi jakieś napisy, a ja robię jak narazie synchro do odcinków które wcześniej przetłumaczyłem. Aha i wycofuję moje stwierdzenie, że synchro to "bułka z masłem":PP- to masakryczna robota...:/. Trzeba jednak znaleźć jeszcze kogoś do tego tłumaczenia. :):):) Więc czekam na propozycje jak to zrobić ;]

I tak się już za bardzo rozpisałem, więc...

POZDRO 4ALL !!!!

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

hej Grzybior ja pisze w sprawie tych odcinków, bardzo zależy mi zeby je miec nawet bez napisów. moj angielski co prawda kuleje ale moze cos zrozumie:) chciałabym ci przesłac te pieniądze ale prosze podaj mi adres jak nie chcesz na forum to to moje gg: 6785233 pliz napisz

pa pozdro kasia:*

Grzybior

hej Grzybior Joan jest boska. Niestety oglądałam tylko środkowe odcinki, ale chciałabym zobaczyć więcej. Gdybyś mógł mi przesłać odcinki Joan:
a) z angielskimi napisami
b) z polskimi
byłabym wdzięczna. Jeśli możesz to daj odpowiedż na forum.
P.S. Możesz wysłać paczkę za pobraniem z płytkami.

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

ja jestem za tym ze wysle Ci 9zl, a Ty mi paczke z plytkami. Prosze abys w tym celu odezwal sie do mnie na meila czlowiek919@wp.pl

Grzybior

proponuję dwa wyjścia co do napisów:
- albo piszemy do różnych grup robiących napisy i zwyczajnie czekamy kilka tygodni, może nawet miesiąc (przy scenariuszu, że się zgodzą) na napisy
- albo robimy je sami, w sumie to tylko 3 odcinki (2x18 mam przetłumaczony przez siebie, potrzebny tylko ktoś do korekty i poprawienia synchronizacji; a 2x22 mam od Grzybiora z synchrem więc już tłumaczę, nawet 1/6 mam przetłumaczone)
wypowiadajcie się co wolicie.

ocenił(a) serial na 7
Grzybior

Na necie macie angielskie napisy Wystarczy je sciagac, pozniej programikiem , ktory tlumaczy z angielskiego na polski je przerobic

ocenił(a) serial na 10
LillyR_

ja mam od grzybiora 2x22 tylko po anmgielsku. A ty masz po polsku??

ocenił(a) serial na 7
Davos

ja jeszcze nie tlumaczylam, bo niestety nie mam czasu, ale za niedlugo bede probowac. Wiec dla osob, ktore znaja angielski i inne jezyki tez, wiedza, ze istnieje programiki, mozna go nazwac slownikami komputerowymi, np. translator. Przetlumaczyc powinien wam te napisy. I pewnie bedzie szybciej jak to sami zrobicie, niz jak wam to kto inny zrobi. Pozdro dla fanow i sorki za chaos w wypowiedzi ale sie spiesze. Aha i potem dopasowac do wersji konkretnej te napisy tez mozna dopasowac

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

Bardzo bardzo ale to bardzo prosze o podanie jakiegos linku skad moge sciagnac odcinki tego serialu. W ramach rewanzu postaram sie pomoc w tlumaczeniu, a mam znajomego ktory sie tym zajmuje wiec mysle ze nie bedzie to problemem. Czekam na odpowiedz

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

Bardzo bardzo ale to bardzo prosze o podanie jakiegos linku skad moge sciagnac odcinki tego serialu. W ramach rewanzu postaram sie pomoc w tlumaczeniu, a mam znajomego ktory sie tym zajmuje wiec mysle ze nie bedzie to problemem. Czekam na odpowiedz

ocenił(a) serial na 10
Grzybior

Grzybior

nie tłumaczcie 2x22 bo już ja przetłumaczyłam.
potrzebna drobna koretka, mogę podesłać komuś, kto chciałby rzucić okiem i nanieść poprawki
chętni?
2x18 też zrobione, również mogę wysłać do poprawki.

ocenił(a) serial na 6
Grzybior

UWAGA!!! neich tylko ktoś znajdzie wsyztskei angielskie napisy, mam strone internetowej na której mozna tłumaczyc z angeilskiego na polski i na odwrót!!!! adres do niej jest tu: http://www.translate.pl/ [www.translate.pl/] tylko mam do ciebie prosbe: wyslesz mi odcinki joan z arkadii?? bo szukam i nie moge znalesc ciagle....

użytkownik usunięty
Wwerk

myśle, ze ta pierwsza wersja jest lepsza. ze ktoś wysyła ci kasę, a ty jemu płytki. bo nigdy nie wiadomo co sie z nimi może stać gdy bedą przechodzic od jednej osoby do drugiej. tak myslę.

Grzybior

a może osoby, które to tłumaczą wrzuciłyby to na napisy.org albo jaką inną stronę z napisami?

Grzybior

a może osoby, które to tłumaczą wrzuciłyby to na napisy.org albo jaką inną stronę z napisami?