PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7817
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

http://www.thepetitionsite.com/526/847/063/allow-the-continuation-of-the-develop ment-of-mane6s-mlp-fighting-is-magic/

Petycję jedynie udostępniam, nie jest moja.

Kazian

CO ??? ZAWIESZONE !! To po co ja dodawałem grę do bazy filmwebu ? Po co szukałem nazwisk aktorek grających postacie ? No nie no...Hasbro po raz kolejny pokazało swój wredny korporacyjny ryj. Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam, ostatni raz byłem tak wkurzony po "cenzurze" Derpy.

ocenił(a) serial na 10
crazy_race

Tyleż że Derpy wróciła,a z grą będzie o wiele ciężej.szkoda...

Macintosh

Niezły tytuł.

ocenił(a) serial na 10
mama_3

W sensie?

Macintosh

W sensie że gra.

ocenił(a) serial na 10
mama_3

Aha,w sumie racja.

Kazian

Po co ta petycja? Heh... i tak Hasbro zrobi, co zechce

Dammoni

Mane6 zawsze może wykupić licencję, bo w końcu chodzi tutaj o kasę.

ocenił(a) serial na 9
crazy_race

http://www.equestriadaily.com/2013/02/regarding-fighting-is-magic-takedown.html
"Hasbro could never and would never allow a license to be granted for a game in which their children's entertainment media figures beat the stuffing out of each other."
...

rover4fun

No to dupa...

ocenił(a) serial na 10
Kazian

Panie i Panowie, mam dla was łącznie trzy wiadomości. Dwie dobre i jedną złą. Zaczne więc od tych przyjemniejszych.
#1 O dziwo, projekt gry zostaje wznowiony. Projekt zostanie w zupełności zakończony. Czy jednak czas wrzeszczeć 'Hura', dowiecie sie w punkcie ostatnim.
#2 Kolejną dobrą wiadomością jest to, iż mane6 ma nowego członka w swojej grupie. Zapewne sie domyślacie kogo mam na mysli, jeżeli jednak nie, przeczytacie w poscie, który podam niżej.
A teraz czas na najmniej przyjemny punkt.
http://www.youtube.com/watch?v=1fyzD4S2Cy4
#3 Tia, mówiąc ogólnikowo. Mane6 Zrezygnowało z uniwersum MLP:FIM. Tak jak mówiłem, gra zostanie ukończona, lecz z zupełnie nowymi postaciami, które zapewne zaprojektuje Lauren (stawiam na jej Space Girls. Byłaby to przecież świetna kryptoreklama.) Cóż takie są fakty. Jeżeli nie wierzycie moim słowom radzę zerknąć na oryginalnego posta.
http://www.mane6.com/2013/03/m6v2.html#more
:T
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
anonim138

Fajnie, ale niesmak pozostaje. Nie miałbym nic przeciwko jakiemuś "nieoficjalnemu, fanowskiemu patch'owi" w przyszłości.

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Masz na mysli dodanie zpowrotem dodanie postaci z MLP franchise w postaci moda? Czemu wiec by nie. Trzymamy kciuki.
Tak dla wyjaśnienia. To co napisało M6 wyraza tylko jedno: Nie moga pojawić sie postacie główne, ani żadne inne wystepujące TYLKO w universum MLP:FiM. Oznacza to równiez zablokowanie dostepu do kucykow(i nie tylko) drugoplanowych.
Jednak widze tutaj jedna mała lukę. Powiedz mi więc teraz, mój drogi: co wystepuje poza show co równiez zalicza sie do kategorii kuców, jednak nie jest w żadnym stopniu związane z serialem. Co posiada każdy sumienny (jak i również mniej sumienny) Brony/fagBrony/Clopper(przepraszam, że wspominam, lecz oni równiez je mają) na swoim koncie w Deviantarcie. Czego od zawsze obawiało sie Hasbro w naszym fandomie? Przemysl to, mój drogi.
Pozdrawiam.
PS Wybacz za błędy, lecz posiadam na starym IE +2 lag'u na każda literę.

ocenił(a) serial na 9
anonim138

Ależ oczywiście myślałem o czymś takim, zwłaszcza że przejawia się to także w niektórych łamiących prawa fanowskich komiksach, ale dla mnie takie rozwiązanie byłoby nijakie i jakieś bezduszne, jeżeli oczywiście mamy na myśli to samo.

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Nie widzę niestety tutaj innego wyjścia, jeżeli chcemy zachować tematyke kucyków. OC's są wskazane. Jedyne o co może oskarżyc ich wtedy hasbro to podbieństwo do ich show, a to nie jest wystarczający dowód by skazać projekt na smierć. Przynajmniej według amerykańskiego prawa. Poza tym w grze pojawiły sie już oc, kopiując wzorzec z Mortal Kombat (przefarbowywanie postaci zależnie od drużyny), oraz rózniące sie nieco umiejetnościami.To nie jest wielki problem.
Zastanawia mnie jednak czy jest to aby tak dobry pomysł. Jak dobrze wiemy, dawno temu, dział marketingowy Hasbro, przerażony liczbą pojawiających sie w zastraszającym tempie OC's, wypuścił swój kontraatak. Czyli dobrze znane nam blindbagi. Może to wygląda dość niewinnie, lecz jest to praktycznie niezniszczalny firewall. Patrząc na opakowanie jak i intsrukcje dołączoną do tej zabawki (jakże piękny wynik nieślubnego związku Pinkie z Twi :T http://img805.imageshack.us/img805/4113/dsc04224a.jpg ) jest ona zastrzeżona. Czyli reasumując, trzeba dośc mocno uważać aby sie nie potknąć o własny dołek. Jeżeli Hasbro znajdzie lukę, koniec projektu. Zresztą zobaczymy.Grupa jest przecież pod skrzydłami Lauren. Może ona cos wymyśli.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
speiderman

Tak poza tym,patrząc po komentarzach,na petycji widzę iż te17 tysięcy które sie podpisało, to grupa tych prawdziwych Bronies, których od dawna wiele nie przybyło. Szczególnie szanuje to, iż widzę tam komentarze z całego świata. Przynajmniej miło wiedzieć, iz ktoś dba jeszcze o fandom imateriały przez niego tworzone. Szczególnie w czasach, w których autorzy muzyki przestawiają sie na Littlest Pet Shop, czy też najnowsze Gravity Falls (musze przyznać, iz jest to całkiem udane show). Doprawdy szkoda, iz tak genialny i złozony fandom zaczał sie rozpadac w listopadzie.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
anonim138

Co się dziwić tym 17 tysiącom. To tak jakby obiecano ci coś niesamowitego na urodziny, a krótko przed "nie ma, zabronili, zapomnij o tym". Co do "przestawiania się", to podejrzewam albo zmęczenie materiału, albo stwierdzili, że jakość serialu spadła (ale to tylko moje gdybanie, sam dzięki MLP zacząłem bardziej interesować się współczesnymi kreskówkami).

A co do sprawy z OC, to się z tym nie spotkałem i jeśli tak jest, to nie rozumiem co ich miałoby to obchodzić. Co do możliwych nowych postaci w grze, to podejrzewam, że zastosują stary myk Walta Disneya, gdy tworzył dla Universal kreskówki z Królikiem Oswaldem, ale gdy studio zaczęło samo decydować o postaci, miał się z tym pogodzić lub odejść. Jego animator namówił go do odejścia, po czym za pomocą drobnych poprawek przerobił królika na mysz. A patrząc na to, że te całe nowe Equestria Girls podejrzanie przypominają Galaxy Girls autorstwa Faust, to może im się w ten sposób odpłaci :P.

ocenił(a) serial na 10
anonim138

LOL gdzie się fandom rozpada? I kto się przenosi na Littlest Pet Shop, czy też na inne show? Jakoś ostatnie wydanie FIW zawierało tylko małe żarty z postaciami w tym serialu, ale nic po za tym. Jakiś muzyk się na to przeniósł? Jakoś nie widziałem żadnego a trochę muzyki ogarniam...

Macintosh

Ja się przeniosłem... na Samuraja Jacka - polecam. :D
(no co... na kb gram).
Smuty i frustracja z powodu kolejnego alicorna, ot co.
Jak ktoś odejdzie, to przyjdzie kilku nowych ; ).

ocenił(a) serial na 10
Dammoni

Dokładnie.
Odejdzie jeden,przyjdzie kolejnych dziesięciu.

ocenił(a) serial na 1
Macintosh

Na pewno.

anonim138

Lepsze to niż nic.

ocenił(a) serial na 10
anonim138

Punkt #3, neguje pozytywność #1 i #2. No co z tego że wznawiają projekt z Lauren Faust jak i tak nie będzie kucyków.

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

Czy jesteś możezaznajomiony z terminem ironii, mój drogi? Jeżeli tak, to wiedz, iz można ją również hamsko zastosowac uzywając punktów. Idąc troche głebiej domysliłbys sie równiez z łatwością, jakie stanowisko posiadam, w stosunku do całej sytuacji.
Pozdrawiam.
Ps Poza tym, wiadomość identycznie została identycznie przedstawiona jak w oryginalnej petycji. A więc pretensji do mnie nie miej.

ocenił(a) serial na 10
anonim138

Ależ się drażliwy zrobiłeś :) Oczywiste że dla każdego fana kucyków, takie rozwiązanie sprawy nie jest zbyt atrakcyjne.

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

Wybacz za błedy. Piszę z IE, dlatego mam problem z napisaniem czegokolwiek bez lagów.
Pozdrawiam.

Kazian

Hasbro miało prawo do zamknięcia projektu a tłumaczenia typu "Hasbro miało by darmową reklamę"nie są argumentem.

ocenił(a) serial na 10
Sylwester97

Może i nie. Lecz 'Hasbro wiedziało o projekcie od samego początku', może juz miec jakiś sens. Przypominam, iz Mane 6 wysłała kilka petycji (nie, oczywiście,że nie znajde na to potwierdzenia), do Hasbro na początku projektu. Jednak pierwsza odpowiedź przyszła dopiero w połowicznej fazie projektu. Która wyrażała neutralnść do projektu(I od tąd zaczał sie marketing M6). Drugi mail był juz wiado,mością o zamknięciu projektu, akurat wtedy, kiedy M6 miało wejśc do post produkcji. Jakies wnioski więc?
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Kazian

Hasbro loves kids and their money. Kolejny wymysł pokroju jednorożców transformujących sie w alicorny.
http://www.youtube.com/watch?v=uV5XPVHWmCc&list=UUppifd6qgT-5akRcNXeL2rw&index=4 0

ocenił(a) serial na 10
anonim138

Jest kapitalizm. Nic nie liczy się tak, jak pieniądz. To, że Hasbro chce zarobić na własnym produkcie, to działanie czysto ekonomiczne - jako że KAŻDY przedsiębiorca nade wszystko stawia zysk. Powstaje bajka - jeden pieniądz. Na podstawie bajki oczywiście zabawki - kolejny pieniądz. Dalej wspomniana gra - jeszcze więcej pieniądza. Tak działa rynek i działanie takie nie świadczy o żadnym wyzysku dzieci oglądających serial. Równie dobrze można zarzucić posiadaczom sadów to, że zdzierają pieniądze z dzieci nie oddając im swoich bogatych w witaminy pomarańczy za darmo ;)
A sam fakt, że obecnie producenci czegokolwiek każą sobie płacić co raz więcej za co raz więcej świadczy jedynie o ewolucji rynku - czy w dobrą czy w złą stronę, to dopiero się okaże... Kiedyś.