PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Co tam było jeszcze oprócz Donaty, Ramony, Cyryla, Mirona i Halszki...Pamiętacie inne równie głupie
imiona?

ocenił(a) serial na 10
SzczolekMay

Miranda, Bolek, Miłosz... Piotrze... :D

lach

Miranda? Kto to? :D "Piotrze"... pamiętam, jak dziś.

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

Babka występująca na estradzie. Tylko nie pamiętam czy to była znajoma Olbrchskiego czy Tyńca. A może obu :D.

lach

Po raz pierwszy pojawiła się jak Arek z Maćkiem poszli do Klubu i była starego znajomą , ale rzeczywiście znała się także z Cyrkowcem. I oczywiście po kilku odcinkach zaginęła jak połowa Klanu:)

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Bardzo szkoda, bo Ola Nieśpielak to dobra aktorka, a rolę jej dali taką nędzną...

ocenił(a) serial na 6
lach

Bolesław to akurat chyba normalne imię.
A poza tym to Roma - koleżanka Zyty, Sława. :)

ocenił(a) serial na 4
elmoo_filmweb

Heniutka.

ZSGifMan

To zdrobnienie od imienia Henryka. Ja poznałem w życiu przynajmniej trzy panie o tym imieniu.

ocenił(a) serial na 10
rafal4792

No, ale Heńki to zwykle po 70.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

No Zyta to też nie jest szczególnie pospolite imię :)

ocenił(a) serial na 4
lach

"Piotrze" wymiata ... :D

SzczolekMay

Jeszcze Pedro :)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Akurat syn Barbary urodził się i większość swego życia mieszkał w Meksyku, ma obywatelstwo tego kraju, więc to normalne, że nosi hiszpańskie imię.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Akurat syn Barbary urodził się i większość swego życia mieszkał w Meksyku, ma obywatelstwo tego kraju, więc to normalne, że nosi hiszpańskie imię.

ocenił(a) serial na 4
SzczolekMay

Wymyślne ok, ale nie głupie. A gdyby tak tobie rodzice dali jakieś zakręcone imię, też mówiłabyś że jest głupie ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
ZSGifMan

No właśnie, spolszczone imiona obcego pochodzenia są głupawe, ale co jest głupiego w imieniu Miron, Halszka, Cyryl? Nie są popularne (co trudna uznać za wadę) ale czy od razu głupie? Myślę, że andre bardziej to miał na myśli. A z nazwiskami...no cóż.

Mój dziadek miał na imię Adolf. Jego żona - Ewa. Adolf i Ewa. Też konotacje problematyczne. I jeszcze mieli niemieckie nazwisko.

ocenił(a) serial na 4
LiLuLa

Znajoma mojej ciotki (razem wyjechały z kraju we wczesnych latach 70-tych) po rozwodzie z pierwszym mężem alkoholikiem i jego późniejszym zgonie spotkała fajnego gościa. Zadbany, z klasą, ma gospodarstwo i wiele pasji, pieniędzy itp. Mieszkają od nastu lat razem, są bardzo szczęśliwi, nie mają razem dzieci, ale on ma zdaje się córkę i syna z wcześniejszego związku a ona ma dwóch synów z tego z pijakiem.
No i on ją wiele razy prosił o rękę, ale ona ciągle mówi nie!
Dlaczego???
Bo ona ma na imię Ewa a on na nazwisko Braun . . .

ocenił(a) serial na 4
ZSGifMan

Ale to nie powód żeby ludzi obrażać. No chyba że ktoś lubi, wtedy każdy powód jest dobry :D

ps - i kto tu mędrkuje ?

ocenił(a) serial na 4
andre_

" ps - i kto tu mędrkuje ? "
ODP: my wszyscy, jedni mniej a inni więcej . . .

ZSGifMan

Akurat rzekoma popularność Izaury to miejska legenda. Owszem, po serialu były jakieś nadania, ale w całym kraju jest ich niewiele, 38 Izaur i 28 Isaur. Nie wiem, dlaczego wszyscy powtarzają to dalej, skoro nikt żadnej Izaury nie zna.

ocenił(a) serial na 4
Noane

Nie do końca wiem co chcesz udowodnić, ale kto powiedział, że muszę znać osobiście Don Miguela z Tijuany abym mógł napisać,
iż jego taco jest najbardziej popularnym daniem w tym mieście???
Nie wiem jak Ty, ale ja pamiętam szereg artykułów w takich niedostępnych i nieznanych dzisiejszym mądralom dziennikach
jak Trybuna Ludu kupowana przez dziadka, czy Ekspres Wieczorny ojca!
Oglądałem też osobiście i własnymi oczami programy w TVP kiedy były tylko dwa kanały telewizyjne.
Był to szereg reportaży poświęcony Izauromani w Polsce i wielkiej popularności jaką cieszył się serial i aktorzy.

To na podstawie własnych wspomnień wpisałem tę uwagę.

ZSGifMan

Spoko, ja napisałam na podstawie dwóch publikacji naukowych.

Jak działa prasa chyba wszyscy wiedzą. Szukanie sensacji robienie z igły widły, w PRL również. A na prasie z racji akurat się znam, na pewno lepiej niż ty.

Nie rzucaj się tak, nikt cię nie atakuje. Trochę kultury, anonimowość z niej nie zwalnia.

ocenił(a) serial na 4
Noane

Zacznij od siebie, polecam gorąco!

ZSGifMan

Możenie zauważyłeś, ale ja nie muszę zaczynać. Pewnie nie zauważyłeś nawet, że z większością tego, co napisałeś zgodziłam się w pierwszym komentarzu. Z mojej strony EOT, nie będę się kopać z koniem.

ocenił(a) serial na 4
Noane

Więcej luzu, ludzie.
Czy naprawdę 99% "dyskusji" w polskim internecie musi się rozwijać w tym samym kierunku pt: "moja prawda jest najmojsza" ? ;)

andre_

Ja się nie wykłócałam o żadną prawdę, po prostu zwróciłam uwagę, że Izaura nie jest aż taka popularna, jak się powszechnie sądzi, na dowód podałam liczbę "nosicielek" z bazy PESEL ;) I nagle zostałam zaatakowana, nie wiem nawet dlaczego.

ocenił(a) serial na 4
Noane

Odpowiadałem tylko na :
" ... dlaczego wszyscy powtarzają to dalej, skoro nikt żadnej Izaury nie zna ..."
Ty pierwsza wysłałaś zarzut, to się nie dziw, że ktoś odpisuje.
Powtarzam: nie muszę znać osobiście Don Miguela z Tijuany abym mógł napisać, iż jego taco jest najbardziej popularnym daniem w tym mieście ;)

Proponuję - wpisz swoją odpowiedź i ...
zakopiemy topór / zakończymy temat.

ZSGifMan

Jaki zarzut? Że nie znasz żadnej Izaury? Przecież to żaden zarzut, tylko prawdopodobnie fakt, skoro Izaur w skali kraju jest 66, a praktycznie każde imię z nadaniami poniżej setki jest "niespotykane" do tego stopnia, że bardzo rzadko można trafić osobę, która zna kogoś następnego, kto tak się nazywa. Nie wiem, gdzie w tym widzisz zarzut.

ocenił(a) serial na 10
SzczolekMay

A Wacław, Feliks? :D

SzczolekMay

Jeremiaszek:)

ocenił(a) serial na 4
SzczolekMay

Można dodać to tej listy docenta Gwidona Sarnę. xD

SzczolekMay

Celine czyli Czesława