PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33331
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Nie wiem czy taki temat był, ale tak jak w temacie kto był albo jest najsilniejszym ninja w świecie naruto. Dzięki technice edo tensei dowiadujemy sie dużo na temat byłych kage, każdy ma swoje wysublimowane i rzadkie techniki czy zdolności. 3 raikage który mógł walczyć pare dni bez odpoczynku, wiemy że 2 tsuchikage zabił 2 mizukage co poszło w dwie strony. Ale był tez 1 hokage który pokonał kyubiego i madare naraz.

JestemHoT

wtf ? tobirama ? kabuto ? weź się nie ośmieszaj,to słabeusze....

Agron334

Tobirama jest kozakiem natomiast z tego że Kabuto jest słabeuszem zdaje sobie sprawe umieściłem go w tym rankingu tylko i wyłącznie z tego względu że włada edo tensei i kontroluje paru kozaków :)

Agron334

Tutaj masaly opis Tobiramy "Jako Drugi Hokage, Tobirama niewątpliwie był potężnym shinobi i został okrzyknięty jednym z najpotężniejszych shinobi swojej epoki.[1] Jego siła była wystarczająca do pokonania i do ostatecznego zabicia Izuny Uchihy[2], który był równie silny jak jego starszy brat. Danzō stwierdził nawet, że za jego czasów jako Hokage, nie znalazłby się żaden shinobi, który mógłby mu dorównać." Więc prosze nie imputuj mi że Tobirama był cieniasem Pozdro.

barski26

Obecnie wydaje mi się że wyglada to tak:
1.Rikudo
2.Edo Madara
3.Edo Hashirama
4.Obito (Juubi)
5.Tobirama
6.Minato
7.Itachi
8.Nagato
9.Naruto
10.Kabuto
11.Sasuke
12.Killer Bee

ocenił(a) serial na 9
barski26

Takie rankingi są głupie i bez sensu, pozdr.!

ocenił(a) serial na 10
Fool_For_A_Lifetime

Takie komentarze też...

ocenił(a) serial na 9
macian

Dlaczego? Mogę rozwinąć.

1. X wygra z Y, Y wygra z Z bo ma taką umiejętność, ale Z rozwala X bo ma owaką - to NAJWAŻNIEJSZE.

2. Lekceważycie Kabuto, który z jednej strony faktycznie jest słaby, pewnie poziom Kakashi, ale z drugiej kontrolował całą armię koksów, z którą walczył cały świat shinobi - i jak go sklasyfikować?
3. Problem postaci takich jak Naruto - potężny nie dzięki sile, a motywacji i dążeniu do celu, cechom charakteru - jeśli miałbym się bawić w ranking to ma 1 miejsce (nie liczę gościa od sześciu ścieżek), długo potem nikt.
4. Manga zbliża się ku końcowi, ale co do trzech typków: Madary, Hashiramy i Obito jeszcze tak naprawdę nic nie wiadomo co się stanie - porównywanie jest bez sensu. Wszystko na to wskazuje, że Obito ma obecnie moc Rikudo...
5. Kiedyś myślałem, że nie ma nic potężniejszego od technik iluzji Uchiha i tak w sumie jest według mnie, jednak teraz wiadomo, że pierwszy lepszy kage może z nich wyjść, jeśli nie sam, to wystarczy jeden kolo obok niego. Itachi jest fantastyczną postacią, ale w gruncie rzeczy jest słaby.

Tyle tak na szybko.

Moim zdaniem pytanie kto jest najsilniejszy powinno się sprowadzać tylko do dwóch gości: Madara czy Hashirama (oczywiście Edo, bo wiadomo kto kiedyś wygrał). Porównywanie ich z kimkolwiek
innym nie ma sensu - całkiem inny kosmiczny poziom, a ponadto nie są żadnymi chinchurikii i tym podobne, tylko pure talent. Swoją drogą wiadomo, że będą walczyć, tylko ciekawe za ile chapterów. Pewnie się to skończy w jakiś nieszablonowy sposób.

Co innego rankingi popularności postaci.

ocenił(a) serial na 10
użytkownik usunięty
Fool_For_A_Lifetime

dokladnie podpinam sie do wypowiedzi totalnie. jadnakze..na temat hashiramy nie wiemy za wiele 8) a nie? nie bylo wiekszych wstawek z tego co pamietam

ocenił(a) serial na 10
Fool_For_A_Lifetime

Zdecydowanie najlepszy komentarz. Uważam tak samo. Pozdro :)

ocenił(a) serial na 9
barski26

Moim zdaniem nie da się jednoznacznie stwierdzić kto w anime jest najsilniejszy. Co prawda na pierwszym miejscu poza mędrcem można typować Hasiramę i Madarę. To na pewno. Ale co dalej? Wiele jest osób silnych, a siły są ich porównywalne: np. Itachi, Nagato. Ale żebym ja miał wybrać kilka najsilniejszych postaci to lista mniej więcej wyglądałaby tak:
1. Hasirama/Madara
2. Itachi/Nagato/Obito/Sasuke/Naruto
3. Kakashi/ Killer B/Jiraya/Orochimaru i wszyscy dotychczasowi Kage (gdyż nie da się jednoznacznie stwierdzić, który z nich jaką ma tak naprawdę siłę)
4. Pozostali Jinjuriki/reszta Akatsuki/Guy/Chiyo
5. Osoby z Kekkei genkai

ocenił(a) serial na 5
barski26

http://divxplay.com/did-you-know/
i wszystko wiadome :)

barski26

hmmmm moim zdaniem to minato i madara a potem są itachi tobi hashimira senju złotko i sreberko (o tych co wpadli do brzucha kyiubiego na kolację mówię)5 hokage

ocenił(a) serial na 5
barski26

1.Madara (koleś zdobył Rinnegana, jako jedyny)
2.Hashirama
3.Minato Namikaze
3. Naruto, na równi z ojcem, bo opanował Bijuu mode
5.Obito Uchiha, który jedzie na Rinneganie Madary i komórkach Hashiramy.

ocenił(a) serial na 8
barski26

Moim zdaniem najsilniejszy był trzeci hokage - Hiruzen Sarutobi.

ocenił(a) serial na 8
barski26

Moja nowa lista:
1. Hashirama Senju
2. Madara Uchiha
3. Hiruzen Sarutobi
4. Tobirama Senju
5. Tobi
6. Itachi Uchiha
7. Orochimaru
8. Minato Namikaze
9. Pain
10. Kabuto Yakushi
11. Sasuke Uchiha
12.,Naruto Uzumaki
13. Jirayia
14. Danzo
15. Kakashi Hatake
16. Tsunade
17. Kisame Hoshigaki
18. Deidara
19. Gaara
20. Sasori

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Idealnie dobrałeś lecz według mnie na 20 miejscu powinien być Kakuzu a gaara wyżej niż Deidara

ocenił(a) serial na 8
KrukLBK

Co do Deidary i Gaary to sugerowałem się ich bezpośrednim pojedynkiem w którym Deidara zwyciężył.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Brakuje jeszcze Mu , trzeciego Raikage ,czwartek Raikage i Trzeciego Tsuchikage

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Moja nowa lista:
1. Madara Uchiha
2. Hashirama Senju
3. Hiruzen Sarutobi
4. Tobirama Senju
5. Itachi Uchiha
6. Tobi
7. Pain
8. Minato Namikaze
9. Orochimaru
10. Sasuke Uchiha
11. 4 Raikage (killer A)
12. Jiraya
13. Killer B
14. Izuna Uchiha
15. Ōnoki
16. Tsunade
17. Kakashi Hatake
18. Deidara
19. Gaara
20. Sasori

oczywiście nie ma w tej liście naruto...
Co wy na to ?

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

Cóż, Hashirama pokonał Madarę więc w mojej opinii jest wyżej. Madara nawet sam mówił podczas walki z piątką Kage, że tylko Hashirama może go pokonać. Nie wiem czy Minato jest lepszy od Orochimaru. Czwarty Raikage powinien być raczej wyżej niż Sasuke.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Jeśli czytam Mangę to wiesz już teraz, że madara jest na innym poziomie niż reszta(nawet Hashirama). Gdyby nie Gaara nie byłoby już 4 raikage(którego ty nie wymieniłeś). Orochimaru nie był wcale taki wspaniały(idąc twoim tokiem ruzumowania powinien być niżej niż Sasuke, bo go Sasek rozwalił- wiadomo, że Oro nie był w pełni mocy, ale jednak. Tak samo Oro pokonał Hiruzena, więc wiesz nigdy nie stworzy się idealnej listy)

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

Właściwie to Hiruzen sam dał się pokonać. Użył Shiki Fujin i specjalnie dał się przebić meczem bo wiedział, że jeśli uda mu się zapieczętować Orochimaru to i tak umrze. Jeśli nie użyłby tej techniki to inaczej mogłoby to wszystko wyglądać, jednak tego się już nie dowiemy.

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

I Kakashi moim zdaniem wyżej od Tsunade. Niby wielka sannin i hokage ale przegrała pojedynek z Kabuto który w tamtym okresie był na poziomie Kakashiego.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

kakashi jest przereklamowany, oprócz słabego Zabuzy nikogo nie rozwalił ;)

ocenił(a) serial na 8
l0v33r

Przecież Zabuza nie był słaby, na pewno rozwaliłby większość jonninów z Konohy, a Kakashi pokonał go dwa razy.
Kakashi jest bardzo utalentowanym ninja, ukończył akademię w wieku 5 lat, a w wieku 6 uzyskał już rangę Chunnina.
Zauważ, że jest bardzo sprytny i inteligentny (podobnie jak Kabuto), potrafi znaleźć słabe punkty przeciwnika i je wykorzystać, przypomnij sobie w jaki sposób złapał Zabuzę w tej mgle, albo podczas tej drugiej walki z Itachim, gdzie Uchiha złapał go w genjutsu a okazało się, że to klon a prawdziwy Kakashi wyszedł spod ziemii.
Z resztą on chyba przegrał tylko dwie walki i to z bardzo silnymi przeciwnikami - Itachim i Painem (obaj pokonali sanninów).

ocenił(a) serial na 9
dirt16

bo z nikim innym nie walczył sam na sam. Pamiętasz jak miał walczyć z Sasuke i co powiedział Sakurze ? ,,Zabierz moje ciało'' wiedział, że bd wpi*rdol :D nie wiem dlaczego go tak bronisz, ale obiektywnie patrząc jest randomem. Utalentowany i przereklamowany

ocenił(a) serial na 5
barski26

Madara, ma rinnegana.

ocenił(a) serial na 10
viaxon

Na razie nie ma... xD

ocenił(a) serial na 5
macian

Ma od czasów III Wojny Shinobi, teraz w edo tensei go uaktywnił.

ocenił(a) serial na 10
viaxon

Nie, teraz go nie ma...

ocenił(a) serial na 5
macian

Jak nie ma, ma.
Od III wojny go ma, ale umarł. Jak go teraz wskrzesili, to znowu może używać rinnegana.
Chyba, że mówisz o mandze, ale tam też go ma.

ocenił(a) serial na 10
viaxon

No dokładnie, tylko nie widziałem czy mangę czytasz i nie chciałem sypać spilerem. Zobaczymy jutro co wykombinuje xD

ocenił(a) serial na 10
viaxon

Edit:

Nie doczytałem, dalej stwierdzam że go nie ma. Przynajmniej na razie xD

ocenił(a) serial na 5
macian

Nie no, ma ale
SPOILER
musi się przebudzić
SPOILER

ocenił(a) serial na 8
barski26

moim zdaniem Orochimaru zdecydowanie

użytkownik usunięty
barski26

Madara.

ocenił(a) serial na 9

Sakura xD

użytkownik usunięty
barski26

Co znalazłem.
http://shannaro.files.wordpress.com/2010/01/shannaro-naruto-tournament-week1vote s.jpg
Wytypujecie wyniki?

ocenił(a) serial na 8
Skymaster

OK

Hinata Hyuga vs Haku
Haku
Shikamaru Nara vs Sai
Shikamaru
Kiba Inuzuka vs Rock Lee
Rock Lee
Temari vs Shino
Shino
Neji Hyuga vs Ao
Neji
Zabuza vs Suigetsu
Zabuza
Kakuzu vs Hidan
Kakuzu
Asuma vs Kabuto
Kabuto

Haku vs Shikamaru
Haku
Rock Lee vs Shino
Rock Lee
Neji vs Zabuza
Zabuza
Kakuzu vs Kabuto
Kabuto

Haku vs Rock Lee
Rock Lee
Kabuto vs Zabuza
Kabuto

Rocke Lee vs Kabuto
Kabuto

Joinini

Kimimaro vs Yamato
Kimimaro
Gaara vs Guy
Gaara
Deidara vs Sasori
Sasori
Kisame vs Jugo
Kisame
Killer Bee vs E
E
Tsunade vs Mei Terumi
Tsunade
Jirayia vs Third Hokage
Third Hokage
Danzo vs Orochimaru
Orochimaru

Kimimaro vs Gaara
Gaara
Sasori vs Kisame
Kisame
E vs Tsunade
Tsunade
Third Hokage vs Orochimaru
Third Hokage

Gaara vs Kisame
Kisame
Tsunade vs Third Hokage
Third Hokage

Kisame vs Third Hokage
Third Hokage

Finał
Kabuto vs Third Hokage
Third Hokage

dirt16

Mój ranking:
1.Madara
2.Hashirama
3.Nagato
4.Itachi
5.Minato
6.Hiruzen
7.Kakashi
8.Sasuke
9.Naruto
10.Obito

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Obito moim zdaniem o wiele za nisko. Nie zgodzę się z tym, że Kakashi i Naruto są od niego lepsi. Walczyli razem przeciwko niemu mając w drużynie także Guya i Bee a nie potrafili go pokonać.

dirt16

Moim zdaniem,gdyby Naruto,Kakashi się postarali i wykorzystali cały swój "potencjał"pokonali by go,wkońcu zniszczyli mu tą maskę,a więc zranili go,to tylko kwestia czasu nim by go pokonali każdy z osobna,bo razem to by było nieuczciwe i nie można by było oceniać ich umiejętności.

ocenił(a) serial na 9
Agron334

Każdy ma subiektywne zdanie na ten temat. Ale moja lista mniej więcej wyglądała by tak:
1. Madara
2. Hashirama
3. Nagato
4. Itachi
5. Tobi
6. Hiruzen/Minato/Tobirama
7. Onoki
8. Jiraya/Oro
9. Sasek/Naruto
10. Kabuto/Kakashi
11. Pozostali Kage

kubusss69

Taa ? fajnie,że Minato pokonał Obito,no ale ok...

ocenił(a) serial na 9
Agron334

A Hashirama pokonał Madarę kiedyś, Oro powalił Hiruzena, a Sasek przegrałby z Mei Terumi, żeby się nie wtrącił Zetsu. No i co z tego? Do czego pijesz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kubusss69

Myślisz,że gdyby Minato żył do tych "czasów" w których miała miejsce IV wielka wojna Shinobi,to by w pojedynke nie pokonał Obito ? daj spokój koleś,z jego prędkością by pokonał Uchihe szybciej niż ten by się spodziewał,zaufaj mi,szanuje twoje zdanie na ten temat że sądzisz inaczej,no ale dla mnie przynajmniej tak by to wyglądało.