Robimy zgadywankę kto w ostatnim odcinku dostanie oczko (o ile się tak stanie ale to taki na 90% pewniak). Wg mnie najbardziej prawdopodobne typy to:
1. brat Wendy ale myślę, że nie on bo on już kilka razy miał być ofiarą dla zmyłki i się nie doczekał. Serial chyba też chce rozwinąć wątek coraz większego jego konfliktu z "siostrą"
2. Dame Sylvia której postać po utracie męża jest taka dość tragiczna ale Kawaler mówił, że chce osobę przeciętną, żeby zobaczyć jak jej inteligencja wzrośnie. Więc ona nie będzie najlepszym kandydatem. W teorii jest też chyba cennym naukowcem ale serial bardzo luźno przywiązuje wagę do realizmu ;)
3. Morrow tutaj bardzo wysokie prawdopodobieństwo bo na trailerach odcinka ostatniego nie ma chyba oka tylko jakby jakąś szklaną osłonę na nim. Może być to też efekt pobicia. W każdym razie nie ma też oczka a jakby samą dziurę w oku więc może to być zmyłka.
4. Sam Kawaler - tego każdy by chciał i pewnie się może doczekamy ale chyba jeszcze nie w tym sezonie o ile będzie kontynuacja.
5. Typ (a może to ona) w kombinezonie czyszczący pleśń - może nie bez powodu był pokazywany kilkakrotnie i pasowałby do słów Kavaliera, że np. sprzątacz.
6. Może być też jakiś twist, że na początku oczko do Morrowa ale on je wyrwie zanim opanuje mu mózg czy coś i dadzą innego hosta.
Ja ale to loteria obstawiam jednak Morrowa. Pasuje mi, że dzięki temu oczko uzyska hosta z przewagą z modyfikacjami i będzie już uber złym w sezonie 2.