PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35709
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Minister Środowiska

ocenił(a) serial na 3

Jak myślicie, kim się okaże nowy szef Agnieszki?
- Ideowcem chcącym dobrze, tylko zmęczonym życiem i przytłoczonym przez machinę biurokratyczną, jak jej poprzedni przełożony.
- Cynicznym politykiem mającym przyrodę gdzieś.
- Zwyczajnie pociesznym grubaskiem, który przypadkiem znalazł się na swoim stanowisku.
- Jeszcze kim innym?

A może cynikiem, który jednak nawróci się pod wpływem Agi?

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Obstawiam
- Zwyczajnie pociesznym grubaskiem, który przypadkiem znalazł się na swoim stanowisku.
Aga to wyczuje i będzie nim sterować.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Grubaskiem z miażdżycą, nadciśnieniem, bezdechem, cukrzycą etc., który niebawem podupadnie na zdrowiu i mianuje Agniechę swoją następczynią, Panią Ministrą Środowiska Agnieszką Lubicz.
Taka jest kolej klanowej rzeczy, nie mówcie, że nie.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

I pewnie Aga jeszcze jemu odda szpik/nerkę/wątrobę/cokolwiek.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Tik tak tik tak... :D

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Z perspektywy wygląda na mix wszystkich możliwości ;)

Swoją drogą... sympatyczny facet, który chce dobrze, a że niezbyt może kompetentny, to inna sprawa. Chyba sama Platforma chce, by jej ludzi takimi widziano ;)

PS: Wciąż nie mogę uwierzyć, że aktor jest sporo młodszy od Pauliny Holtz.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Nie tak sporo. 2 lata. :)
Szczerze? Ja go bardzo lubię. Dużo bardziej podoba mi się w postaci ministra, niż tamtego robola. Życzę sobie więcej wspólnych scen Agnieszki i ministra, najlepiej komediowych. ;)

elmoo_filmweb

Ja tez lubię ich wspólne sceny , aktor gra całkiem dobrze , a Agnieszka wypada w nich nadzwyczaj dobrze , lepiej niż z Januszem.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

A dla mnie to całe ministerstwo działa tylko dzięki Agnieszce L.

elfijka

Mam takie same wrażenie , ona to ciągnie , mam nadzieje , że kiedyś ona zostanie ministrem i to będzie ciekawy i inny wątek , teraźniejszy minister będzie miał inne stanowisko.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

W końcu nie od dziś wiadomo, że "najważniejszą cechą dobrego zarządcy jest umiejętność dobierania sobie właściwych współpracowników". I na serio przeczytasz to zdanie w każdym dobrym podręczniku od zarządzania zasobami ludzkimi. Minister nakłonił geniuszkę Agnieszkę do pracy dla niego, geniuszka nawet nie myśli by odchodzić, czy dopominać się o awans, więc plus dla Ministra. Tyle.

Z której to okazji witamy zasób ludzki zwany Elfijką na powrót na forum po długaśniej przerwie.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

:P Jak ja nie lubię tych słów - "zasoby ludzkie", ale niech będzie :P
Jeszcze mi kilka odcinków do nadrobienia zostało i wracam na forum :)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No bo przecież o to chodziło od samego początku z wątkiem ministerialnym, prawda ? :) Widać to zresztą po naszych kwietniowych postach. Chyba nikt nie wierzy (?), że podobną posadę dostaje się w taki sposób, w jaki dostała ją Agnieszka Loobitch?

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Dziwne, że ten minister nie jest jakimś superprzystojniakiem, bo Agnieszka mogłaby mieć nowego gacha, a w ministerstwie na razie brak szaleńczo zakochanych facetów w Lubiczównie.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No bo teraz Aga jest absolutną kobietą sukcesu i jej faceci muszą być jej przydupasami. Nie może być w związku z kimś, kto jest na lepszej pozycji, to się do tej pory nie sprawdzało. Taka, wiesz, "domina" :D

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

A kto był na lepszej pozycji? Na pewno Stiepan, Pierre, Marek właściwie też...

ocenił(a) serial na 2
Awdar

Dla mnie ten minister to najgorszy jełop w klanie, nawet przebija Janusza. Nic nie umie zrobić sam. Wątpię by ewa kopacz sobie wzięła takiego kogoś w realu, on jest jeszcze gorszy od Sawickiego w realu ( ten od frajerów) XD ale z wyglądu dość sympatyczny chyba.

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

Bo Ewa Kopacz we własnej osobie ma lepsze kompetencje? ;) Zresztą nie wzięła go, tylko odziedziczyła ;)

A punktu widzenia fanów rządu - było już pisane. Potrafi dobrać sobie super-hiper współpracowniczkę i ją utrzymać. Czego chcieć więcej od ministra.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

No fakt, obecna pani premier to jakieś nieporozumienie, od Tuska jest 3 poziomy niżej .. nie przepadam za obecną koalicją ale gdyby taki ktoś był w rządzie to by go natychmiast naród rozliczył:)

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Dobrze ten dziennikarz określił tego ministra. A siostra wielce oburzona! I w ogóle ta kobieta wygłasza kwestie jak w teatrzyku szkolnym.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Chcielibyście wątek problemów Ministra spowodowanych przez Agnieszkę? Oczywiście niecelowo. Np. któraś z firm Rutki przegrywa przetarg organizowany przez ministerstwo i on oskarża ją w mediach, że spowodowała to, bo on miał konflikt z jej ojcem? Albo na odwrót, Bolek albo Monika przegrywają przetarg (na catering) i wtedy konkurencja atakuje, mówiąc, że to przez układy rodzinne Agnieszki?

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Czy tylko mi on się kojarzy z jednym kandydatów na prezydenta USA:

http://www.google.pl/search?q=chris+christie&safe=off&biw=1266&b ih=893&source=lnms&tbm=isch&sa= X&ei=1OjYVPzqKIONywPFqYKwCg&ved=0CAYQ_AUoAQ

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Jeżeli ktoś chce się pouczyć aktorstwa od "Ministra" - zapraszam:

http://www.facebook.com/events/452846031537305/permalink/457155821106326/