Żeby nie zakładać nowego tematu to pozwolę sobie tutaj napisać co Ja myślę o tym anime. Jeżeli patrząc na gatunek to faktycznie anime wyszło całkiem dobrze, ale jakoś nie przywykłem jeszcze to takiego typu serii (takiego typowego życia grupy osób). Chociaż nie wiem co ludzie/widzowie widzą w takich seriach to i tak muszę przyznać że seria bynajmniej nie jest tak przegadana jak w Lucky Star. Więcej jest komedii sytuacyjnej i Ja właśnie wole takie anime. Ale jeżeli patrząc jak wyszło to anime, a jak mi się podobało to różnica w odbiorze jest nie wielka. Całkiem dobre anime na wolną chwilę, ale drugi raz nie obejrzę i czy obejrzę dalsze sezony to czort wie. Jedno co wiem to, że to anime nie zaciekawiło mnie tak bardzo żeby z uśmiechem na twarzy i wielkim entuzjazmem rzucić się na dalszą historie tych sióstr.... 8/10 spokojne do obejrzenia. To tyle xD
Ja lubię slice_of_life'y, ale bardziej takie z życiowymi sytuacjami i humorystycznymi momentami niż co raz wyolbrzymiające różne wydarzenia Lucky Star. Gdyby jednak odejść od takich wypośrodkowanych tytułów, to bardziej podobają mi się szalone i nieprzewidywalne Nichijou i do bólu codzienne, ale niesamowicie sympatyczne Usagi Drop.
Enyłej, 8/10 dobrą oceną jest. Ja dałem 9 sentymentalnie.
A ja daje 6. Slice of life to jest jeden z moich ulubionych gatunków, ale tutaj sporo zabrakło. Fakt, sceny w domy były śmieszne, relacje między rodzeństwem bardzo ze tak powiem realistyczne (mam 2 młodszych braci, a tutaj na odwrót), ale reszta już nie za bardzo, te sytuacje w szkole z najmłodszą z sióstr wręcz nudne i wtórne. Za dużo komedii, nie lubię serii gdzie 90% i więcej fabuły stanowi ten gatunek. Jakoś nie czuje klimatu tego anime. Koło takich serii jak Non Non Biyori czy Tamayura to nawet nie stało.