PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12948
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Dwie "nieścisłości" zdawałoby się.

W odcinku dziewiątym, w wizji Korry mamy sąd, a tam wybitnie jest ktoś z świątyni powietrza. Aang ma 30 lat, jak sam wspomina. To w radzie obok Sokki zasiada już wtedy Tenzyn? Skoro Aang zmarł w wieku 66 lat, jak słyszałem, to Tenzyn musiałby mieć już ponad czterdzieści lat, grubo ponad. A nie wygląda....
No, chyba, że to ktoś z pozostałej dwójki, ale z tego, co wiem - oni nie umieli tkać powietrza. Ktoś wyjaśni?

Sprawa następna to oczy Sokki. Wiem, czepiam się, ale - w TLA miał on oczy niebieskie, w wizji Korry - brązowe, lub szare. Wyblakłe kolory? Chyba tylko tak to umiem wytłumaczyć.

Cedrik

Jestem pewna w stu procentach, że to był jeden z akolitów powietrza, którzy mieszkają na Air Temple Island. Aang zapewne wybrał jednego z nich, najbardziej zaufanego, by ten zajął się sprawami w Republic City, ponieważ sam nie mógł być ciągle w tym mieście.

Luelle

Co do Sokki - to wina tego żółtego filtru, który pokazywał, że to wszystko to tylko retrospekcje ;)

Cedrik

I pytanie najważniejsze - skąd na Filmwebie tytuł
Last Airbender: The Legend of Korra, jak to jest po prostu The Legend of Korra, lub Awatar: TLoK?

Last Airbender? No człowieki, no.

Cedrik

Tytuł brzmi po prostu "The Legend of Korra", ale niestety, ja nie mam uprawnień do zmieniania tytułu na filmwebie...

Luelle

Ktoś z administracji mógłby to zmienić, żeby było poprawnie, bo trochę to wkurza.

Cedrik

'Last Airbender' to też część tytułu zamiast 'Awatar', bo słyszałem że była jakaś jazda o prawa autorskie do tytułu przez Jamesa Camerona, który zaklepał sobie tą nazwę już dawno. Choć to dziwne, bo zostało to już wykorzystane w Legendzie Aanga...

RobertSolski

Nie, to nie jest część tytuły. To miała być część tytułu, ale twórcy powiedzieli, że nie ma on sensu, ponieważ na świecie jest już 4 airbenderów, a nie jeden, ostatni. Dlatego tytuł brzmi teraz tylko "The Legend of Korra". Oczywiście, przez głupiego Camerona nie mogli nadać tytułu "Avatar" :/

Luelle

Hm, to może tak, nie wiedziałem xd

Luelle

Prawda. Nazwa "The Last Airbender" jest bezsensu dla tej części. Początkowo było "The Last Airbender: Legend Of Korra", ale tuż przed premierą zmienili na "The Legend Of Korra" i bardzo bobrze zrobili ;)