na reszte nie mam czasu
Trial and Error begins with Will leading a grief stricken woman out of an official looking building with a mob scene of reporters all around.
Reporter: Byli tam jacyś swiadkowie do uprowadzenia?
Will - Departament chce zrobić oficjalne oświadczenie tego popołudnia.
reporter - Ma Pan opis zabójcy?
Will - Jeszcze nie.
Reporter - Pani Hoyt może nam pani powiedzieć gdzie pańska córka była ostatnio widziana zanim została uprowadzona?
Mrs. Hoyt - Szła do domu z trzeciej ulicy elementarnej, tak jak zwykle robiła to 100 razy wcześniej. My tylko żyjemya block away.(Spogląda w kamerę)Jeżeli jest ktoś kto może pomóc znaleźć tego co to zrobił , proszę dla mojej małej dziewczynki... proszę proszę...
Will -(odciąga ją)
Mrs. Hoyt - proszę proszę
Reporter - Ma pan jakieś ślady , detektywie?Byli tam jacys świadkowie tego uprowadzenia?
Kamera powiększa zdjęcie małej dziewczynki , Adam i Joan chodzą po salach z Grace i Luke.
Joan - Dziś nasza rocznica. Kwietniowa sekunda . Rok Adamie
Adam - Żartujesz.
Joan - nie. Całowaliśmy się na moim ganku.
Luke - My pocałowaliśmy się na jarmarku nauki przed tym.
Grace - Dlaczego zachowaś to?
Joan - tak , to nie jest ta sama rzecz . Bylismy wszyscy , " powinniśmy cz nie powinniśmy"
Przez dłuższy czas i wtedy , ta noc na ganku , zdecydowanie took the plunge.Powinniśmy swietować.
Adam - Jasne
Grace - przestańcie tak mówic publicznie.
Luke - Mówisz że nie pamiętasz kiedy staliśmy się oficjalnie parą?
Grace - (nakładając na uszy słuchawki) papa
Adam - Nie mogę uwierzyć że pamiętasz ten dzień i to wszystko.
Joan - moje wargi są budzikiem. Briiing! Jednego roku
Luke - Historia. Rewolucja Francuska. Au Revior , dziecko.(próbuje pocałować Grace)
Grace - Nie oznaczają mnie , maminsynku
Szafka biologii 2:15 To adam chodźmy zakoczany chłopcze. Spóźnimy się na hiszpański
Adam - Ok
Joan poszła na koniec korytarza i wpadła na boga.
Joan - Oh, przepraszam.
Bóg - Sorry.
Joan - Nie zrobilam
Bog - oh nie , więc nie powinnaś być .Zaskoczyłem cię, więc jestem winny
Joan - Bóg czuje winę?
Bóg - Co za interesujące pytanie. Całe życie na ziemi jest tylko ludzkim doswiadczeniem i poczuciem winy.
Albo niewinnosc albo ta sprawa. Psy nie, ptaki nie , ryba nie
Joan- ok dostałam
God - widzisz jesteś jedynym stworzeniem z sumieniem.Jedyni zdolni , by odróżniać między dobrem a złem .rozpoznajesz prawdziwy problem , rozumiesz prawda?Nie kochasz badania takiego złożonego wyjścia .Powinnaś dołączyć do procesu pozorowanego . Oni także kochają rozmawiać o tych rzeczach.
Joan - Proces pozorowany?
Bóg - tak , system prawny pozwala ci patrzec na winę i niewinność . (wskazuje na podłogę) Nie chcę byś opuściła kilku papierów. Nie chcę bys czegos nie przeoczyła
Joan - Jak próbujesz jednego dnia chce zapyatać by poprosic ciebie byś coś zrobił?
Bóg odchodzi z falą a Joan ciężko stapając wychodzi z klasy.
Przetnij by otworzyć kredyty . Kiedy wracamy dołanczamy do Helen która spotyka Lilly w kafejce.
Lily - czesć spójrz na to Właśnie pokazałam . nigdy nie myslałam że bedziesz chciała mnie zobaczyc znowu
Helen - Potrzebowałam troche czasu by przemyslec pewne rzeczy jeszcze raz.poprosze o zieloną herbate.
Lily - więc bog znowu dobrze na ciebie spogląda?
Helen - To nie tak.Po prostu mam żeczy którymi muszę sie zając w domu . Znasz to.
Lily - Więc potrzebowałaś trochę czasu by byc raz daleko od "zawsze obecnego"I jak poszło?
Helen - Czy to wszystko jest naprawde niezbedne?
Lily - Nie, tylko jeden perks. Wiesz ucząc się katechizmu
możesz dostac cos mało apatycznego. Wiec przynioslaś swój notatnik?Dobrze więc...
Helen - (do kelnerki 0 dziekuje
Lily - Więc gdzie byłyśmy?
Helen - um.. przyznajję się
lily - uhhh co?sakrament pojednania - zamiana , żal
Helen - Whoa , pierwszego dnia , gdy wróciłam z powrotem czułam się jak zła osoba.
Lily - to nie jest o złych uczuciach Przyznanie się jest sakramentem który jest uzyty , by by świętować bezgraniczną pojemność boga, by wybaczyć. Wiesz? On wiedział, że będziemy czuli się winni cały czas , więc dał nam sposób by się tym zając.
Helen - to piękne
Lily - I w duchu przyznania się powinnam prawdopodobnie powiedziec ci co kevin i ja zapalnowali.śmy
On był zbyt zamyslony by tobie powiedzieć
Helen - oh?
Lily - tak, więc kluczem sakramentów są zewnętrzne znaki wewnetrznego wdzięku. To jest dla ciebie niesamowite?
Helen- nie ... nie. to jest przerażające
Lily - ponieważ on jest taki słodki... i wrażliwy , mam na mysli to że słucha
Helen -OK. Dobrze w porządku ccałkowicie. wróćmy do wyznań
Lily - Dobrze nie bede ci opowiadala o detalach jeśli to miałas na mysli , ok um.... wyznania
Joan , która dołącza do procesu pozorowanego
Grace - Czyści gardło , zamknij sięCo ty tu robisz Joan
Joan - więc jezeli jestesmy stworzeniami z sumieniem . ale ty ofiara panujacej klasy
Nauczyciel - słuchajcie .Proces pozorowany jest teraz w sesji. Jestem Pan Harbison nauczycielem nauki cywilnej i prawnym entuzjastą.
Glynis - Nawet Ma własny młotek
Joan - Jest brzydki. Wdzięk
Grace Jeśli on wciąga jedną z tych olbrzymich peruk jestem tutaj.
Nauczuciel - Ty jestes Polk Pani Honder wysyla ciebie ponieważ zawalilaś historię
Grace - Nie zawaliłam Odmawiając odpowiedzi na pytania o naszym tak zwany systemie sprawiedliwości, którym każdy zna jest zepsuta kapitalistyczna farsa.
nauczyciel - Swietnie bedziesz obrońca
Grace wha nie . Chce zrobić moj czas i odchodzę.
Nauczyciel -Nie bez pięknej proby hahaha . Proces pozorowany został utworzony przez amerykańskie stowarzyszenie by nauczyć dzieci jak pracuje systemu sądu. Hipotetyczny przypadek jest wyznaczony, używając wypróbowaną przez czas strukturę dobrze znaną bajkę.W tym przypadku, lewarku i łodydze fasoli.
Joan poczekaj.Wyprobujemy lewarek od łodygi fasoli?
Nauczyciel- Dla morderstwa olbrzyma
Joan - nie rozumiem , mam na mysli jak jac to zrobił. każdy pieciolatek o tym wie
Grace - był samoobroną, maminsynkiem. Olbrzym próbował go zjeśc
Joan - Jack wtargnął i ukradl rzecz. To wtargniecie z włamaniem i morderstwo w jednym.
haribson - Słysze cos o prokuratorze ?
Joan - o nie przepraszam nie mogę sobie poradzić Moj tata jest policjantem
Nauczyciel (wręcza jej podręcznik )potrzebujesz tego - podstawowe podejście do prawa
Joan ale ja naprawde nie chce
Nauczyciel - witamy w procesie pozorowanym(trzaska młotek)
Następna scena, Will jest na stacji kiedy człowiek wchodzi.
Człowiek - Detective Girardi?
will - tak pan karon ?
Człowiek -tak poznaje z telewizji . Jestem james karon
will - tak ,r ecepcja powiedziała, że miałeś jakąś informację o dziewczynie hoyt
Karon - to ja jestem zabójca zabiłem ją
Zmieszana twarz willla
Grace I Adam mowią o próbie
Adam - nie rozumiem tego Mam na myśli... dlaczego I zabiłbym olbrzyma?
Grace on miał jedzenie