mam pytanie czemu ten portal nie pokazuje ciekawostek ktore sa w tym serialu ?? :( tego jest mnostwo inne filmy maja z 50 ciekawostek :( a mlp ma ich ze 150 :( ;/ dziwie sie ze ten portal jeszcze tego nie opublikowal
Filmweb tworzyć mogą wszyscy użytkownicy - jak znasz wiele ciekawostek i jesteś w stanie podać ich źródła, dodawaj bez obaw :3
:) wiesz juz w 1 epizodzie pojawia sie ciekawostka Ying yang czyli przeciwnosci dzialajce w metafizyce w tym przypadku princess celestia i Luna ogolnie pod wzgledem osobistosci muzyki spolecznosci gagow i wielu innych jest tego full wypas np w Sweet and elite kiedy pinkie pie krzyczy a party to leci powiedzmy zmieniona wersja piosenki rockowej Stray cats Rock this town wiele opisywalo to na mlp wiki pod tym epizodem a ta piosenka jest w gronie 500 najlepszych rockowych kawalkow to tak na marginesie :) ale ogolnie fajnie ze robi to amerykanka polskiego pochodzenia :)
O! Ja mam inną. W 1 odcinku gdy Twilight Sparkle przechodzi w bibliotece obok klepsydry jest tam też rzeźba jednorożca w momencie kiedy rzeźba jest w odbiciu klepsydry zamiast jednorożca jest... Nightmare Moon. Nie wiem dlaczego ale mnie to przeraziło.
tak to prawda :) wiesz ogolnie Night mare moon jest jedna z najbardziej strasznych postaci animowanych ever np bardziej straszna jest w luna eclipsed jak jej oczy blyszcza brrrr az mnie ciarki przechodza tak pod koniec to jest
Muszę zobaczyć ten odcinek ale później dopiero jestem na 7 bo moja przygoda z kucykami zaczęła się w ostatni poniedziałek ;).
o 7 odcinek jest super :) ale potem to juz same genialne :) 11 z cudowna piosenka :) 14 to samo :) a 26 to juz opery swiata :)
Spokojnie, spokojnie jeszcze do tego dojdę ;). O! Dziś jest tydzień od kąt zaczęłam oglądać kucyki :D.
Zacząłem oglądać MLP mniej więcej gdy zaczynał się drugi sezon (wszystkie oglądałem na Youtube u OO). Obejrzałem 26 odcinków w przeciągu dwóch dni, a w oczekiwaniu na kolejne, które ukazywały się co tydzień, oglądałem każdy z odcinków kolejne razy. W ciągu tygodnia znałem już na pamięć.
Także, cóż, wiele przed Tobą ;p
to prawda :) a sa odcinki gdzie mozna ze wzruszeniem powiedziec :MLP dalo mi znow ciekawy fajny dzien :) o lekcji przyjazni wiele momentow w tym serialu jest mega genialne :) sluchales moze ostatania piosenke w odcinku o cydrze :) flim flam brothers:)?? bardzo fajna muscialowa :)
Bardzo klimatyczna. W odcinku z cydrem najbardziej podobał mi się raport AJ do Księżniczki. Po prostu mistrzostwo :D
Każda z piosenek MLP mi się podoba, a najbardziej Winter wrap up, May the best pet win oraz At the gala.
:) wogle wszystkie odcinki maja super przeslanie :) dzisiaj np obejrzalem sobie odcinek Sisterhooves social z rarity i sweetie belle :) bardzo ladnie pokazane jak jest rodzenstwo ktoremu zdarza sie zle sa klotnie ale w glebi serca sie kochaja i to jest piekne i wzruszajace :) albo piosenka Becoming popular z odcinka Sweet and elite :) moglaby byc w radiu puszczana :)
kazdy odcinek to jak kolega kazian powiedzial trzyma do ostatniej sekundy :) a jak ogladalas 2 sezon i koncowke 2 odcinka to mozna uronic lze :) w koncu muzyka ze Star wars:) i te przemowienie Princess Celesti az ciary przechodza :) takze mlp zaczelo 2 sezon z mocnego ognia :)
"ogolnie Night mare moon jest jedna z najbardziej strasznych postaci animowanych ever"
No bez przesady.
Swoją drogą dobry temat!
Chociaż w sumie? Oprócz Buki z Muminków dużej konkurencji nie ma na tym polu chyba żeby za animację wziąć także Anime jak wiele osób robi, wtedy pierwsza 50 byłaby obsadzona :D
W anime to nawet postaci poboczne bywają straszniejsze od tych 'mrocznych złych' (Gaara, Temari, Darcia) więc nic spoza Anime nie miałoby szans XD
ale naprawde tak jest a zaczelo sie od Hub world tam byly porownywane najbardziej zle postacie ever i night mare moon wygrala :) swoja droga jest bardzo mroczna :) zarowno w 1 odcinkach 1 sezonu jak i w luna eclipsed te jej oczy pod koniec brrrr ale co by nie powiedziec jest bardzo fajna :) fajny jest film na youtube the luna lament polecam :)
No w sumie jakby tak się zastanowić to najstraszniejsze jest w niej to że Luna sama się siebie boi
PanJapko ja mowilem o filmwebie ze tutaj na tej stronie mlp nie ma zadnych ciekawostek cytuje co napisalem "... tego jest mnostwo inne filmy maja z 50 ciekawostek :( a mlp ma ich ze 150 :( ;/ dziwie sie ze ten portal jeszcze tego nie opublikowal" a apropo mlp wiki to wiem ze tam jest po 10 -15 ciekawostek na odcinek
Wiem o czym mówiłeś. Rzucam info gdzie trivię można znaleźć.
A co stoi na przeszkodzie ciekawostkom na FW? Nasz kochany system kontrybucji! Może za rok jakieś się pojawią.
mam takie pytanie czy w 2 odcinku 1 sezonu jak twilight jest na skraju przepasci a applejack ttrzymajac ja mowi do niej Let go .. to prawda ze to jest nawiazanie do sceny z krola lwa :) ??
Prawdopodobnie.
Filly Rarity w scenie z odkryciem cutie marka też miała miks Lion Kinga i Odysei Kosmicznej.
scena krola lwa pojawia sie rowniez w Applebuck season kiedy to biegnie stado krolikow co jest nawiazniem do stada w krolu lwie gdzie ginie Mufasa "he scene when the bunnies were running around the unconscious pony is a lot like the scene in The Lion King when Mufasa was killed by the herd." powiem ci ogolnie ze ciesze sie ze w MLp powoluja sie na filmy z dawnych lat a przeciez to sa filmy wspaniale albo np Rarity ma wiele nawiazan kiedy jej te jak to powiedzial jeden z psow w A dog and pony show "jojczenie :) jest nawiaziem do filmu Gone with the Wind :) w tym tez epizodzie jest tez nawiaznie do wladcy pierscieni :) wogle sam tytul jest nawiazaniem ktore bylo kiedys w USa bardzo znane tez Dawidem bowie ma wiele wspolnego ten tytul
Och! Zobaczyłam "Winter Wrap Up" (odcinek i piosenkę) i uważam że tam też jest nawiązanie do TLK. Głównie moment kiedy Twilight jest na górze i spogląda w niebo :). Cieszę się że nawiązują do moich kochanych filmów Disney'a.
ja rowniez sie ciesze ze MLP nawiazuje do najpiekniejszej bajki Disneya :) obie bajki sa piekne :) pokazuja tyle moralnosci tyle fascynacji ze obie moga kandydowac do najlepszych z najlepszych :) obie animacje maja wzruszajace zapierajace dech piosenki :) . Tak na marginesie ciesze sie ze tobie podoba sie WInter wrap up :)
Ja tam mam obsesję na punkcie prawie dosłownie wszystkich filmów Disney'a i ostatnio mam tą obsesję na punkcie MLP:FIM :). Piosenka jest świetna, wpada w ucho (Winter wrap up, winter wrap up cause tomorrow spring is here :)).
jak dojdziesz do piosenek Art of the dress (14 odcinek) potem piosenki w innych odcinkach typu So many wonders :) At the gala i drugi sezon Find a pet song :) - jesli chodzi o ta piosenke niektore dzwieki Fluttershy sa jak glos Pocahontas w piosence Kolorowy Wiatr :) a na youtube zrobili piosenke ktora nawiazuje do The lion king :) Rainbow dash I just wait to be king :) sam sie wzruszylem tobie serdecznie polecam to obejrzec:)
Zaraz będę oglądać 14 odcinek i się cieszę że Rarity tam śpiewa (ona i Flutty to moje 2 ulubione kucyki :)). So Many Wonders jest słodziutkie a At The Gala to majstersztyk!
O! Jeszcze w 15 odc. nawiązanie do Looney Tunes. Kiedy Twilight "chodzi" po tle :). A co do tego odcinku Twilight miała tam powalający uśmiech. Ale poniacze już nie są dostępne na jutjubie (1 sezon).
bardziej powalajacy smiech to Twilight miala w odcinku 2 sezonu Sweet and elite :) kiedy kucyki ja podrzucaja :)
ogolnie sam zamek Canterlot jest wzorowany na tym z Wladcy pierscieni innym nawiązaniem jest ze Applejack to popularny trunek alkoholowy w USA :) u nas bardziej znany jako np JAck daniels albo Balantaise:) kolejnym nawiazaniem jest taniec twilight w sweet and elite do filmu Seinfeld na Youtube jest podzielona scena i obie postacie tancza identycznie :) innym nawiazniem jest w At the gala gdzie rarity gubi pantofelek :) jako nawiazaniem do Kopciuszka :)
Ciekawe, jak masz tego więcej to wrzucaj ;) Btw ale kucyki skoczyły w rankingu. Co prawda nie przywiązuję do tego zbytniej uwagi, to miłe ^ ^
Ranking wiele znaczy :) dzieki nie mu widac jak film jest postrzegany przez spolecznosc miedzynarodowa powiedzmy to taka formalnosc dodatkowa : ) Mi zalezy by bylo w "50" a najlepiej w pierwszej 10 swiata :) a apropo nawiazan w Family apperation day ten zeszlotygodniowy odcinek( nie wiem jak sie pisze ten wyraz 2 xd) byly takie wilki Timberwolves ja znam taki zespol NBA Minessota Timbervolves :) tez poniekad nawiazanie : ) albo kucyk ktory mial na krawacie dolar to mi sie z kryzysem kojarzy xd :)
propo rankingu to niewiem czy kiedys czytales ciekawostki na filmwebie innych filmow to czasem pisze np taki czy taki dziennik czy instytucja czy portal uznala np nie wiem dany film w "100" filmow wszechczasow :) takze uwazam ze ranking ma znaczenie :) albo ze film jest w AFI 250 # jak juz AFI( American Film institute daje nominacje danemu filmowi to film ma ogromne powodzenie na pokolenia ) itp
spojrzalem sobie na biografie Williama Andersona ktory odpowiada za muzyke background w MLP FIM musze powiedziec ze to wielki honor dla tego serialu ze on to robi a zrobil muzyke do Al Pacino i Nicole Kidman An American cinematographic tribute filmy biograficzne tych dwoch legend kina :) takze ogromny szacunek
ten ktory mowil ze pewna scena w mlp jest urocza majac na mysli tanczaca rainbow dash to tu mi odslonil pewna ciekawostke :) The Mysterious Mare Do Well w tym odcinku Rainbow dash tanczy jak Michael jackson :) (chodzi mi tu o taki szybki obrot i trzmanie sie za krocze ) troche jak z Billie jean choc tam raczej moonwalk byl tancem nadrzednym :p
ja mam np taka ciekawostke w piosence You gotta share pinkie pie tanczy Kankane :) w odcinku Over a Barrel
albo np takie jesli chodzi o nazwy odcinkow Dragonshy w polsce nazwano Wyjscie smoka co byloby jakby inspiracja jako Wejscie smoka ze slynnym swietej pamieci Brucem Lee :) w Party of one odcinku pinkie pie spiewa piosenke w trivia na mlp wiki pisze ze Telegram song i pisze piosenka ma wiele wspolnego z piosenka 50 Centa In da club :) tutaj cytat inkie Pie's chant to Gummy: "Go Gummy! It's your birthday! Go Gummy! It's your birthday!" is a paraphrase of hip-hop artist 50 Cent's "In Da Club." albo jak spike w tym epizodzie chce tanczyc z Rarity jest nawiazaniem do tanca z filmu z 1977 r:) Saturday night Fever :)
przy okazji taka ciekawostka jak juz wspominam o Party of One jest to 100 opowiesc MY little pony :) Party of One is the 100th animated My Little Pony story. cytat z mlp wiki :)
a w odcinku Briddle Gossip Zecora posluguje sie jezykiem Swahili co jest jak dobrze pamietam 2 animacja w historii po krolu lwie ktora uzywa afrykanskiego jezyka bo w krolu lwie poczatkowa wersja jest w jezyku zulusow takie dzwieki :) :) a potem Circle of life :) leci ladnie :) apropo tej piosenki podobne nazewnictwo jest A circle of friends utwor mlp bardzo operowy i swiateczny z epizodu Hearth warming Eve 2 sezonu :)
Hmm... Dość dużo dałeś ;). Teraz moja kolej. W odcinku "Feeling Pinkie Keen" w pewnym momencie kiedy Spike idzie do tyłu słychać odgłos cofającej się ciężarówki. W "Briddle Gossip" gdy Pinkie śpiewa piosenkę o Zecorze i wchodzi na stół po chwili na stole pojawia się różowy placek (co chyba jest nawiązaniem do imienia Pinkie). Lecz zastanawia mnie to że Flutty mówi że boi się wysokości a jednak w "Sonic Rainboom" przebywa w Cloudsdale (mam nadzieje że dobrze napisałam :)).
rowniez ciekawa ciekawostka :) takze mowie widac tyle takich bardziej przejrzystych i takich mniej widzacych dla oka :) pokazuje ze jednak ciekaowstki powinny byc w tym dziale opisane :) albo ze troche o samych autorach :) Lauren faust ze ma pochodzenie polskie :) albo ze mlp jest jednym z nie wielu filmow swiata w ktorym wyksztalcila sie subkultura ----> Brony :) albo ze film byl nominowany do jakiejs nagrody :) A zdobyl jakis Cablefax the best animation 2010 ktos powiedzial tutaj na filmwebie ze piosenka mlp Winter wrap up miala nominacje do Emmy Award choc nie wiem czy to prawda
Oj przepraszam ucięło mi trochę znaczy nie napisałam tylko tego to kontynuuję: To bardzo ciekawe :). A co do Bronies to przecież jest też mniejsza grupa: Pegasis (np. Ja! :D). Ale Bronies i Pegasis nie źle szaleją na DeviantArtcie (raz dołączyłam do kilku grup z nimi a następnego dnia miałam skrzynkę zawaloną kucykami :D). Sama tez wstawiłam mój obrazek Dash na DA (wiem że to głupio się promować na FW ale nie mogłam się powstrzymać. http://lubie-kisiel.deviantart.com/#/d4m7jyh Oto mój obrazek.)
tak Lauren Faust jest po czesci polka :) a co do obrazka to bardzo ladny :) mi sie bardzo podoba :) jestem szczery :) a mam 2 kolejne ciekawostki :) Twilight z odcinka LEsson zero nawiazuje do GOlluma z wladcy pierscieni a w baby cakes pinkie pie jak sie bawi z malymi kucykami urodzonymi to mowi Gdzie jest pinkie pie ?? tu jest i tak pare razy :)(polskie tlumaczeniE)_ przypomina mi to jak tygrys w epoce lodowcowej mowil do malego dziecka co mieli Gdzie jest bobas :) ? tu jest :)
a w 2 odcinku 1 sezonu gdy 3 pegazy uzbrojone leca na Night mare moon to ona mowi takie zdanie Stand Back You Fools ;) jest to zdanie z filmu Spiąca Królewna