PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111989}

Joan z Arkadii

Joan of Arcadia
2003 - 2005
7,5 7,7 tys. ocen
7,5 10 1 7684
Joan z Arkadii
powrót do forum serialu Joan z Arkadii

wjdzcie se nato http://www.hotel-arkadia.pl/start.html [www.hotel-arkadia.pl/st...]
wg. mnie to czysta kradziesz :)

ocenił(a) serial na 10
zepiteon

nie rozumiem kto komu kradnie nazyw? i co ma to wspólnego z joan? eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......... ............

zepiteon

nazwali hotel "arkadia" sami chyba niewymyslili takiej nazwy -.-

zepiteon

Mylicie się...... Fakt jest serial Joan z ARKADII i tyle.... Arkadia to nie jest jedno miasteczko w całych Stanach Zjednoczonych, tylko nazwa Arkadiia jest bardzo popularna i można spotkać chyba 6 miast/miasteczek o tej samej nazwie. Czy jak są nazwy np. Hoteli : "Lubelski, Warszawski, Poznański, Łódzki" to nic się złego nie dzieje ;) a co do samej nazwy "Arkadia" jest jeszcze zespół muzyczny który powstał jeszcze wcześniej przed serialem :)
Zapraszam na stronę oficjalnego fan clubu serialu Joan of Arcadia " JoA"
www.joa.mojeforum.net

ocenił(a) serial na 10
bananash

Chyba ktoś się mocno nudził, jak takie głupstwa wynajduje. Już to widzę, nazwali ten hotel specjalnie dlatego, żeby ściągnąć nazwę z Joan. Żenada. Arkadia to nie jest nazwa wymyślona przez producentów " Joan z Arkadii". Boszszsz, cóż za bezmyślność

zepiteon

nieznam innej nazwy chcialem sie zapytac czy to kradniecie nazwy a jesli ten ktos nad moim postem nieumi sie zarejestrowac to mam pytanie
kto tu jest bezmyslny?

ocenił(a) serial na 10
zepiteon

Nazwa Arkadia nie jest jedynie nazwą jakiejś miejscowości. W starożytności była kraj o nazwie Arakdia. Był to wiejski, prosty ale spokojny, beztroski gdzie ludzie byli szczęśliwi. Do dziś nazwa ta kojarzy się z sielanką i szczęściem. Myśle że twórcy nie bez powodu wybrali Arkadię na miejsce akcji filmu.

Angel_2

Dla mnie ten temat jest tematem rzeką.... wystarczy wejść tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Arkadia_%28powiat_%C5%82owicki%29 [pl.wikipedia.org/wiki/A...] i można oskarżyć ich o kradzież nazwy

ocenił(a) serial na 10
bananash

ludzie przecież to jest tylko nazwa ale ten hotel powstał wcześniej niż serial więc to nie jest kradzisz dziwie się niektórym osobą po co piszą takie głupoty to nie jest żadna kradzisz pozdrawiam