PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106722
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Podobna tematyka

ocenił(a) serial na 10

Witam serdecznie :)
Poszukuję filmów czy też seriali poruszających podobne zagadnienia co Mr. Robot. Żeby doprecyzować nie mam na myśli hackerstwa, natomiast "elity" działające z ukrycia, rządowe spiski itp. Za przykład niech posłuży film "Wszyscy ludzie prezydenta". Rok czy kraj produkcji nie mają znaczenia. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny ;)

kaciaples

Przeczytaj "Limes Inferior" A. Zajdla.

ocenił(a) serial na 10
tomy_m

Sprawdzę na pewno, dzięki ;)

kaciaples

Dołączam się do prośby, również jestem bardzo zainteresowany podobnymi filmami.

PS. Do autora tematu, jakie Ty osobiście oglądałeś o tej tematyce po za "wszyscy ludzie prezydenta"?

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
PietrzykVice

Polecam całą trylogię Alana J. Pakuli to jest "Klute", "Syndykat zbrodni", i właśnie "Wszyscy ludzie prezydenta". Co prawda pierwszy z tych filmów najmniej porusza wspomnianą wcześniej tematykę, natomiast warto zapoznać się z całą trójką. Z tytułów, które teraz przychodzą mi do głowy na pewno są to "Trzy dni kondora","Dobry Agent","Maratończyk", "Kandydat","Martwa strefa". Każde z tych dzieł w mniejszym lub większym stopniu porusza temat ukrytej władzy. Jeśli nie masz nic przeciwko komedii to polecam jeszcze "Fakty i akty" świetna satyra w doborowej obsadzie. Jeśli przypomnę sobie więcej tytułów to je tutaj dopiszę, bo z pewnością to nie wszystko co już obejrzałem.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 9
kaciaples

"Oni żyją"; "Sieć (1976)" te dwa mają taką dość mocną tematykę tego typu. są jeszcze pewne pomniejsze, ale w głównej mierze są tam tylko tego wątki, jak chociażby trylogia Matrix :v

ocenił(a) serial na 9
alchem

a no i jeszcze oczywiście serial "Black Mirror"

ocenił(a) serial na 10
alchem

Dzięki ;) te pozycję również mam już za sobą.