PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99251}

Komisarz Rex

Kommissar Rex
1994 - 2004
6,4 7,9 tys. ocen
6,4 10 1 7949
Komisarz Rex
powrót do forum serialu Komisarz Rex

Mógłby mi ktoś pokrótce przedstawić historię tego serialu? Głównie jak i kiedy zmieniali się główni komisarze

ocenił(a) serial na 10
pawlodar_10

Tobias Moretti, jako Richard "Richie" Moser - odc. 1-45 (lata 1994-98) serie 1-4. Ostatni odcinek, w którym zagrał to: Mosers Tod.
Gedeon Burkhard, jako Alexander Brandtner - odc. 46 (Der Neue) -89 (Strahlen der Rache) - lata 1998-2001, serie 4-7.
Alex Pschill, jako Marc Hoffmann - odc. 90 (Polizisten kusst man nicht) - 119 (Doping) - lata 2002-2004, serie 8-10.
Potem zaczyna się włoska kontynuacja.

NidhoggVrede

Dzieki, a pies byl caly czas ten sam, czy tez sie zmienial?

ocenił(a) serial na 10
pawlodar_10

Pies też się zmieniał. Grali trzej psi aktorzy:
1. Reginald von Ravenhorst grał od odcinka 1 do 58 (Der Verlierer) - do 18 lutego 1999.
Potem zastąpił go:
2. Rhett Butler od odcinka: 59 (Trugerische Nahe) do 119 (Doping), czyli do 2004 roku włącznie.
Natomiast swój debiut miał już w 1997roku w filmie "Baby Rex - Der kleine Kommissar".
3. Henry zagrał już we włoskiej serii u boku Kaspara Capparoni.

Ponadto Reginald zagrał też w jednym epizodzie powiązanej serii z udziałem Karla Markovics, (który odszedł z serialu "Komisarz Rex" do własnej serii) "Stockinger". Reginald wystąpił w odcinku 3: Der Tote im Narzissenfeld (1996), niestety nie został wymieniony w czołówce.

Więcej info można znaleźć na forum: https://rexu.fora.pl/ :)

NidhoggVrede

Dzieki raz jeszcze, chyba zaczne ogladac :) Jestem wielkim fanem Kobry, wiec mam nadzieje, ze ten serial tez mi przypadnie do gustu

ocenił(a) serial na 10
pawlodar_10

Ja też uwielbiam "Cobre 11". Aczkolwiek "Kommissar Rex" ma trochę inny klimat, ale warto zobaczyć chociażby ze względu na psa.
Poza tym postać Chrisa Rittera z "Cobra 11" i Alexandra Brandtnera z "Kommissar Rex" gra ten sam aktor: Gedeon Burkhard.