PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121501
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

O rany...

ocenił(a) serial na 10

Dawno nie oglądałam tak niesamowitego serialu...to może być to...Mam nadzieje że gusta amerykańców są podobne do naszych i serial będzie miał szansę przetrwać co najmniej 7 sezonów....Rewelacja. Lucifer jest świetny....a te jego teksty...

ocenił(a) serial na 7
ania1213

Niestety ale tylko główny bohater ratuje ten serial. Reszta strasznie slabo, czy to główny wątek, którego praktycznie nie ma a także te "sprawy" policyjne mdłe, nudne nijakie, nie wspominając juz o bohaterach tych spraw. Co gorsza po piatym odcinku juz nawet sam Lucyfer nie wydaję sie juz tak fajny a zaczyna irytować. Przynajmniej takie są moje odczucia. Nie wiem czy jest sens porównywać ake taki Better call saul mimo, że czasami nic sie tam nie dzieję ogląda sie 2x razy lepiej. O lepszym porównanie będzie constantine, niestety skasowany, który miał jednak ciekawsze historię i tak samo świetny główny charakter. Lucyfer moze powtórzyć jego los.

ocenił(a) serial na 8
malziyk29

W kwestii spraw zgadzam się w 100%. Nuda, nuda, nuda. W dodatku podobny schemat jak w "Castle", interesująca policjantka i znudzony człek szukający wrażeń, sprawy bez polotu i zagadki. Jednak historia samego Lucifera, jego podejście do świata i osoby z nim związane, to już zupełnie inna bajka. Miejscami wydaje mi się, że niepotrzebnie tworzyli to jako kryminalny procedural. Wystarczyłby sam wątek Króla Piekła.

ocenił(a) serial na 8
mistrzyniF1

Ale to chyba jednak nie jest kryminalny procedural.. Ostatnie dwa odcinki to właśnie wątek Lucyfera i najwyraźniej będzie to kontynuowane w kolejnym...

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

Typowy nie, ale mimo wszystko w każdym odcinku jest jakaś policyjna sprawa, z którą oczywiście powiązany jest Lucyfer. :)

ocenił(a) serial na 8
mistrzyniF1

Z tym że sprawy są dla Lucyfera a nie Lucyfer dla spraw, że tak powiem. W takim Castle był pilot gdzie nakreślono parę głównych bohaterów, a potem szło w miarę równo, zmieniając się dopiero z czasem. Tutaj "zwykłe"sprawy są raczej pretekstem do poznania bohaterów i szybkiego rozwijania ich relacji, wsadzenia Lucka jako oficjalnego konsultanta (dopiero w 5ym odcinku) i mocnego skrętu w wątki supernaturtalne.
Serial faktycznie zaczął się jak typowy procedural ale z czasem wygląda raczej że to jest , hm, jakby to nazwać.. swego rodzaju mix.
Takie przynajmniej mam wrażenie...

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

Jasne, wszystko się zgadza. Z tym nawiązaniem do Castle chodziło mi raczej o porównanie par w obu serialach: policjantka i konsultant rozwiązują razem sprawy. Z tego co widziałam w kolejnym promo, to wydaje się jakby trochę odchodzili od typowych spraw, a zajmą się samym Luckiem (tak jak ostatnio ze sprawą z kontenerem). I lepiej niech się kierują w piekielną stronę ;)