PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121887
6,4 10 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Sporo wyjaśniono, ale chciałoby się więcej. Prawda wyszła na jaw a co dalej może nigdy nie zobaczymy. Zabicie Kaina przywruciło Lucyferowi jego pierwotną postać diabła więc happy endu nie ma. Spodziewałem się bardziej,że go oszczędzi i w anielskiej postaci zobaczy go Chloe a tak to trochę lipa.

ocenił(a) serial na 8
RadoslawKamil

Odcinek rozwalił. W sumie całkiem przez przypadek wyszło idealne zakończenie. Cały serial opierał się na tym że Chloe nie zna prawdy o Lucku, gdzie w ostatnim odcinku dowiaduje się że wszystkie metafory, były prawdziwe. Reszta pozostaje w wyobraźni widza, co stało się dalej - jednym słowem pozytywny niedosyt. Wszystkie soki wyciśnięte, kontynuacja tego serialu jest zbędna tak mi się wydaje, mimo iż przed obejrzeniem było mi smutno z powodu jego anulowania. Odszedł z godnością. [*] Lucifer.

ocenił(a) serial na 9
B0hazard

prawda. końcówka, może i na szybko robiona, ale jak napisałeś "całkiem przez przypadek wyszło idealne zakończenie". Nie mogę uwierzyć, że tak to zakończyli. Myślę, że właśnie może specjalnie zrobili takie wielkie boom, żeby jak historia nie doczeka się kontynuacji widz miał przekonanie, że Chloe w końcu poznała prawdę, co prawda nie wiemy co było dalej, ale prawda wyszła na jaw. Albo właśnie poprzez taką końcówkę chcieli osiągnąć walkę widzów o serial i wykupienie go przez inną stację. Cóż. Czas pokarze.

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

pokaże* XD. Ja tam myślę, że dobre zakończenie, sami sobie teraz możemy dorabiać końcówkę jak to sie dalej mogłoby potoczyć. Lucyfer znowu diabłem, nie mógłby zostać dobry - w końcu to Lucyfer :D

ocenił(a) serial na 9
aneta38200

ależ oczywiście, że pokaże;p

a faktycznie odzyskanie oblicza przez Lucifera i to w niekontrolowany sposób, nawet w taki sposób iż zakładam, że nie wiedział o tym, że ma diabelską twarz odwracając się do Chloe, też pozostawia wiele domysłów.

B0hazard

Odcinek zaliczył najlepszą scenę walki Lucyfera jak wpadł z pokrwawionymi skrzydłami przez okno to mi się oczy wielkie zrobiły wow :D Przyzwyczajony do szczęśliwych zakończeń byłem zaskoczony ostatnią sceną i spodziewałem się czegoś zupełnie innego przez co niedosyt pozostał. Ale domysły,że być może teraz gdy Chloe zna całą prawdę to im się jakoś ułoży i Lucek na nowo odzyska skrzydła lub przerażony swoim dawnym obliczem zabierze Kaina do piekła i koniec historii.

B0hazard

Ja tam się nie zgadzam xd - otwarte zakończenie to jedno i mógłbym się pod tym podpisać ALE takie zakończenie, gdzie Chloe wreszcie odkrywa, że wszelkie te metafory Lucka to prawda? Taki cliffhanger? Zabawa z widzem przez 3 sezony aby zakończyć serial z taką sceną? Nie, dla mnie to nie jest przypadkowo dobre zakończenie a w zasadzie horror anulowania serialu bez konsultacji z twórcami serii, którzy mogli mieć chociaż ten jeden, jedyny odcinek na dokończenie serialu w pełnoprawny sposób. Nie po to człowiek oglądał 3 sezony i liczył jeszcze na wyciśnięcie wątku, gdy Chloe odkryje prawdę o Lucku by w ten masakryczny wręcz sposób zakończyć serię, że.. się dowiaduje i koniec, kropka, finito, the end :(

ocenił(a) serial na 9
RadoslawKamil

Witam. Wydaje mi się że serial nie mógł zakonczyc się na zasadzie ....i żyli długo i szczęśliwie...bo tak konczą się bajki dla dzieci. Oglnie wyszlo OK.....Ciekawi mnie tylko czemu Lucek tracil moc przy Chloe. Jak ktos wie to bede wdzieczny.....Moze cos przeoczylem

aaauuu

Pierwsza teoria była taka,że Bóg zesłał Amenadiela by pobłogosławił matkę Chloe by ta się narodziła i dlatego przy niej tracił moc, ale w ostatnich odcinkach poruszono inną możliwość: zakochał się w Chloe i sam blokował podświadomie swoje moce tak jak sam pozbawił się twarzy diabła itd. Jedna nieścisłość powstała gdy powiedział,że to po zesłaniu do piekła sam nadał sobie twarz diabła winiąc za to ojca, ale w jednym z odcinków pokazano Lucyfera jako dziecko w niebie i tam miał przecież tą twarz.

ocenił(a) serial na 10
RadoslawKamil

"w jednym z odcinków pokazano Lucyfera jako dziecko w niebie i tam miał przecież tą twarz." który to odcinek? :o

duska007

Trochę czasu minęło. Nie pamiętam. Ale była taka scena z młodym Lucyferem jak bawił się z innymi aniołami i wygłądał jak diabelek :)

ocenił(a) serial na 8
RadoslawKamil

Zaintrygowało mnie to, bo nie pamiętam takiego odcinka... Wiesz może o czym był tak ogólnie ten odcinek? W którym to było sezonie?

boska93

Musiałbym odpalać jeden po drugim i przewijać :D Nie pamiętam, ale jestem pewny że taka scena była gdzieś przy okazji jak Lucek zabił swojego brata i pokazali ich razem w niebie jako wspomnienie

ocenił(a) serial na 8
RadoslawKamil

Teraz będzie łatwiej znaleźć dzięki :)

RadoslawKamil

Wie ktoś o co chozi z odcinkami 24 i 25?

ari92

25 i 26 to odcinki,które powinny być odcinkami 4 sezonu. Ale że ten nie powstanie a materiał już nakręcili to zrobili z nich taki bonus do sezonu 3. Nie wnoszą nic do głównych wątków.