Długo zwlekałem z obejrzeniem tego serialu, jestem pod koniec pierwszej serii i wcale nie jestem zachwycony ,mało wciągający ,słabe role drugoplanowe, nie wiem gdzie widzicie pozytywy w porównaniu z innymi serialami typu Breaking bad czy Homeland ,
Faktycznie nie ma co porównywać z Breaking Bad czy Homeland ale mimo wszystko warto dać mu szanse, pierwszy sezon mi także się dłużył, drugi dawał radę, do tego warto zapoznać się z inna produkcją, w której pierwszoplanowa rolę gra Timothy Olyphant - mam na myśli http://www.filmweb.pl/serial/Deadwood-2004-97620 - na pewno w mojej top ten :)
Hymmmm......... W tym serialu jest po prostu inny klimat, to nie nuuuuu jorkkkkkk, to jest "wiocha" i świetnie oddany jej klimat. Wiem że o gustach sie nie dyskutuje, ale Homeland na pewno nie jest lepszy, zresztą jesli bym miał jakiś serial z roku 2011 nazwać największym rozczarowaniem to własnie Homeland, który koło Justifield nawet nie stał, a tym bardziej obok Breaking Bad.
justified jest od homeland duuużo lepszy. za to breaking bad to inna bajka. właśnie - bajka. choć bardzo dobra.
za to justified to kryminał z krwi i kości.
jak dla mnie serial rewelacja. z odcinka na odcinek wieksze napiecie. ogladam 2gi sezon i jak narazie rozkreca sie niezle. nigdy nie interesowaly mnie seriale tego typu ale jak narazie jestem pod wrazeniem
Oczywiście, że to inna bajka. Przede wszystkim ten serial jest taki trochę z przymrużeniem oka, nie jest ciężki, trudny. Ma fajny klimat, taki luzacki i mnie właśnie tym ujął najbardziej. Byłam już zmęczona trudnymi produkcjami, a ten serial wpasował się idealnie w moje oczekiwania, co nie oznacza, że jest płytki itp., bo to zupełnie nie o to chodzi.
HMMM koleś z Breaking Bad robi tu za drugi plan :) on też jest słaby ??? mnie właśnie ten drugi i trzeci - plan to tło amerkańskich rednecków najbradziej uwiodło w tym serialu ale twój gust nie podoba ci się to ok .....