Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Podsumowanie

ocenił(a) serial na 6

Zróbmy podsumowanie całego sezonu i podzielmy wątki na dobre i złe
Dobre:
1. Roztsanie i problemy Olki z Norbertem
2. Norbrert i Kamila + nieoczekiwany powrót Błażeja
3. Problemy Kaśki w szkole
Złe:
1. Tropek i Dropek.
2. Arkadiusz
3. Bogna i Grzechu - oblech

Jakie macie propozycje ?

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Jeszcze był wątek z cyrkiem i wielbłądem na Sadybie.
Tropki-sropki to najgorszy wątek EVER.
Wątek z Grzechem zapowiadałby się fajnie, gdyby nie wygląd tego pana (peruuuuuuka). Można było to naprawdę nieźle pociągnąć.
Tak samo jak Grażyna i Arkadiusz. Wszystko fajnie, ale ta "gra"... Jedynie fajna akcja była, jak Arkadiusz zemdlał :D (BTW, zemdlał, przebadał się raz dwa i tyle w temacie)

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Nie wiem jak ocenić wątek laudacyjny Feliego, bo jakby tak patrzeć na to obiektywnie, no to w sumie szkoda gadać, ale dzięki wykonaniu aktora, który gra tę le rolę, momentami było to nawet śmieszne, bardzo przerysowane, ale jak na klanowa standardy całkiem całkiem.

Całkowicie źle oceniłabym powrót cioci Basi, ciążę Agaty oraz romans Mariusza z Kingą

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Kinga i jej włosy mnie straszą. Dziwię się, że Mariusza nie.
Co do laudacji i tego wątku, to na początku nie bawił mnie i irytował, ale Feli jest tak dobry w tym, co robi, że jeszcze to ujdzie.

Barbara to jeszcze sobie mogła wrócić, ale Rafalski mógł jakieś sceny zrobić, żądać rozwodu, a nie "to moja żona, moja żona", a w trakcie małżeństwa z Barbarą Botoks był i z Beatą i na jakieś masaże erotyczne pomykał...

ocenił(a) serial na 2
elfijka

mnie i tak najbardziej wkurza to jej Piotrze i Piotrze i te pozy jak jakiejś francuskiej hrabiny...

i jeszcze na minus romans Michała z Julią - ta pani mnie przeraża - oraz jazdy Jeremiasza

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Tak, jeszcze jazdy Jeremiasza były przegłupie.
A z Julią jazdy to się dopiero zaczną :D

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Taa Jullia ma potencjał żeby dobrze zagrać zakochaną wariatkę, liczę na jakieś ostre starcie z Elą, jej też przydałby się jakiś żywszy wątek, a nie tylko nalewanie zupy i umartwianie się nad losem rodziny

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Julia mogłaby Elkę z jakimś nożem po Sadybie gonić ^^

ocenił(a) serial na 2
elfijka

A za nimi Jurek z siekierą... mogłyby się po tych lasach tam co są dookoła ganiać, jak w horrorze

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Dokładnie, niech tam się zacznie wreszcie coś dziać, bo jak w nowym sezonie będą znowu Tropki-sropki, to ja nie wyrobię.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Ja to bym związek Mariusza i Kingi ocenił nawet na plus, na początku byłem przeciwny, ale oni jednak pasują do siebie.
Laudacje Feliksa momentami były zabawne.
Barbarze po prostu zrobili zły wątek, mogłaby być czarnym charakterem i knuć, a tu takie amory z Rafalskim itd.

Rzeczywiście, zapomniałem o Jeremiaszku i Stasieńce. Nie wiem czy ten wątek miał śmieszyć, czy co, ale był wkurzający. Na minus oceniłbym jeszcze romans Bolka z Halszką i jej kulinarna kariera. Zabójczyni Ryśka jak gdyby nigdy nic, pracuje sobie u Moniki. Ahh, nie podoba mi się to.

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Na plus:
- Norbert & Feli, Ci dwaj są obecnie najlepsi w Klanie ich jazdy to majstersztyk.
- Kamilka i jej osobowość
- Tadek i numizmaty
- Ciocia Basia
Na minus
- Kurator
- Lokator Grażynki
- Dropek Dropek
- Zyta i TV
- Renata Zaburzańska & Eugeniusz
- Jasiek amant.

ocenił(a) serial na 2
Bogdan4674

Sorry, że spamuje, ale na plus można by było dodać cyrkowca jeszcze, bo Tyniec to dobry aktor.

ocenił(a) serial na 2
Bogdan4674

Na minus zaliczyłabym jeszcze uwielbienie Kasi dla Korbasa (jakoś nie wygląda na typowy obiekt westchnień gimnazjalistek i te jego "przeboje":) oraz klub czystości czy jakoś tak Bożenki oraz cała akcja z Miłoszkiem, a także wątek Martyny i Maćka, który gdyby był dobrze poprowadzony mógłby być naprawdę ciekawy, a tak to mamy ośmieszanie Maćka na wszystkie możliwe sposoby... w sumie dodałabym do tego jeszcze karierę Maćka

ocenił(a) serial na 6
makagigi

Cały Korbas to minus, ale kłopoty Kaśki w szkole były dobrym wątkiem. I mistrzowska scena, jak Kasia policzkuje koleżankę. :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Mogliby zrobić romans Kasi z Korbasem - jak szaleć, to szaleć! ^^

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Zyta i TV - ten wątek faktycznie jest drętwy. Jakiś taki bez polotu. Ciekawe, czy Zyta się dowie o tej zdradzie Michała z Julią i czy jakoś to pociągną.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Pewnie zdrada pójdzie w zapomnienie. A szkoda, mógłby wyniknąć z tego skandal i Ela by zarzuciła Julii, że zniszczyła rodzinę jej syna.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Tak! I Krzysztof by się o tym dowiedział i nie chciałby już Julii i ta by zaczęła się na wszystkich mścić.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Jest też kilka wątków, które zaistniały w 1-2 odcinkach i były nieporzebne, np.
- Aneta, studentka na ASP, spotkana przez Leszka
- Hana i Józio
- Andżelika spotkana przez Miłosza
- Olaf, ten kolega Jacka, co załatwił mu pracę

elmoo_filmweb

Józek, kiedyś tak uczciwy facet jak Mariusz, teraz zdradził żonę i jeszcze nie chce mu się do rodziny w Polsce wracać.
Nie rozumiem po co tą postać tak zmienili na minus. Niepotrzebny wątek.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/klan-liderem-pasma-2-7-mln-widzow-i-43-3-ml n-zl-z-reklam

Klan jest the best ;)

elmoo_filmweb

Pewnie, że tak ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Rozhisteryzowana Agata w ciąży...

ocenił(a) serial na 10
eva502

O, tak, to był koszmar!!!

ocenił(a) serial na 3
elfijka

I jej zachcianki dot. jedzenia :P

eva502

i ciagle w tym rozowym swetrze... kryzys czy co?

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Oszczędzają na mieszkanie ;)

wujciowariatuncio

Może miała kilka identycznych, różowych swetrów :D

ocenił(a) serial na 6
eva502

Przez Klan Polki nie będą chciały zachodzić w ciąże, tym bardziej faceci bez prezerwatywy nie ruszą się :D

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

Złe wątki:
- wielbłąd i cyrkowiec z uśmiechem psychopaty
- tropek i dropek - to w ogóle najgorszy wątek wszech czasów
- małgorzata!brrrrr
- romans jacka i agaty, potem nieszczęsna ciąża
- zyta w tv i w ogóle jej firma i koparkowy ud*piony w domu
- arkadiusz, korbas, córka w śpiączce

Dobre wątki:
- cała reszta była ok

maupka4321