PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809947}

Ostatni taniec

The Last Dance
2020
8,6 42 tys. ocen
8,6 10 1 41537
8,7 20 krytyków
Ostatni taniec
powrót do forum serialu Ostatni taniec

...by opisać wspaniałość tego monumentalnego dzieła. Netflix nauczył mnie jednego. Myślisz, że nic lepszego nie zrobią, a jednak robią, a potem znowu i znowu. Pierwsze dwa sezony Last Chance U mnie uwiodły. Potem obejrzałem edycję basketball i cmokałem donośnie. I wtedy wszedł Ostatni Taniec. A nawet nie jestem fanem koszykówki! Wiadomo, wiem kim jest Jordan i jakie ma zasługi dla koszykówki. Kiedy jednak zdobywał tytuły, ja jarałem się piłką nożną mają 11 lat. Poznajemy tutaj ostatni sezon wielkiego Chicago Bulls, ale to tylko przygrywka do całego spektrum i historii wszystkich wokół Jordana. Bo on jest najważniejszy. Pewny siebie, znający swoją wartość, chcący tylko zwyciężać gość, któremu można wybaczyć pewną megalomanię i bufonadę, bo jest kuźwa najlepszy i nikt nie może się z nim równać. Smaczki, niepublikowane wypowiedzi i historie, dramatyzm, świetna narracja. To jest perełka, trzeba obejrzeć. Nawet jeśli nie interesuje Cię koszykówka, to trzeba zobaczyć jak MJ stał się bogiem koszykówki. To nie człowiek, tego jestem pewien. To istota z kosmosu.