PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=753680}
7,4 29  ocen
7,4 10 1 29
La Querida Del Centauro
powrót do forum serialu La Querida Del Centauro

I nie wazne ze serie, z kazdym dniem ma coraz nizsze mniejsze slabsze wyniki ogladalnosci... Mi to nie przeszkadza w tym by ogladac la querida del centauro2 serie ktora mnie fascynuje, teraz odcinki sa mega mrozace krew w zylach! Yolanda otrzymuje zastrzyki ktore wymazaly jej pamiec i ktore tylko maja sluzyc w dalszym leczeniu aby przypadkiem nie odzyskala pamieci , co wiecej ow medykamenty zmieniaja jej psychike , zyje u boku El Centauro i jego syna Emilio malo tego teraz Yolanda Acosta jest " la mera mera del negocio" to znaczy ze to ona jest szefowa bossow narkotykowych,
ona przewodzi w przemycaniu i hmandlu narkotykow, oficjalnie tez zostala zabojczynia na zlecenie (sicaria z jez.hiszpanskiego) Gerardo zostal umieszczony w szpitalu psychiatrycznym przez swego najlepszego przyjaciela Rafaela Bianchini...ostatnie spotkanie Gerardo z dr. Julian zakonczylo sie fatalnymi skutkami, Gerardo dowiedzial sie ze Yolanda miala racje, ze wcale nie zwariowala powtarzajac ze El Centauro zyje i pragnie sie zemscic. Doktorek, nie powiedzial gdzie znajdzie Yoli swoja zone, tylko ze sa blisko i ze El Centauro jest na biezaco zawsze i wszedzie ze on wszystko wie.. I dr julian zaatakowal Gerardo wbil mu zastrzyk i tak go zostawil...dla Gerardo ratunkiem moze okazac sie teraz tylko Ana Velazco, ona jedynie moze uratowac Gerardo i mu pomoc w walce z El Centauro. Z kazdym odcinkiem serie jest coraz ciekawsza, wiecej zawilosci, wiecej dramy, wiecej akcji, mamy tu wszystko czego kazdy fan serii..szuka i oczywiscie znajdzie i mamy romanse, sceny akcji, ale tez mamy sceny pelne brutalnosci, dramaty ktore przezywaja bohaterzy, ich rozterki, ich chwile zwatpienia, coz moge dodac mamy tu najczystszy dramat thriller psychologiczny ( nie przesadzam z ta opinia - sami aktorzy wielokrotnie powtarzali ze to jest dramat z motywami thrilleru psychologicznego), wiec jestem siwiadoma tego co pisze. Serie z kazdym odcinkiem podnosi adrenaline sa emocje... Sa nerwy i stres , i powroce do motywu przewodniego tego co powyzej napisalam
Nie zwazam na wyniki ogladalnosci Telemundo, bede ogladala bez wzgledu na wszystko, wspieram calym sercem obsade , cala ekipe ktora stworzyla ta swietna serie, i nie zaprzestane ogladac tylko dlatego ze ludzie sa niewdzieczni, i nie doceniaja ludzkiego wysilku, pracy aktorow, statystow, rezyserow,dyrektorow produkcji...i tych wszystkich ktorzy wlozyli cala swoja dusze tworzac i dajac nam ta serie... Ludzie nie chca ogladac tego co jest dobre, ciekawe, co moze intrygowac ta wiekszosc widac woli czekac az powroci na telemundo ekrany el señor de los cielos (5 i 6 temporada) i wypinaja sie na #QueridaCentauro ale nie ja, drugiego takiego fana nie maja otrzymalam ostatnio podziekowania od Telemundo za cala moja sympatie, moje zarliwe wsparcie dla tej serii, ze ja ogladam, ze tak aktywnie sie udzielam, malo tego z wieloma aktorami jestem w kontakcie i codziennie daje m odczuc jak jestem Im wdzieczna za moja fav serie.

ocenił(a) serial na 9
telemundo_novelera

Coraz niższa oglądalność??? Kompletnie tego nie rozumiem , to jest zdecydowanie najlepsza produkcja telemundo ever! ciagle coś się dzieje , oglądam z przyjemnością.

ocenił(a) serial na 10
ankess

Ja tam nie zwazam na wyniki ogladalnosci, ogladam bo uwielbiam bo to jest to co lubie co mi sie podoba, co mnie ciagnie przed ekran, nagrywam sobie codziennie po 2 odcinki i z checia bede wracac do #queridacentauro2 tuz po zakonczeniu tak jak ma to miejsce z sezonem 1 (zwlaszcza po raz 6-ty obejrzalam sobie tak tuz przed sama premiera 2 temporady)
No tak jak wczesniej wspomnialam tak la querida del centauro 2 ma bardzo slabe wyniki ogladalnosci, ale widze i dostrzegam ze teraz od wtorku lekko slupki skacza w gore wiec jest ciut lepiej, a bedzie sie dzialo mamy 90odcinkow 2 temporady, a dopiero czwartkowe 2 odcinki to odcinek - 21-22 a to dopiero niespelna 1/3 super serii.. do konca bez dwoch zdan jeszcze daleko pojawia sie nowe postacie i kazda postac ma jakas historie nam do pokazania. W srodowym wyniku ogladalnosci oczywiscie odcinek (emitowany w pasmie 10pm/9c odcinek 20) mial juz lepszy wynik ogladalnosci choc wcale mi nie do smiechu ze to Univision leader'uje z wynikami ogladalnosci 2 produkcje emitowane w ow samym pasmie wieczornym i la piloto & la doble vida de estela carrillo... Bo tu chodzi o walke o widza, o pieniadze o prestiz, i wyobraz sobie jak sie musza czuc aktorzy z la querida del centauro2 ktorzy nie tego sie spodziewali, 1 temporada od premiery miala swietne rezultaty i dlatego oczywiscie podjeli decyzje o zrobieniu 2 temporady... Teraz to ja szczerze watpie by telemundo w ogole sie zdecydowalo zaryzykowac by zrobic 3 temporade... Choc kto wie ale po analizie #upfront2017 #nbcu2017 nie ma miejsca w ramowce 2017/2018 dla la querida del centauro(3) nie maja nawet w planach. Ale jestem jedna z fanek ktora ma te szczescie ze i telemundo i aktorzy administratorka (+1 admin) trzymajacy piecze na oficjalnych profilach la querida del centauro (2) kazdego dnia dziekuja mi czy to fb czy to twitter czy instagram za codzienny repost zdjecia + photo collage + video wszystko opisane poprawnym bezblednym jez.hiszpanskim moge czuc sie z siebie zadowolona a najlepsza nagroda jest podziekowanie od aktorow ktorych wprost ubostwiam! I nie kazdy ma taki komfort jak ja, teraz udzielam sie tez na meksykanskim kanale tv gdzie bedzie miec premiere za kilka dni la querida del centauro 2 w Meksyku. I prosze na fb live przed gala premierowa dostalam pozdrowienia od Michel Brown, Sandra Echeverría, Humberto Zurita...Michel L.. Bede do konca wspierala ta mega super serie, ktora ma sobie wiele z dramatu & thrilleru psychologicznego, ta serie ma niesamowity potencjal, ma to cos co cie przyciaga jest adrenalina, sa nerwy, jest i stres i zlosc
przezywamy dokladnie podobne emocje jak nasze postacie w la querida del centauro2 przezywamy ich wzloty i upadki smiejemy sie i placzemy cieszymy sie i tez mozemy byc zawiedzeni. Dokladnie takie emocje powinna wywolywac serie, ktora poddaje watpliwosc tak jak sam tytul przewodni #lqdc2" jak daleko sie posuniesz byle sie zemscic, dokad zmierza twoja obsesja.." i w koncu to zaden spoiler kto ogladal chocby trailery to wie o czym mowie, a seria tak jest skupiona teraz glownie na chorej obsesji/ chorej milosci el centauro do yolanda acosta... Udalo mu sie oszukac wszystkich sfingowal smierc swoja i swego syna Emilio, udalo mu sie z yolanda w oczach gerardo i jej bliskich zaczela tracic rozum, i ze w koncu umarla... Z pomoca mariany wspolniczki kochanki i szpiega wiedzial wszystko i ba wiecej. I dzieki pomocy slynnego doktorka , wymazali calkowicie pamiec yolanda... Co wiecej wciaz prowadza te eksperymenty byle nie wrocily jej wspomnienia faszerujac ja zastrzykami, i co wiecej chciec? Yolanda teraz nie tylko zyje u boku najgorszego wroga, sypia z nim, jada sniadania u jego boku ale teraz stala sie jego morderczynia na zlecenie , jest nowa szefowa handlarzy narkotykow i co najgorsze? El centauro wskazal jej na zdjeciach ze ma zabic wlasna rodzine, tak bo yolanda ujrzala zdjecia siebie, swoja corke Cristina Gerardo el gato Vicente i tania ( ona juz w 1 odcinkach zginela choc nam nie pokazano jak i kiedy tylko wiemy ze el centauro ja wykonczyl baa aktorki w ogole nie bylo w obsadzie wiec nie bedzie dane nam tego zobaczyc) nie wiedzac kim sa ci ludzie yolanda zapytala a el centauro krotko powiedzial ze to sa jego wrogowie ktorych ona zabije.. Wiec mozna sie spodziewac zakreconego mrozacego krew w zylach zwrotu akcji... Yolanda polujaca jak rasowy zabojca na wlasna rodzine zreszta ktorej nie pamieta... Pamietajmy ze teraz jeszcze yolanda poslubi el centauro.... To tylko zagmatwa cala sytuacje, a gerardo? Przeciez legalnie to jego poslubila przeciez to mezczyzna jej zycia, ale go nie pamieta gerardo teraz wpadl w pulapke zabil wspolniczke el centauro marianita zonka najlepszego przyjaciela (Bianchini) to byl wypadek ale chca teraz wrobic go w to morderstwo wiec bedzie musial uciekac,ukrywac sie i dowiesc swojej niewinnosci. Cale szczescie mamy postac Ana ktora juz go ocalila pomagajac z vicente uciec ze szpitala psychiatrycznego. No i ten Vicente, ktory oddal swoje zycie za cristina i el gato.. Zginal z rak ludzi el centauro, szczerze? przeryczalam caly odcinek....

ocenił(a) serial na 9
telemundo_novelera

Ja uważam że to genialna produkcja telemundo . Co do ślubu do nie będzie ważny ponieważ Yolanda jest już żoną Gerarda i nawet jak zostanie żoną Centaura to ten ślub będzie nieważny.
Co do LQDC3 to i tak na razie będzie ciężko , ponieważ Ludwika jest w ciąży.

ocenił(a) serial na 9
ankess

Podasz swoje profile na tt fb i ig??

ocenił(a) serial na 10
ankess

Masz racje, co do Ludwiki to zgadza sie jest w ciazy i nie sadze by w najblizszym czasie zechciala wrocic do aktorstwa. I nie ma sie co dziwic zasluzyla na dluzsza przerwe rodzina nade wszystko na 1 miejscu, co do reszty obsady to pewnie Michel Brown juz bylby bardziej chetny, by po raz 3 wcielic sie w role Gerardo Duarte... Ale telemundo juz oznajmilo ramowke na 2 polowe tego roku jak i na 2018 rok i nie ma w niej miejsca na la querida del centauro 3 jak nawet nie ma wciaz potwierdzenia czy zdecyduja sie na 2 sezon El Chema? Wieksza uwage przywiazuja by promowac swoje najwieksze hity m in. El señor de los cielos (5 sezon juz wkrotce
& 6 temporada w 2018 roku), señora acero 4 la coyote (2017/2018), sin senos sí hay paraíso 2 (2017), la reina del sur 2 (2018)..I serie biograficzne ktorych mozna sie spodziewac juz (1 w tym roku mariposa de barrio biografia niezyjacej Jenny Rivera) w kolejce nastepne serie biograficzne sa :
Seleny, Luis Miguel, Nicky Jam, El Cesar...wieksza uwage poswiecaja jednak glownie seriom narco. Co do la querida del centauro 2, coz mi pozostaje powiedziec niestety slabe wyniki ogladalnosci sa zwiazane tez z zle podjetymi decyzjami przez samo Telemundo bo gdyby nie odwlekano z premiera #lqdc2 i po zakonczeniu emisji El Chema od razu dali querida centauro 2 ( w chwili kiedy to ich wyniki ogladalnosci byly na wysokim poziomie), to dzis zapewne nie byloby takiej sytuacji jaka mamy teraz, bo w mojej opinii i jak wielu innych osob telemundo popelnilo blad dajac na miejsce el chema- serie El Capo serie ktora po 1 nie jest ich produkcja a po 2 juz byla wczesniej emitowana w (imagen tv) zreszta wszystkie odcinki udostepniono na youtube... A tak szczerze to malo kto to oglada, bo to jest remake el capo wersji Koulmbijskiej i ludzie zrazeni kiepska jakoscia tego remake nie okazali duzego zainteresowania, a kto jak chce w necie oglada sobie ( albo juz nawet obejrzal)
I w konsekwencji ogladalnosc zaczela spadac (wiec telemundo jeszcze w trakcie emisji la doña zmienilo godzine el capo), a od 8 maja la querida del centauro2 jest emitowana po 2 odcinki od poniedzialku do piatku chca ja jak najszybciej zakonczyc, by na jej miejsce dac ( sin senos sí hay paraíso 2 &
el señor de los cielos 5) majac nadzieje ze te serie w koncu dadza im prym w ogladalnosci
i tak to wyglada z perspektywy mojej i nie dam sie zwiesc z tropu bo mam szersze pojecie od co poniektorych ktorzy nie maja zielonego pojecia co kryje sie za tymi zmianami telemundo... Zreszta duzo rozmawiam z ludzmi co maja szerokie pojecie w tematyce wynikow ogladalnosci (USA/MEXICO) ale mnie tam nie interesuja slabe wyniki, ogladam to co mi sie podoba i nie ma znaczenia co ludzie mowia, mam gdzies ich krytyke, i nie przejmuje sie ani troche ze ma serie kiepskie wyniki ogladalnosci... Grunt ze wraz z moja wierna ekipa fanow robimy co mozemy i nawet wiecej byle przynamniej na portalach spolecznosciowych bylo glosno o serie... Tak samo w mojej fb fan grupie ktora jest zamknieta mam w grupie pokazna grupe aktorow z la querida del centauro 1&2 i grupa jest super aktywna , grupa jest tylko dla tych ktorzy ogladaja/ogladali z krajow gdzie juz byla emitowana przynajmniej 1 temporada... W grupie jest prawie 40 tysiecy osob i moge byc z siebie dumna..
powiem tak wole w 1000% telemundo od telerisy/univision/unimas i wlasnie tak jest z guerra de ídolos & la querida del centauro 2 ogladam te 2 serie, a poznym popoludniem lubie sobie obejrzec na telemundo - Decisiones tu mozna obejrzec cala plejade gwiazd latino. . Wrocmy do tematu, gerardo legalnie to maz yolanda, ale odkad wszyscy ja uwazaja za zmarla, a ona nic nie pamieta bo doktorek Julian zastosowal swoje eksperymentalne "leki" wstrzykujac jej lek, pozbawiajac ja tym sam wspomnien..to yolanda nie jest swiadoma kim byla, kim naprawde jest, i kim byla (jest) jej prawdziwa rodzina... Czwartkowy odcinek pokazano ze teraz za plecami el centauro doktorek i syn Benedictino Emilio eksperymentuja na Yoli... To moze wiazac sie z kolejnymi komplikacjami, spojrzmy na to trzezwym okiem juz na poczatku tej terapii.. Yolanda bardzo sie zmienila nie boi sie nikogo i niczego bez wahania jest gotowa zabic, przejela kontrole nad " interesem", nawet ze sluzaca zaczela sie spoufalac upily sie obie, baa nawet yolanda z nia sobie tancowala ( co zreszta to byl nawet zabawny moment) gerardo popadl w tarapaty on, ana, miguel, a nie mowiac juz o mlodych - cristina i el gato... Teraz akcja zmieni bieg o 180° bianchini dowiedziawszy sie o smierci ukochanej zony Mariany ( w dodatku co gorsza z rak Gerardo) jak sadzisz czy to w jakikolwiek sposob dobrze wplynie na ich relacje? Bo ja nie sadze tak, dla mnie to wlasnie zaowocuje kolejnymi problemami dla Gerardo bo bedzie posadzony o morderstwo mariany ( jakby nie bylo gerardo byl zamkniety w szpitalu psychiatrycznym i w trakcie ucieczki w trakcie walki nieumyslnie ja zabil) marianita nie byla swieta, co gorsze za taka chciala by ja brano w miedzyczasie klamala, oszukiwala zdradzala meza Bianchini byla szpiegiem el centauro, byla jego kochanka, pomagala mu zniszczyc jego wrogow i podala mu yolanda na zlotej tacy. I przyplacila to zyciem, a konsekwencje jej smierci spadna oczywiscie na gerardo, bo kto bedzie chcial zniszczyc gerardo? Nikt inny jak jego przyjaciel Rafael Bianchini...kolejna kwestia, i co teraz sie stanie z dziecmi Cristina i El Gato? Kto ich obroni, kto im pomoze? Gerardo ma misje do wypelnienia odnalezc el centauro i go wykonczyc a teraz dojdzie by dowiesc swojej niewinnosci.
Kiedy to wlasnie Cristina El Gato sa na celowniku el centauro...i co gorsza ze ma ich zabic yolanda ich mama, kiedy nadejdzie ten moment to ja nie wiem jak ja to zniose bede to przezywala kilka dni, mam nadzieje jednak ze nie bedzie tak zle.
Jest jeszcze nadzieja ze to Lucho ich uratuje ze im pomoze i oczywiscie Ana i jej brat Miguel... Ktorzy polaczyli sily z Gerardo by wykonczyc El Centauro i jego ludzi..
Zapowiadaja sie piatkowe odcinki mega hot! beda po prostu az nie wiem jak to okreslic ( w jez.hiszpanskim piszemy zazwyczaj demasiado fuertes) czyli nadzwyczaj mocne!
A teraz uciekam bo musze zaktualizowac w mojej fan grupie streszczenia i wstawic screencapsy z czwartkowych 2 odcinkow.

ocenił(a) serial na 9
telemundo_novelera

Jestem ciekawa co chcą zrobić z Yolandą doktorek i syn Centaura ;)
LQDC nazwałabym raczej serialem niż nawet narcovelą .
Co do Mundo to ostatnio skończyłam oglądać La Patronę i Silvana sin lana , nie wyjdą im na dobre te bio seriale . Televisa już próbowała i okazały się niewypałem.

ocenił(a) serial na 9
telemundo_novelera

I podeślij mi pw linka do grupy,chętnie dołączę :)