tak sie sklada ze tydzien temu nie moglam obejrzec joan,z tego co sie orientuje zerwali ze soba bo adam ja zdradzil,tylko moje pytanie brzmi z kim?bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...
Adam ją zdradził z Boni to ta dziewczyna z zakłady prawnego taka czarna też miała zamiłowanie do malowania jak Adam. Szkoda ja myślałem ze oni zostaną z sobą na zawsze. A dzisiejszy odcinek był porostu rewelacyjny taki wzruszający. Jeszcze tylko 2 odcinki i pożegnamy się z Joan. Przejdzie już do historii i raczej długo o niej już nie usłyszymy:(
Barbara Hall napisala jakis czas temu na swojej stronie, ze pomysl na kontynuacje Joan nie umarl. Co prawda realnie do tego podchodzac to wadpie aby udalo sie zebrac teraz cala ekipe z powrotem, z reszta sama B. Hall chyba nie do konca w to wierzy :) no coz... jako, ze jeszcze nie wszyscy wiedza jak Joan sie zakonczy to wstrzymam sie z paroma zdaniami :) Wracajac do kontynuacji Joan to B. Hall nie obiecala nam fanom niczego ale mozemy poprostu miec nadzieje... Niestety ten film trafil na zly moment... gdyby powstal jakis czas wczesniej lub pozniej to kto wie jakby potoczyly sie jego losy... Publicznosc w stanach (a to glownie ta jest brana pod uwage przy kreceniu tego typu seriali) woli proste filmy typu CSI, LOST, PB (bez urazy dla milosnikow tych pozycji) niz filmy z glebszym znaczeniem... szkoda... ale jak juz wspomnialem jest nadzieja :)
Byłoby fajnie gdyby pomysł z kontynuacją tego serialu wypalił. Nadzieje zawsze warto mieć, może akurat się doczekamy.
ja nadzieje mam od zawsze jednak jestem realista :) jak sami przekonacie sie po obejrzeniu ostatniego odcinka 2 sezonu poki bedzie trwal 'Prison Break' nie ma szans na kontynuacje 'Joan'... a to tylko jedna z wielu drobnostek, ktore nie daja nadziei na kontynuacje tego serialu:)
A swoja droga, czy ktos z was probowal opowiadac o tym filmie znajomym? Ja sporobowalem i zainteresowania zero... ALE slowa nie sa w stanie opisac tego serialu. Bo czy kogos moze zachecic fabula: 'Joan widzi Boga i z nim rozmawia, on daje jej zadania dzieki ktorym Joan wypelnia swoja nature' no czy jakos tam podobnie... Taka fabula nie jest chwytliwa. Idealny przyklad mialem kilka godzin temu... Obejrzelismy film na DVD ze znajomymi i padlo pytanie 'masz cos ciekawego do ogladniecia?'. Pomyslalem sobie: 'zaryzykuje i puszcze Joan, najwyzej sie nie spodoba'. O filmie tej grupie znajomych mowilem jakis czas temu i fabula jak wspominalem wyzej zainteresowania nie wzbudzila. Wiec wlaczajac 1 odcinek Joan powiedzialem tylko: 'Moze to was zainteresuje'. Jaka byla ich reakcja? Powiem tylko tyle, ze dzis grono milosnikow Joan sie powiekszylo :)
Bo niestety tak to już jest, że porządne seriale zostają urwane, a jakieś głupawe trwają i trwają. Ja na "Joan z Arkadii" trafiłam przypadkiem, "skacząc" po kanałach w zeszłe wakacje, nie oglądałam od początku ani nie było mi dane zobaczyć końcówki - szkoła. Teraz obejrze bo na całe szczęćie leci w niedziele :D
Oj tak, próbowałam "zareklamować" ten serial, tylko, że po przybliżeniu fabuły znajomi patrzyli się na mnie conajmniej jak na zielonego ufoludka i pewnie przeleciała im myśl "matko, jak ona może coś takiego oglądać?!".
Prawda jest taka, że do większości widzów przemawiają filmy/seriale gdzie krew wylewa się z ekranu lub też co chwile pojawiają się sceny "zalatujące" erotyzmem.
Cieszę się, że do grona miłośników dołączyli nowi ;)
nie do konca jest tak, ze przemawiaja do nich "filmy/seriale gdzie krew wylewa się z ekranu lub też co chwile pojawiają się sceny "zalatujące" erotyzmem." Bo widzisz... serial o takiej fabule mnie samego tez by nie zachecil... jak Ty natrafilem na niego przez przypadek gdzies w okolicach 12 odcinkach, dopiero po kilku zrozumialem fabule... i wiesz... opowiadanie o tym serialu to nie jest sposob na przekonanie do niego bo wlasnie spotykamy sie z taka reakcja: "matko, jak ona może coś takiego oglądać?!". Dlatego pomyslalem o zaprezentowaniu filmu jako film a nie opowiesc :) i podzialalo :)
"Cieszę się, że do grona miłośników dołączyli nowi ;)"
ja tez :)