Najnowsze odcinki są świetne. Szkoda, że oceniacie serial po dwóch pierwszych odcinkach. Mega dobry serial. Nie ominęłam żadnego odcinka. Wkręciłam się.
Obejrzałam wszystkie jak dotąd wyemitowane odcinki i nadal uważam, że jest beznadziejny
Tez oglądam bo interesuje się historią, obejrzałem wszystkie polskie produkcje z gatunku historyczne. Jest lepiej niz na początku, bo coś się dzieje. Telenowela się trochę rozwinęła. Brakuje mi więcej plenerów, aktorstwo kuleje nadal. Ale dałbym 4 na kredyt wierząc ze wszystko idzie w dobrym kierunku.
Oceniłaś ten serial na 10... "Mega dobry"... Więc jeśli ten serial jest "mega dobry" to aż skręca mnie z ciekawości na jaką ocenę zasługuje na przykład "Rzym" czy "Gra o Tron" gdzie wszystko - od scenariusza poprzez dialogi, charakteryzację, plenery po pracę kamery itd jest o niebo lepsze. One chyba powinny dostać w tej skali ocenę 1000.
Pomijam biedę "materialną" tego serialu - najgorsza jest bieda mentalna. To typowa telenowela, tasiemcowy produkt o telenowelowatej strukturze odcinków. Wiem, że są miłośnicy i takiej formy, ale to jeszcze nie zmienia faktu, że to kino niskich lotów.