PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629}

Królestwo

Riget
1994
8,0 10 tys. ocen
8,0 10 1 10309
7,8 13 krytyków
Królestwo
powrót do forum serialu Królestwo

Pytanie

ocenił(a) serial na 8

Jako, że najprawdopodobniej nigdy nie zostanie zrealizowana trzecia seria Riget, chciałem zapytać czy wiadomo coś na temat samego scenariusza, tzn. czy Lars go napisał czy pozostał tylko w sferze planów? A jeśli powstał, to czy wiadomo jak miły potoczyć się dalsze losy bohaterów i zakończyć cała historia?

ocenił(a) serial na 9
Sozewski

Lars jest, obok Stephena Kinga, współscenarzystą "Kingdom Hospital" (2004), serialu inspirowanego lub bedącego amerykańską wersją "Riget". Niestety nie oglągałem i nie wiem na ile obie wersje są zbieżne.
Dlatego przyłączam się do pytania...

ocenił(a) serial na 10
Carlin

Ja ogladalem, wiec ostrzegam bo za chwile zdradze to i owo...

Wersja amerykanska zawiera sporo motywow z RigetI. Watki raczej sie koncetruja wokol Mary Jensen i chyba nic z RigetII nie przeszło. Osobiscie wole dunska wersje, surową i w momentach strasznych straszniejszą i w momentach zabawnych - zabawniejsza. Z pewnoscia nie jest to 3 seria.

ocenił(a) serial na 9
Sozewski

Podejrzewam, że napisał szkic scenariusza,albo nawet cały scenariusz, zaniósł producentowi, a temu się nie spodobało i tyle. To była produkcja telewizyjna, więc muszą się szczypać. Ciekaw jestem, czy u nich wszyscy płacą abonament tak jak u nas:)