PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89135
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Uwielbiam ten serial, ale nie podoba mi się to, że od trzeciej serii są już inni aktorzy...
Chcesz mieć oglądalność przez cały czas taką jaką miał pirzewszy odcinek pierwszego
sezonu? NIE ZMIENIAJ AKTORÓW!! Jednak oni to zrobili...
Nie wiemy czy Cassie jest z Sidem, czy Chelle jest z Tonym, czy Jal dostała się do
wymażonej orkiestry i czy Maxxie tańczy w Londynie... Dlaczego nie zrobili sezonu trzeciego,
w którym było by to?

ocenił(a) serial na 9
Robuta

Dlatego, że to nie miał być kolejny tasiemiec w stylu amerykańskim, że ciągniesz wątek do momentu, kiedy już nic ciekawego nie możesz z niego wycisnąć. W ten sposób sprawili, że dana seria jest bardziej zapamiętana. Nie wszystko zawsze musi być podane na tacy. Mi się osobiście podobała wymiana obsady, dało to powiew świeżości. Myślę, że w ten sposób mam też milsze wspomnienia z pierwszą generacją, gdyby trwało to więcej sezonów, to w pewnym momencie zaczęłoby mnie to nudzić. A tak przynajmniej twórcy zostawili nam pole do popisu i każdy może sobie inaczej zakończenie wyobrazić. To jest jedna z rzeczy, za które uwielbiam Skins, nie ma na siłę ciągniętych wątków. W każdej generacji widzimy dwa lata z ich życia, a resztę mamy sobie dopowiedzieć.

Monika2903

No tak masz rację, ale chyba za bardzo przywiązałem się do głównych bohaterów z pierwszego i drugiego sezonu :D... Dlatego taka moja pierwsz myśl.
Chciałem też się zapytać, który sezon jest lepszy 3,4 czy 5?

ocenił(a) serial na 9
Robuta

Według mnie 3 i 4 biją 5 na głowę. Nie jest tak, że w 5 sezonie mi brakuje postaci z poprzednich, po prostu mi nie odpowiada forma tego. Jakoś już nie czuję tego klimatu. Dla mnie jest tam za dużo postaci, z którymi nie da się utożsamiać. Taki trochę zbiór dziwaków, ale co kto lubi. Do drugiej generacji momentalnie się przekonałam, ale trzecia to już nie moje klimaty. Są osoby, które wolą trzecią, ale ja zdecydowanie wybieram drugą, która według mnie jest tylko minimalnie słabsza od pierwszej. Ciekawsze osobowości i historia może trochę naciągana, ale bardzo wciągająca.
to tyle ode mnie :)

użytkownik usunięty
Robuta

Początkowo też sceptycznie podchodziłam do nowych serii ale po kilku odc przekonywałam sie że niepotrzebnie. Być może ciekawe byłyby dalsze losy pierwszej generacji,ale faktycznie po co robić takiego tasiemca,skoro reżyser dał możliwość ruszenia głową/wyobraźnią kiedy sami możemy utworzyć własne zakończenie. Ja np dopisałam sobie dalszy ciąg, i kto wie, może coś z tego rozkwitnie xD

ocenił(a) serial na 10
Robuta

Ej a co myślałaś? Nowa seria nowa fabuła :) Jakby ciągle była ekipa 1 generacji to po jakimś czasie serialowi spadłaby oglądalność