Proszę o streszczenie ostatniego odcinka. Wyjechałam na wakację i nie mogłam obejrzeć proszę napiszcie co się wydarzyło!!
no więc ja napisze to streszczenie( z wtorku 29.08), ale juz mówie, że ono bedzie raczej pobieżne, bo nie pamietam już wszystkiego co się wydarzyło :)
no więc...
Adam martwi się , że Joan powiedziała swojej mamie, co się wydarzyło, kiedy spędzali noc po koncercie. Uważa, że to jest sprawa między nim a Joan i ona nie powinna w to mieszać swojej mamy... Joan jednak uważa, że jej mama jest osoba godną zaufania i że nie zrobiła nic złego. Adam jednak mysli inaczej, poniewaz Helen nie umiesciła jego pracy na wystawie szkolnej, mysli, ze to właśnie z tego powodu. Zwierza się z tego Grace.
Koleżanka ze szkoły Joan , Stevie(Steeve? - nie wiem jak to sie pisze:)) pragnie znaleźć prace, ale mama jej na to nie pozwala. Chodzi tu o ubezpieczenie, bo Stevie była adoptowana. Joan jednak chce pomóc Stevie i prosi Kevina(dzięki znajomościom z pracy w gazecie) żeby odnalazł nr ubezpieczenia kolezanki. Kevin prosi o to specjalistę od takich spraw, ale okazuje sie, że Stevie nia była adoptowana ani w kraju, ani za granica... Joan wyjawia Stevie prawde, ale ta jej nie wierzy. Pewnego razu, do szkoły(akurat jest jakaś wystawa), kiedy znajdują sie tam tez rodzice Stevie, przychodzi policja(m.in. Will Girardi) i chcą aresztowac mame Stevie. Ojciec dziewczyny nie wie o co chodzi, ale mama pozwala się zakuć w kajdanki, mówi swojej córce, że ma pamietać, jak bardzo ja kocha.
Okazuje się , że ta kobieta tak naprawde nie jest mamą Stevie i nigdy jej nie adoptowała. Pracowała u jej prawdziwej mamy, która biła swoje dziecko i była dla niego bardzo niedobra... Tak więc kobieta nie mogła dłużej na to patrzeć i po prostu porwała Stevie... Wychowywała ja jak swoją córkę, zmieniła jej imię(tak naprawdę Stevie miała imię na J... ale juz nie pamietam, jakie xD). Ojciec nie był w to zamieszany, o niczym nie wiedział, tak więc nie groziła mu kara. Joan zapytala swego tatę, dlaczego zgarneli mamę Stevie w miejscu publicznym. On odpowiedział, że nie mogli dłużej czekać, bo ta kobieta zorientowała sie, że ktos szperał w aktach i szukał Stevie wsród adoptowanych dzieci i chciała uciec za granice, tak wieć każda chwila była cenna.
Stevie zamieszkała w rodzinie zastepczej, Joan czuła się winna, że rozbiła cała rodzine Stevie( w koncu gdyby nie prosiła Kevina o pomoc to nic by sie nie wydalo, oprocz tego rozmawiala wcześniej na ten temat z Willem). Stevie czuje sie zagubiona, trudno jej zniesc mysl, że osoba która uważała za matkę tak ją okłamała... Will mówi, że biologiczna matka Stevie nie żyje, zmarla 12 lat temu, a jej mały braciszek udusił się w czasie kąpieli... Tak więc kobieta która porwała Stevie uratowała jej zycie, poniewaz prawdziwa matka nie potrafila dbac o swoje dzieci. Will mówi że prokuratura weźmie pod uwage okolicznosci lagodzace i postawi mamie Stevie kare 3 lat pozbawiena wolności. Stevie w końcu zrozumiala, jak wiele dobrego zrobila dla niej ta kobieta i pogodziła się z prawdą, przytuliła swą mamę.....
Adam rozmawia szczerze z Helen. Ta mówi mu, że tak naprawdę nie wystawiła jego pracy na wystawe, bo po raz pierwszy namalował swą zmarłą matke i byc może nie chciałby żeby wszyscy to widzieli...
Kevin postanawia, za namowa Luke'a skorzystać z porażenia nóg prądem(jeżeli jest szansa na wyzdrowienie, sparalizowany człowiek może za pomoca prądu zrobic pare kroków). Za pierwszym razem sie to nie udaje i Kevin traci nadzieje... Ale terapeutka zwieksza napięcie i Kevin chodzi... Chodzi!!! :D (to było piękne)
Koniec :)
arrivederci
DZIĘKI WIELKIE!!!! To musiał być świetny odcinek, z reszta jak każdy docinek Joan, że też musiałam wyjechać :/..... A może mi ktoś napisać z środy, lub z czwartku jeszcze?? POZDRAWIAM :*:*:*
Teraz "Joan z Arkadii" bedzie nadawana co tydzień we wtorki, także ani we środę, ani we czwartek nie była emitowana w telewizji, więc nie mogę ci napisać jej streszczenia, a ten odcinek, który był nadany 29sierpnia nie był ostatnim odcinkiem "Joan z Arkadii", już we wtorek następny odcinek tego serialu.
bardzo bardzo ci dziekuje za streszczenie. dlugo na nie czekalam :)
buziaki :* :*