PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121887
6,4 10 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Zakończenie...

ocenił(a) serial na 10

Witam czy ktoś jeszcze uważa, że zakończenie Lucyfera to jakaś kpina ? Puścili 24 odcinek 3 sezonu skończyli w miejscu tzw cliffhanger i 2 ostatnie odcinki z dupy nic nie rozwijają jakby był to jakiś inny sezon.

ocenił(a) serial na 10
marekkk4

dziwne jakieś te dwa odcinki... ucieszyłam się dziś że jest 25 i 26 ale po obejrzeniu.. cóż brak mi słów...tak jak napisałeś: odcinki z dupy wzięte.. :(, a mogli jakoś ciekawie to pociągnąć.. jak jeszcze 26 jest do przeżycia tak 'o co chodzi z tym 25'... masakra

ocenił(a) serial na 10
akam91

Ludzie, czy Wam tak ciężko skumać, co oglądacie? Pamiętacie odcinki specjalne w trzecim sezonie? Jeden z mężem Lindy, a drugi z pojawieniem się Lucyfera w L.A? Były niezwiązane z bieżącą akcją, a tylko wyjaśniały pewne zaległe sprawy, lub po prostu pokazywały cos, czego nie widzieliśmy, a co wydarzyło się po drodze. Odc. 25, to wyjaśnienie sprawy głosów słyszanych przez Elle, o których wspominała w którymś odcinku i wszyscy się zastanawiali, jaka się za tym kryje tajemnica.Może to rozwiązali słabo, ale jednak nie zapomnieli o tym.Odc. 26, to niby taki "Co by było gdyby".

ocenił(a) serial na 7
mario_1981

Masz racje. Ale należy spojrzeć na to z szerszej perspektywy. Były to odcinki dodatkowe, i prawdopodobnie na etapie ich zamawiania znany był los serialu. I osobiście oczekiwałem, że w owych odcinkach otrzymamy przynajmniej częściowe zamknięcie historii. I ogólnie, że Fox zdecydował się na ich zamówienie, by uniknąć lamentów nad cliffhangerem kończącym sezon. Ale zamiast zwieńczenia historii dostaliśmy dwa zapychacze, których ten serial jest przepełniony...

ocenił(a) serial na 10
Herushingu

Coś mi się widzi, że gdy je kręcili, jeszcze nie wiedzieli o kasacji.Myślę, że nikt nie jest głupi i po tym, jak zakończył się odc 24, to w dwóch dodatkowych "bonusowych" odcinkach, które miałyby być oficjalnym zamknięciem serialu, postarano by się domknąć wątek z "coming outem" Lucyfera i pokazano by to, na co wszyscy tak długo czekali, czyli reakcję Chloe itd.Nie zrobiono tego, gdyż prawdopodobnie, te odcinki były już nakręcone wcześniej.Podejrzewam, że pewnie w czasie trwania sezonu coś tam nakręcili i mieli to wrzucić do czwartego.Przecież oba odcinki ukazały się praktycznie od razu, w normalnej częstotliwości nadawania, więc co, w tydzień je nakręcili?Było przecież gdzieś powiedziane, że twórcy nie brali pod uwagę kasacji i finał był, jaki był, bo miał być czwarty sezon i nakręcili już te dwa "luźne" odcinki z myślą o kolejnym sezonie.Skoro nie wypaliło, to wyemitowani je jaki część trzeciego sezonu.Wyszło tak z dupy, ale cóż.