PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89072
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Podobny serial

ocenił(a) serial na 2

Znacie może podobny serial, tyle że trochę łagodniejszy: z mniejszą ilością seksu i używek. Taki
pokazujący bardziej normalne życie

ocenił(a) serial na 9
MistrzSeller

może Klan?, słyszałem, że to o "normalnym życiu"

ocenił(a) serial na 2
diabol44

Klan jest przedramatyzowany, poza tym chodzi mi o serial o młodych ludziach.

ocenił(a) serial na 1
MistrzSeller

One Tree Hill, the OC... Chyba dwa najlepsze w tym gatunku.
Pozdrawiam.

MistrzSeller

Jeśli chodzi o młodzieżowe, to może "Degrassi: The Next Generation". Co prawda oglądałam ten serial wiele lat temu, ale pamiętam, że też skupiał się na problemach nastolatków i na pewno nie było tam tylu odważnych scen ;)

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

nie słuchaj głupków. One Tree Hill, uczy pozytywnie myśleć, koniecznie obczaj, w zime zacząłem scepytycznie, teraz kończę 9 sezon. Może trochę z przyzwyczajenia ale ani trochę nie żałuję obejrzenia :)

ocenił(a) serial na 9
MistrzSeller

zabawne, osoba oceniająca Skins na 1 szuka czegoś podobnego, jesteś masochistą?

ocenił(a) serial na 2
xChouchoux

Bo serial mi się nie spodobał głównie przez to iż jest tak bardzo nastawiony na seks i używki.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Ale życie dzisiejszej młodzieży NAPRAWDĘ tak wygląda ;/

ocenił(a) serial na 2
Asmelle

Młodzież to nie tylko seks i narkotyki. Ja w liceum jakoś ani nie ćpałem, ani nie robiłem innych tego typu rzeczy i jest sporo ludzi którzy też tak się zachowują. Rozumiem, że te dwa motywy w pewnym sensie musiały się pojawić, ale bez przesady. Zycie młodych ludzi to nie tylko seks i narkotyki. Serial jest pod tym względem przesadzony i przedramatyzowany. Dlatego pytam o serial który przedstawia życie młodych ludzi normalniej bez przesadzania.

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

Jestem osoba mającą 19 lat. W każdy weekend chodze na imprezy itp i z ręka na sercu musze przyznać , że właśnie tak wygląda życie młodzieży jak w tym serialu ; )

ocenił(a) serial na 7
SzOpMaN

Nie uogólniaj, też mam 19 lat i moje życie tak nie wygląda.

ocenił(a) serial na 9
SzOpMaN

Jeśli tak wygląda Twoje życie, to nie ma się czym chwalić.
Obraz nastolatków w "Skins" może jest trochę przesadzony, ale jest to cel zamierzony - pokazać patologie istniejące lub mogące zaistnieć wśród młodych ludzi. Ja się z takimi ludźmi nie utożsamiam, ale domyślam się, że wiele nastolatków takie życie prowadzi, jeśli nie w Polsce, to w Wielkiej Brytanii czy USA, gdzie ludzie mają luźniejsze podejście do niektórych spraw.

Asmelle

chyba troszeczkę przesadzasz ;)... no albo masz bardzo "ciekawych" towarzyszy. W każdym razie, póki co serial odbiega od polskich realiów, co nie znaczy, że niestety wszystko do tego zmierza... przykre, że dzieciaki z roku na rok są coraz głupsze.

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

Freaks and Geeks, z tymże akcja dzieje się na początku lat 80. Ale idealnie pasuje do twoich kryteriów, jak sądzę.

ocenił(a) serial na 2
Nawrocki

tylko, że tego chyba nigdzie w necie nie ma. A już tym bardziej z polskim tłumaczeniem

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

Są angielskie napisy. Ale online faktycznie nigdzie nie ma, tylko torrent.

MistrzSeller

no i jest jeszcze Shameless (osobiście oglądam wersję amerykańską, ale pierwowzorem jest wersja UK). nie wiem, czy ci się spodoba, bo jest też tam mnóstwo odważnych scen i niektóre sytuacje są wręcz karykaturalne, ale jak najbardziej serial ten opowiada zwykłą historię sympatycznego rodzeństwa, które, walcząc z ojcem alkoholikiem i matką, która ich porzuciła, uczy, że w życiu najważniejsze to trzymać się razem. może i pierwsze odcinki aż tak bardzo nie zachęcają do pozostania przy serialu (przynajmniej ja tak miałam), ale już później naprawdę trudno mi było się oderwać od laptopa.

ocenił(a) serial na 2
oluskaa

No przecież pisze, ze szukam czegoś bez odważntych scen. No i sama fabuła zapowiada, że to serial typu wszystkie możliwe nieszczęscia spadają na kilku ludzi.

ocenił(a) serial na 10
MistrzSeller

Gossip girl ,ale nie wiem czy ci się spodoba mi się nawet przyjemnie oglądało.:)

ocenił(a) serial na 8
KitsuneXD

no gossip girl to w ogóle normalnego życia nie pokazuje :P wydumane problemy obrzydliwie bogatej młodzieży z Manhattanu. Ale i tak uwielbiam ten serial :D

ocenił(a) serial na 2
KitsuneXD

Nie jestem nastolatkom, by oglądać takie głupoty

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

na wspólnej ;p

ocenił(a) serial na 2
Tyraela

ten serial tylko udaje, że przedstawia życie.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Polecam Szkołę złamanych serc http://www.filmweb.pl/serial/Szko%C5%82a+z%C5%82amanych+serc-1994-104041 , jak dla mnie jeden z lepszych, obok GG ;)

ocenił(a) serial na 9
karmik14

uwielbiam ten serial! jesli juz o nim mowa- karmik14 wiesz moze gdzie mozna go obejrzec? bo na zalukaj i na ii na bank nie ma :/

ocenił(a) serial na 8
rachel20

Spróbuj tutaj: http://www.vids24.com/seriale/dramaty/szkola-zlamanych-serc,468/odcinki/ , tylko nie wiem, czy to jest wersja z lektorem, bo nie posiadam konta i nie mogę obejrzeć ;< oglądałam kiedyś na Jedynce, stąd wielki sentyment i chyba do niego wrócę :)

ocenił(a) serial na 2
karmik14

Mi chodzi o poważne seriale nie pozycje dla nastolatek

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

beverly hills 90210, życie na fali...moze the hills, awkward (bardzo fajny)
jak dla mnie Skins jest zajebiscie realny

ocenił(a) serial na 2
natalien88

Mi chodzi o poważne seriale nie pozycje dla nastolatek.

A Skins nie jest realny, bo przedstawia młodzież tylko od złej strony. Tylko seks, imprezy i narkotyki. Młodzi ludzie robią też inne rzeczy- rozwijają pasje i zainteresowania, ale o tym jakoś w serialu nie ma.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

pytasz się o podobny do skins, ale inny, ma być o nastolatkach ale nie dla nastolatków. gdzie tu logika >.<

ocenił(a) serial na 8
alken

No właśnie, chyba autor sam nie wie czego szuka^^

MistrzSeller

Shugar Rush jest bardzo podobne tylko, że z wątkiem homoseksualnym ;) Jest na Youtube

ocenił(a) serial na 2
seaoflove

Właśnie takie wątki mnie odrzucają.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

to nie wiem co mogłoby Ci się spodobać, chyba tylko Miodowe Lata.. W "poważnych serialach" zawsze będą wątki o seksie, przemoc itd, bo takie jest życie, przynosi różne problemy, sytuacje..

ocenił(a) serial na 2
blacklady6494

Człowieku! zrozum, że mi nie chodzi o sam fakt istnienia seksu czy przemocy w serialu, tylko fakt na ile te elementy są wyeksponowane. W wielu serialach te elementy niepotrzebnie są przesadzone i za bardzo serial się na nich skupia.

ocenił(a) serial na 10
MistrzSeller

pokazujący normalne życie to już nie będzie serial podobny do "skins".

ocenił(a) serial na 8
paula_thriller

Nie ma takiego serialu :P są same przesłodzone, zabawne sitcomu... ewentualnie wymieniane OTH czy Jezioro marzeń...

A Skinsi są całkowicie realni. Może większości wydaje się, że mają znajomych, którzy są w dobrym domu wychowani, nie palą, piją na imprezach i to góra 3 piwa, nie urywa im się film, o jakichkolwiek dragach nie ma mowy, seks z obcymi to wymysł TV itd. Nic podobnego :P Przeprowadzałam się od 3 lat dwa razy - wszędzie to samo, a akurat Ci "najlepiej" wychowani, czy Ci z najlepszych szkół są właśnie najgorsi :P NIESTETY, takie mamy społeczeństwo.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Seks i używki to tylko wierzchnia warstwa, za którą kryją się problemy, takie z jakimi właśnie młodzież się spotyka, więc może warto "przeboleć" te ostre sceny dla prawdziwej idei tego serialu? bo tak realnego obrazu z przesłaniem próżno szukać ;) ja na samym początku również byłam na nie, przerosła mnie forma, ale z czasem przekonałam się do Skinsów. Zrozumiałam, że to przeklinanie, seks, narkotyki, alkoholowe imprezy to w dużej mierze prawda, nie wszyscy się tak bawią, ale duża część młodzieży tak i ten serial to pokazuje, ale także to, że ci "wybrakowani" nastolatkowie mają jednak coś do zaoferowania światu, kiedy swoje zagubienie i problemy "topią" w tym całym bajzlu.

ocenił(a) serial na 2
agatakoniak

Zrozum może że nie każdy chce oglądać serial, w którym większość czasu to takie elementy w tak dużych ilościach. Chciałbym zobaczyć serial o problemach młodzieży i oczywiście seks i używki są pewnym tego elementem, ale nie powinny być aż tak wyeksponowane w fabule jak w Skins