PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 121 tys. ocen
7,9 10 1 121326
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Dobry lucyfer

ocenił(a) serial na 1

Oksymoron. Jak można z diabła robić kogoś dobrego?

ocenił(a) serial na 10
Vernitz

Normalnie.

ocenił(a) serial na 1
dominik_szkopinski

Diabeł to czyste zło. Problem tkwi własnie w banalnym mysleniu ludzi hollywoodu, chyba, że dobrze wiedzą co robią. Nie wiem czy jesteś osobą wierzącą/religijną. Jeżeli tak to trzeba przyznać, katecheza nie zdała egzaminu.

ocenił(a) serial na 10
Vernitz

Ale to tak nie zmienia faktu że ocenianie serialu na 1 dlatego że jest się osobą bardzo wierząca patrząc po ulubionych filmach jest trochę słabe

ocenił(a) serial na 7
dominik_szkopinski

ja daje serialowi 7,5 ,mimo że ten Lucyfer to postać komiksowa z DC to też mnie nie przekonuje ta przemiana diabła w Boga i zrobienie z Archanioła Michała upadłego

ocenił(a) serial na 1
dominik_szkopinski

Gdyby ktoś nakręcił film, w którym ze Stalina bądź Hitlera zrobił kogoś dobrego chyba nie potraktowałbyś tego kogoś poważnie? Nieważne czy fabuła, reżyseria i scenariusz byłyby wzorcowe, raziłoby pogwałcenie zgodności z rzeczywistością. W przypadku "Lucyfera" prymu nie wiedzie moja wiara, ale właśnie pogwałcenie zgodności z rzeczywistością.

Vernitz

Ale Stalin i Hitler istnieli naprawdę i dokonywali prawdziwych czynów, widzisz różnicę? Diabeł to metafora i postać fantastyczna i można z nią robić wszystko.

ocenił(a) serial na 1
Puchy11

Wielu ludzi nie wierzy w szatana, to jego największy sukces. Nie wiem kim jesteś, nie wiem czy jesteś zagorzałym ateistą, antyklerykałem, ale spróbuję Cię naprowadzić? Na youtube są konferencje z ksiedzem Piotrem Glasem egzorcystą. Polecam te, które dotyczą szatana. Twoje życie, twój wybór. Powtórki nie będzie. Pozdawiam

Vernitz

A od kiedy w ogóle Lucyfer to szatan? :D Nie ma szatana. To naleciałość zeratustrianizmu. Generalnie ten wąż w edenie to był Jahwe. Koncepcja szatana to naleciałość innej wiary i w zasadzie uznawanie jego istnienia to schizma i herezja. Zresztą jak cały ten śmieszny katolicyzm opluwający na każdym kroku nawet własną, rzekomo świętą, księgę.

ocenił(a) serial na 8
Vernitz

Boga nie ma lucyfera nie ma, dodatkowo serial nie opiera się na biblii tylko na komiksie, więc zluzuj pory ;)

KulturalneOcenianie

Mówisz do człowieka którego najważniejsza zasada wiary broni mu wyznawania "fałszywych" bożków, czy tworzenia obrazu Boga, a tymczasem on w jej imieniu modli się do kawałka patyka czy zmarłych ludzi. Nie oczekuj zbyt wiele.

ocenił(a) serial na 8
Vernitz

Jesli ogladales Supernatural to wiesz ze Lucyfer i Diabel to dwie odrebne postacie,choc obie prawie rowne zle{prawie bo tam Diabel sie poswiecil:P} a syn Lucyfera zostal Bogiem,gdzie ten prawdziwy byl skonczonym d...m:P

Vernitz

A skąd wiesz że on był zły ?