Wydaje mi się, że moge siebie nazwać kinomanem i serialomanem.
Oglądam Wiele ameykańskich seriali oraz Skins jedyny w moim zestawieniu serial z UK.
Skins zupełnie jest inny od reszty seriali! Obejrzałem wszytkie odcinki w 4 dni! Napewno bedę oglądać 3 serie ale watpie czy to bedzie to samo wg to bedzie juz inny serial.
Ja oglądam takie seriale jak: LOST, Gotowe na wsztko, Prison break, nip/tuck, dexter, kyle xy, bracia i siostry, ER, chrirudzy, Ugly Betty oraz Skins! (wszytkie oglądam oczywiście na równi z USA)
Macie jakies inne seriale do polecania? Może coś w stylu Skins?? Co wy oglądacie?
Skins chyba najlepsze i ciezko mi znaleźć coś podobnego, no ale ze tez ogladam mase seriali, oprócz wymienionych przez ciebie ogladam także seriale komediowe
Psych, Scrubs, Dwóch i pół, Joey, Eli Stone, Samantha Who, Pushing Daisies oraz 4400, Weeds, Jerycho czy Breaking Bad
Ja polecam:
1.90210 (nie mylić z Beverly Hills,90210.)
2.Plotkara
3.Weronika Mars
4.Tancerze
5.BrzydUla
Chyba sobie jaja robisz jak ustawiasz Skins w jednym z rzędzie z tymi gniotami. Jeszcze Majkę z niepokalanym poczęciem trzeba było dorzucić
Beverly Hills,90210 jest nieskończenie razy fajniejsze 90210!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oglądam z połowę wymienionych przez Ciebie seriali, ale trudno znaleźć coś tak wpsniałego jak Skins, to prawda :D
JEDNAKŻE, jeśli ktoś nie miał jeszcze okazji obejrzeć, zachęcam do The Office (jak dla mnie koniecznie wersja amerykańska, jest jeszcze brytyjska). Dla mnie fenomenalne. Strasznie się dziwię, że w Polsce tak niepopularne (a zaczęło teraz lecieć na Comedy Central). Wystarczy przebrnąć przez pierwszy słaby odcinek i wpadasz po uszy :D
Wg mnie w serialowym rankingu Skins i The Office są pierwsze, ex equo.
Jeśli chodzi o bezkompromisowość w pokazywaniu nagości, przemocy i wulgarnego języka to dodałbym tu genialne Deadwood;] Generalnie polecam produkcje HBO i Showtime, czyli stacji, które omija cenzura obyczajowa (ze strony Sho świetne seriale, jak Dexter, Brotherhood, Weeds, Californication, ciekawe, ale krótkie Meadowlands, a z HBO wspomniane już Deadwood, Rodzina Soprano, ŚWIETNE Carnivale, Entourage (Ekipa) ) Gwarantuję, że każdy z tych seriali bardzo wciąga;]
I zapomniałem oczywiście o 2 historycznych serialach obu stacji, czyli Showtime-Tudors i HBO-Rome;]
Mam prośbę, jak podajecie nazwy seriali, to odróżniajcie te z UK od tych z US;)
Osobiście gustuję w 90% w kinie Brytyjskim... Z kina amerykańskiego robię wyjątek jedynie dla "The Scrubs", "Friends" i "Weed"... po prostu nie znoszę amerykańskiego akcentu, a wszelkie filmy oglądam w oryginale...
więc, nie chcę zaśmiecić własnego słownictwa amerykańskim angielskim, stąd preferuję British English.
Serialu Skins, nic nie jest w stanie przebić, ale jeśli szukacie fajnych Brytyjskich, to polecam np. "PeepShow".
Ciekawa jest tez ta strona:
http://serialebrytyjskie.blox.pl/
---
Kino młodzieżowe w Polsce nie istnieje, po prostu dla Polskich stacji nie istniejemy, my przedział 15-25...emigrujmy w poszukiwaniu filmów dla nas:D
Dodam jeszcze kanadyjski "Instant Star", nie wiem jak to na Polski przetłumaczyli, ale serial, was great!
polecam zdecydowanie WEEDS, jest swietny, pełen humoru, porusza wszelkie tematy homoseksualizm, żydzi, seks, zdrady no i dilowanie
Jeśli nie widziałeś jeszcze "niewidzianych" odcinków skins to je oglądnij, bo to zawsze coś w oczekiwaniu na sezon trzeci :)
tutaj podałem linki do wszystkich odcinków "unseen"
http://www.filmweb.pl/topic/871667/Dodatkowe+odcinki+skins+%22unseen%22!!!.html
No to dodam Brytyjski "Shameless"... słuchałem ich słuchowiska na Channel4Radio, serial warto obejrzeć, akcja dzieje sie w Manchesterze
Może byś tak oglądnął inny genialny serial stacji Channel 4 (rodzimego kanału "Skins") pt. "Sugar Rush". Wszystkim moim znajomym, którzy oglądali "Skins" bardzo do gustu przypadł "Sugar Rush". W moim osobistym rankingu ulubionych seriali młodzieżowych "Sugar Rush" nawet wyprzedza "Skins" ;)
Serial niesamowicie wciąga ;) Jakbyś miała problem ze znalezieniem napisów, to służę pomocą (jestem w posiadaniu napisów do obu serii).
jestem osobnikiem męskim to po pierwsze.
po drugie zgadzam się, juz jestem wciągnięty przez ten serial. poki co jestem na 7 odcinku pierwszego sezonu.
napisy sciągam przez "napi-project".
serial jest super. wielkie dzięki za informacje o nim.
swoją drogą to głowna bohaterka Kim wygląda w tym serialu podobnie do Lindsay Lohan z filmu Mean Girls. taki typ urody bardzo mi się podoba.
pozdrawiam i rownież polecam Sugar Rush ! ;]
Wybacz, zmylił mnie avatar. Co do podobieństwa między Olivią, a Lindsay to jest ono widcozne. W drugiej serii Kim sporo schudnie i podobieństwo będzie już mniejsze (ale wciąż będzie). Fajnie, że Ci się spodobało :)
najlepszym serialem świata jest six feet under i myślę, że spodoba się każdemu wielbicielowi skins (zwłaszcza drugiego, bardziej dramatycznego sezonu).
Zdecydowanie "Dexter" i "Californication" - chyba najlepsze seriale jakie di tej pory ogladalem...
polecam "Gotowe na wszystko", "Lost", "Dr House'a" (chociaż ilość osób, która tego nie zna chyba się na szczęście kurczy ;p), "Dextera", "Prison Break" (chociaż III sezon trochę obniżył średnią). Jeszcze "Gossip Girl" jest dobre, chyba, iż ktoś nie przepada za bogatymi dziećmi z Upper East Side, ale obiektywnie - serial jest naprawdę fajny ;).
Z mniej znanych jest również "Friday Night Lights" - czasem naprawdę wspaniała sesja psychologiczna, jak również "Dirty Sexy Money" od ABC. Ktoś jeszcze wspominał "Six Feet Under" i również się podpisuję, że to świetne. Co prawda obejrzałam tylko dwa sezony, z racji, iż usiłuję tego nie ściągać, a kupić wszystko oryginalnie, co - na polskie warunki empikowo-saturnowe - jest strasznie trudnym zadaniem do wykonania ;p.
Ja jeszcze oglądam One Tree Hill, ale 5 sezon był całkowicie beznadziejny, zatem jeżeli ktoś ma ochotę kiedyś obejrzeć, to niech się zatrzyma na 3 sezonie ;D.
Poza tym z tego, co już się skończyło, ale zostawiło ślad na całe wieki trwania telewizji - "Queer As Folk" (stacji Showtime; również Weeds, Dexter i The Tudors sa stamtąd) czyli fantastyczny serial zgłębiający środowisko homoseksualistów. Poza tym "Buffy the Vampire Slayer" - obejrzałam w te wakacje wszystkie 7 sezonów i chodzę jak nakręcona. Definitywnie jeden z najlepszych seriali, jakie w życiu widziałam i pewnie w ogóle zobaczę.
ni mniej, ni więcej ;]
a co do Buffy, to polecam całe Buffyverse czyli w to się również włącza "Angel". pan Joss Whedon jest geniuszem (:
Skins jest jedyne w swoim rodzaju ale jezeli lubisz ogladac tego typu seriale/filmy, to polecam shameless, tez
angielski serial- bardzo dobry, tematyka podobna do tej ze skins.
ja polecam; LOST (zagubieni), prison break (skazany na śmierć), one tree hill (pogoda na miłość) i gossip girl (plotkara).
Fanom brytyjskich seriali polecam "Nearly Famous".
Mimo że ma tylko 6 odcinków to jest genialny!
Nie trzeba ściągać - wszystkie odcinki można znaleźć na YouTube :))
skoro podobało Ci się "Skins" możliwe, że spodobałoby Ci się "Californication".
Jeśli chodzi i seriale ogółem, to podam kilka typów wg mnie stojących na co najmniej ponad przeciętnym poziomie:
- Veronica Mars
- Dexter
- House
- Heroes
- Supernatural
- Smallville
- Dark Angel
i oprócz tego seriale komediowy "The Big Bang Theory" i z kreskówek oczywiście "Family Guy" i "Futurama" ("South Park" jest zbyt monotonny jak dla mnie)
Oprócz tego co już wymieniliście dodam jeszcze Joan Of Arkadia (Joan z Arkadii)- świetny chociaż mało znany u nas serial.
Ubóstwiam też The L Word ( Słowo na L ), ale zaznaczam, iż nie jest to serial dla wszystkich ;)
a ja polecam serial Breaking Bad ,nikt tu chyba nie wymienił tego tytułu, a to świetny, wciągający serial z świetnym Brianem Cranstonem w roli głównej, na prawdę warto obejrzeć,obecnie zaczął się 3 sezon.
Poza tym na mojej liście numer jeden jest i będzie Dexter,dalej Californication,The Shield które już niestety się zakończyło ale 7 sezonów to spore osciągnięcie :) jeden z najbardziej popularnych seriali w usa,obecnie pruducent tego serialu wziął się za nową prudukcje ,Sons Of Anarchy i jest to również kapitalny serial który w tym roku w październiku wystartuje z 3 sezonem , gorąco polecam .
Kanał na którym lecą Skinsi, o ile się nie mylę proponuje również inny serial. Mianowicie MISFITS. Fabuła może wydawać się kiczowata i naiwna ale postacie się barwne a teksty które wypływają z ich ust rozwalają mnie na kawałki. Uwielbiam ten serial. O młodzieży dla młodzieży. Jednakże bohaterami są nastolatkowie którzy za sprawą tajemniczej burzy otrzymują różne dary, cofania czasu , czytania w myślach , wzrostu własnego libido czy bycia niewidzialnym. ;D Tylko nie są to super-bohaterzy, a własne moce wykorzystują do własnych, całkiem pokrętnych celów ;-D
MISFITS - genialne ! po obejrzeniu Skinsów ciężko znaleźć coś równie dobrego , ale ten serial ma bardzo podobny klimat ( przyjemnie zdemoralizowana brytyjska młodzież ; ) i naprawdę świetnie się go ogląda .
Chyba nie ma drugiego takiego serialu jak Skins, na tym polega jego fenomen :)
Ja oglądam 'Jak poznałem waszą matkę' i 'Czystą krew' ale to nie ma nic wspólnego ze Skinsami, mimo to, są dobre.
Dexter
How I Met Your Mother
Vampire Diaries
Misfits
Skins
Gossip Girl
Glee
Pretty Little Liars
ja oglądam te <3 wszystkie świetne! jeszcze True Blood i Desperate Housewives obczaiłam pierwsze sezony ale jakoś mnie nie wciągneło ;P
Supernatural
The Vampire Diaries
Pretty Little Liars
Veronica Mars
The Gates
Chuck
The Big Bang Theory
Desperate Housewives
Burn Notice
Castle
Gossip Girl
Haven
The Secret Life Of The American Teeneager
Psych
The Mentalist
Hellcats
White Collar
Greek
The Walking Dead
Kyle XY
Reaper
Glee
Drop Dead Diva
Ja kocham seriale i oczywiście polecam wyżej wymienione ( niektóre się już skończyły, inne się zaczynają) <3<3<3
Misfits
Supernatural
The Vampire Diaries
Glee
Greys Anatomy
90210
moje ulubione seriale.
Misfits jest podobne do Skinsów pod względem humoru, imprez i tego że akcja równiez odgrywa się w Wielkiej Brytanii :D więc moze ci się spodobać. Aczkolwiek nie ejst to do końca prawdą, bo ja kocham niedopasowanych a za skinsami średnio przepadam.
Zdecydowanie polecam MISFITS!!
+
Vampire Diaries
Gossip Girl
Glee
That 70's Show (Różowe Lata 70.)
How I Met Your Mother
The Big Bang Theory
aktualnie w moim osobistym rankingu wymiata MISFITS :p