Osiem dni

8 Tage
2019
5,0 516  ocen
5,0 10 1 516
Osiem dni
powrót do forum serialu Osiem dni

Spojler

ocenił(a) serial na 4

Obejrzałem dzisiaj świetny , niemiecki film na HBO. W sumie to serial. Tytuł "8 dni". Pokazuje on Niemcy na 8 dni przed upadkiem meteorytu. Niemcy mają przestać istnieć. Historia kilku rodzin w momencie zagrożenia . Ja skupiłem się na jednym bardzo ciekawym wątku. Pewna rodzina ucieka na wschód, do Polski. Muszą uciekać przez zieloną granicę, bo jeżeli dobrze zrozumiałem nie mogą legalnie. Przewozi ich jakiś przemytnik w dobrym samochodzie (pewnie kradzionym). Dowozi ich do swojego domu. Dom jest na wsi. Żona przemytników i jego syn to totalne prymitywy. Syn ciągle się drapie. Niemka ( lekarka) daję mu lekarstwo przeciw swądowi. Żona nosi krzyżyk na szyi. Wszędzie totalny syf, potwornie brudno, w stodole leży sobie martwa świnia, zjadają ją robaki. Oczy aż bolą. Naszych, biednych Niemców też odrzuca, czują się jak w szambie. W pewnej chwili córka głównych bohaterów chce siku. Wchodzi do domu Polaczków i pyta gdzie kibel. Okazuje się, że kibel jest w salonie!!!!!!! Polaczki mają salon, a w nim za kotarą jest kibel!!!!! Kibel jest obrzydliwie brudny, chyba nigdy nie był myty. Gdy Niemka sika, młody polaczek podgląda ją przez zasłonę . On siedzi w salonie w odległości 1 metr od kibla za kotarą. Słychać sikanie ( dobrze, że nie dwójka). Tak go to podnieca, że po jej wejściu do salonu natychmiast rzuca się na nią i chce zgwałcić. Prawie się mu to udaje ( Niemka jest nieletnia). Na szczęście jej matka wbiega do domu i odciąga zboczeńca. Na to młody woła swoją matkę, tę z krzyżykiem na piersiach. Ta przybiega z flintą i wygania Niemców z domu. Każe im klękać w błocie przed domem. Cała rodzina Niemców ( mama, tata, syn, córka ) czeka na śmierć. Żona prosi męża aby coś zrobił, ale on jest sparaliżowany. Dzielna Niemka łapie za flintę. Pada strzał, kula trafia młodego Polaczka ( tego gwałciciela). Potem zabija tę prymitywną babę ( strasznie prostacka gęba) z krzyżykiem na piersiach. Ich ojciec Polaczek jak widzi co się dzieje to ucieka. Dzielna Niemka daje zastrzyk przeciwbólowy gwałcicielowi, który jeszcze żyje. On woła "mamo, mamo" i łapie ją za rękę. Ona odrzuca jego dłoń z obrzydzeniem mówiąc " nie jestem twoją matką!". Niemiecka rodzina, cała i zdrowa ucieka z domu tych prymitywów. Sprawdziłem rok produkcji tego arcydzieła, miałem nadzieję, że wyreżyserował Goebbels w 1939, ale nie! To nowa, niemiecka produkcja. Premiera 1 marca 2019 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie robię sobie jaj! SERIO!!!!!!!!!!!!!!! Sprawdźcie sami: HBO- 8 dni, tytuł oryginalny - 8 Tage
Nie mogłem wprost uwierzyć w to co zobaczyłem! To się dzieje naprawdę! W PL w 1989 skończyła się era "4 pancernych i psa". Media regularnie ogrzewały wizerunek Niemca. Obecnie w PL Niemiec to zawodowiec, profesjonalista, a nie faszysta, hitlerowiec jak za czasów komuny. Ale to działa tylko i wyłącznie w jedną stronę. Dla Niemców jesteśmy ciągle takim zwykłym bydłem. Polak to złodziej, Polka to k....wa. Ich syn to gwałciciel. W czasie wojny Niemcy bronili Żydów przed Polakami ( serial "Nasze matki, nasi ojcowie").
Widziałem to 2 godziny temu, ale ciągle nie mogę się uspokoić. W PL nie ma opcji, aby coś takiego nakręcić, nie ważne czy w rządowej czy POwskiej telewizji. NO WAY. W RFN bez problemu! Czegoś tu nie rozumiem, powiem szczerze. O co chodzi? Adolf wrócił? Goebbels zmartwychwstał?