mam gorącą prośbe , wyjeżdzam jutro pod namioty i nie bede miała mozliwości w tym tygodniu oglądac Joan , czy ktoś mógłby skrobnąc parę słowek co było, z góry serdecznie dziękuje
24.07
Joan spotkała na placu kilka dziewczyn, które skakały przez skakankę i bóg kazał jej skakać razem z nimi. na początku miała z tym problemy ale potem było ok. i zaprzyjaźniła sie z jedną z dziewczyn zaprosiła ją do domu. ale gdy ta dziewczyna zobaczyła odznake Willa to uciekła. Okazało się zeo ona nie ma matki i mieszka w schronisku, a jej ojciec wyjechał w poszukiwaniu pracy. Potem Joan próbowałajej jakos pomóc ukradła rachunek za gaz zeby tamta mogła sie zapisac do szkoły. ale później to wyszło na jaw i tamta dziewczyna opuściła szkołe i wyjechała. Will zabrał Lukea żeby pokazac mu jak pracuje (tak zalecił mu ten terapełta) i Luke poszedł oglądać laboratorium a w tym czasie Will zajmował się swoja papierkowa robotą przez co Luke był na niego zły (że nie pokazał mu jak pracuje). podczas rozmowy z synem Will przyznał się ze się wstydzi tego. Kev poszedł na spotkanie z taka kobietą która napisała ksiązkę o muzyce dla ludzi niepełnosprawnych (nie wiem dokładnie o co tutaj chodziło) i ona zaczęłą sie do niego zalecać i się pocałowali. mama joan kazała przygotowac uczniom swój autoportret ale adam tego nie zrobił tylko stworzył coś innego więc kazała mu zrobic to jeszcze raz i on sie wkurzył i zrobił prace króra ja bardzo zraniła, ale w sumie pochwaliła adama bo zrobił to o co prosiła. to by było na tyle!
z tego co ja tam widzialam to były tam zdjęcia adama i zdjęcia matki joan tyle ze podarte (tak mi sie wydaje, ale nie jestem pewna)
ODC. 17
Joan wybiega w majtkach goniąc koleżankę, którak zrobiła jej zdjęcie. Helen zaplanowała wystawę swoich dzieł. Will odzyskał broń i dostał pozwolenie na prace w terenie. Joan (za sprawą Boga) zapisuje sie do orkiestry gdzie ma grac na perkusji (co kompletnie jej nie wychodzi). Następnego dnia po wystawie ukazuje sie artukuł z obelgami na temam Helen i jej sztuki. Joan, Adan i Grace planyja zemstę na koleżaknach (które zrobiły zdjęcie). Bóg kazał Joan zrobić pranie (matka Joan nie pozwala nikomu zbliżac sie do pralni) co kończy sie skręceniem kostki (bo Joan włożyła nogę do pralki a Luke nacisnał przycisk). Podczas próby orkiestry wychodzi na ajw, zę Joan kompletnie nie potreafi grac na perkusji. Friedman włamuje sie do pamietnika jednej z koleżanek (które zrobilły zdjęcia) i ujawnie jego zawartość. Na poczatku wszystko jest śmieszne i zabawne. W pewnym momencie Iris zaczyna czytać kartke z pamietnika na głos. Okazuje się ze matka dziewczyny ma raka piersi. Wszyscy zamilkli a Iris chciała czytać dalej tyle, zę Joan wyrwała jej kartkę. Wieczorem do domu Joan przychodzi Adam, zeby pogadać Gdy temem schodzi na Iris Joan pyta Adama czy ja kocha, gdy on odpowiada, zę bardzo ja lubi joan pyta czy ona też ma ja polubić. Adam odpowiead, że on chce żeby Joan lubiła jego. Joan mówi, ze ona nie tylko go lubi na co Adam odpowiada "Ja też" i wyszedła z domu. (Troche to pogmatwane..mam nadzieję że zrozumiesz)
Oj! Przepraszam Cię, Duśka, pisałam i nie zauważyłam, ze już dodałaś streszczenie. Pozdrawiam, nimith.
25.07
Odcinek zaczął się od sceny w damskiej szkolnej szatni. Jedna z przebywających tam dziewczyn usiadła na kapeluszu popularnej koleżanki, więc tamta zaczęła się z niej naigrywac. Joan wtrąca się, broniąc pierwszej dziewczyny, za co zostaje "ukarana" - jedna z popularnych dziewcząt robi jej aparatem w komórce zdjęcie, na którym jest tylko w bieliźnie. Wkrótce okazuje się, że zdjęcie zostało rozesłane (za pośrednictwem internetu) do większości uczniów w szkole. Więcej - nikt nie ukrywa tego faktu, wszyscy wkoło się z niej śmieją. Wspólnie z Grace, Adamem i Iris zastanawiają się, co z tym zrobic. W końcu decydują się na jakąś równie upokarzającą zemstę.
Tymczasem Will ma bardzo ciężkie chwile w pracy. Jego powrót do pracy w terenie zaczyna się od bardzo ciężkiego wypadku: starszy mężczyzna pomylił pedał gazu z hamulcem, w wyniku czego zginęło 6 osób. Oskarżenie nie zostało wniesione, ale Will nie może się powstrzymac i odwiedza sprawcę wypadku, dobijając go (mężczyzna i tak jest załamany, a kiedy słyszy slowa Willa: "będziesz musiał życ ze świadomością, że doprowadziłeś do tej tragedii do końca swojego życia", [cytuję z pamięci], zaczyna płakac.) Will kojarzy tą całą sprawę z wypadkiem Kevina...
Joan w szkole spotyka Boga pod postacią dziewczyny z programu wymiany uczniowskiej. Dostaje polecenie dołączenia do orkiestry szkolnej. Kiedy udała się do pomieszczenia, w którym odbywaja się próby, dowiaduje się, że jest wolne miejsce dla perkusisty. Podaje się więc za zapaloną perkusitskę i zaczyna grac z zespołem. Jak łatwo się domyslic - idzie jej fatalnie.
Helen organizuje wystawę swoich prac w lokalnej galerii. Zjawił się na niej znany krytyk, który chce przeprowadzic z nią mały wywiad. Helen zachowuje się bardzo nietypowo: jest bardzo głośna, gadatliwa, roześmiana i nad wyraz szczera. Są to skutki zbyt częstego zaglądania do kieliszków z czerwonym winem. Następnego dnia w gazecie ukazuje się bardzo niepochlebna notka na temat wystawy. Helen się załamuje, ale zostaje skutecznie pocieszona przez swoich uczniów. Otrzymała też wsparcie od rodziny.
Joan znów spotyka Boga (jest jakimś fachowcem, naprawiał szafkę), który mówi jej, ze mimo zakazu mamy ma zrobic pranie w swoim domu. Wykonuje polecenie, ale nie idzie jej to najlepiej. By upchnąc wszystkie ciuchy w pralce, wkłada do niej nogę. Luke przychodzi jej z pomocą, i naciska guzik, który uruchamia pralkę. Joan wychodzi z tego ze skręconą kostką, musi poruszac się o kuli.
Następnego dnia w szkole J, G, A i I wspólnie dopracowują plan zemsty. Joan próbuje - by trochę odciążyc nogę - położyc ją na ramieniu Grace, ale ta bezceremonialnie zrzuca ją z swego ramienia. Wobec tego Joan kładzie ją na nodze Adama. Od razu widac bylo, że Iris bardzo to denerwuje, ale nic nie mówi. Po chwili Iris mówi, że przyjaciele dokonają zemsty za Joan. Joan odpowiada: "Więc jesteśmy przyjaciółkami?", na co Iris stwierdza, że jest przyjaciółką "A", a ona jest z nim blisko (dokładnie: "she's about him"). Joan, zirytowana, znowu zaczyna się z niej naśmiewac, więc dziewczyna zdenerwowana mówi: "ring, ring, that's my life calling" i odchodzi. Adam idzie za nią, wkrótce odchodzi również Grace. Joan zostaje sama na schodach.
Następnego dnia, po przyjściu do sszkoły, Joan dowiaduje się, że zamsta na Angeli (dziewczyna, która zrobiła zdjęcie) już została wykonana. Friedman dostał się do jej pamiętnika i jego fragmenty rozesłał do innych uczniów. Iris zaczyna w stołówce czytac na głos jeden z nich. Jest w nim napisane, że Angela zawsze uwielbiała swoje piersi, że miała na ich punkcie obsesję itp. Oczywiście, wszyscy zgromadzeni co chwilę wybuchają głośnym smiechem, nie zważając na łzy upokorzenia Angeli. Wtedy Iris przechodzi do fragmentu, w którym Angela pisze, że teraz jednak nienawidzi swojego biustu, ponieważ dowiedziała się, że jej mama ma raka piersi. Wszyscy milkną, a Angela z płaczem opuszcza salę.
Wieczorem Joan (w uroczej piżamie) przygotowuje sobie ooooogromną kanapkę. Nagle słyszy dzwonek do drzwi. Otwiera je i widzi Adama. Mówi do niego: "Adam... Już późno!", na co on odpowiada "Naprawdę?". Joan gestem zaprasza chłopaka do środka. Przez chwilę rozmawiają o Angeli, o skręconej stopie (wtedy Adam delikatnie zdejmuje kapec ze stopy Joan, zaczyna się przyglądac i czule poprawia bandaż), aż w końcu przechodzą do sedna. Nawiązuje się pomiędzy nimi rozmowa.
J: Więc po co przyszedłeś?
[chwila ciszy]
A: Wiesz, Iris jest dobrą osobą...
J: Wiem, po prostu jej głos... Doprowadza mnie do szału.
A: Ale to jej prawdziwy głos. [pauza]. Tak, mnie też irytuje.
J: Ale ją kochasz.
A: Bardzo ją lubię...
J: I chcesz, żebym ja również ją polubiła.
A: Nie [pauza] Ale chciałbym, żebyś lubiła mnie.
J: Ja nie tylko Cię lubię, Adamie.
A: Tak, tak, ja również. Dobrej nocy, Jane.
Wychodzi, zakłada kaptur na głowę i pojawiają się końcowe napisy:) Przepraszam, że to trochę nieskładne i nie po kolei, ale starałam się napisac to jak najszybciej, coby niczego nie ominąc:) Mam nadzieję, ze się spodobało:)
Te streszczenia są znakomite! Takie dokładne, aż miło się czyta:P Też będę musiała kiedyś jakieś zamieścić:D
Pozdrawiam!
hym to opisze ktoś dzisiejszy odcinke bo tak fajnie zapowiadało się z tym opisywaniem a ja akurat dzisiaj nie widziałąm i chętnie dowiedziałabym się co dzisiaj było :)
Ja wrzucę dokładne streszczenie, ale dopiero koło godziny 22. I do działu "Mam genialny pomysł" - tam też prpponowałabym wrzucac kolejne streszczenia:)
Cierpliwości, pozdrawiam!:)
Ja wrzucę dokładne streszczenie, ale dopiero koło godziny 22. I do działu "Mam genialny pomysł" - tam też prpponowałabym wrzucac kolejne streszczenia:)
fajnie ze piszecie streszczenia.ja dzisiaj tez nie ogladalami nie bede mogla ogladac od poniedzialku bo wyjezdzam ale mam nadzieje ze dalej ktos bedzie pisal:) dziewczyny jestescie super:)
To bardzo fajna sprawa że ktoś pisze streszczenia... bo ja mam właśnie malowanie w domu i telewizor jest odłączony a nie chciałabym przegapić odcinka... wiec z góry dzięki temu kto dzxisiaj napisze streszczenie :*
Ja napiszę, o 22 (ewentualnie trochę po) będzie na pewno:) Mam nadzieję, że kiedy wyjadę, będę mogła liczyc na to samo:)
Pozdrawiam,
Serdeczne Dzięki :):) streszczenia są bardzo fajne. dobry pomysł z tematem "mam genielny pomysł". pozdrowienia dla Duśki i chardonnay :)