PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13838
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

dialogi...

ocenił(a) serial na 4

Ehhhhhhhhhh......
Gra aktorska- raz lepiej, raz gorzej. Technicznie wygląda to nieźle.
Tylko kto do tego pisze scenariusze? Czemu te fabuły są tak banalnie proste???
KTO PISZE TE DIALOGI????????????????????????????????? Psują mi cały serial.

Letrin

Skoro jedne odcinek trwa 30 min to nie am co liczyć na bardziej skomplikowana fabułę...

ocenił(a) serial na 4
skoczek_narciarski

Niby tak, ale troszkę namieszać można. Drugi odcinek był chyba pod tym względem nieco lepszy, miejmy nadzieje, że dalej też tak będzie

Letrin

tylko pragnę zauważyć, że drugi odcinek był czystym odwzorowaniem któregoś z odcinków serii niemieckiej. Fabuła kropka w kropkę z pierwowzorem. Zero oryginalności. Jak było z pierwszym - nie wiem, nie oglądałam.

ocenił(a) serial na 4
paulazaz

szkoda... Czyli z serialem jest jeszcze gorzej niż myślałam:)

ocenił(a) serial na 5
Letrin

Pierwszy odcinek tez był identyczny jak wersja austriacka Oto dowód Ops 1-szego odcinka austriackiego
Akcja rozpoczyna się kiedy w wyniku wybuchu bomby w centrum Wiednia wyższy oficer KGB ponosi śmierć. W procesie śledczym zostaje postrzelony pies Rex, a jego właściciel umiera. Psa stara się uratować komisarz Moser.
A teraz opis wersji polskiej
W centrum Łodzi wybucha bomba. Podczas akcji komisarz Bromski w ostatniej chwili ratuje życie owczarka alzackiego Alexa. Okazuje się, że jego dotychczasowy opiekun zginął.

Tu bomba i tam bomba, giną własciciele psów, owczarki dostają nowych włascicieli czyli oba seriale są na jedną melodię:)

ocenił(a) serial na 6
telimena79

Bo ten nasz jest na licencji. Takie trudne ?

ocenił(a) serial na 7
andre_

Nie na licencji, tylko to się nazywa Kooperacja w ramach Unii Europejskiej ;-)

A drugiego takiego samego miasta jak Łódź to nie ma nigdzie na całym świecie (o U.E. nawet nie wspominając - bo nie ma po co? No... może tylko te czarnorynkowe ceny nerek są stamtąd wzięte... :/ A w mieście Łodzi to nie takie rzeczy się dzieją, nie tylko takie... kryminalne też, rzecz jasna)

ocenił(a) serial na 7
komentarz

Ten drugi odcinek to jakby całkiem oparty na rzeczywistych faktach, z Polski, z Łodzi...

skoczek_narciarski

Wystarczy rozciągać na dwu trzy odcinkowe historie. Takie pokazywanie fabuły po łepkach nie wygląda za dobrze. Jak zwykle pomysł niezły wykonanie takie sobie.