PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726559}
7,2 1,8 tys. ocen
7,2 10 1 1783
Owari no Seraph
powrót do forum serialu Owari no Seraph

Co jak co...

ocenił(a) serial na 7

Ale oprawa wizualna tego anime jest po prostu fenomenalna. Nie ma nic lepszego niż ręcznie rysowane tła i ręczna animacja bez paskudnego CG.
Sam serial (fabuła) jest dla mnie raczej przeciętny, ale WIT Studio ma u mnie dożywotniego plusa za to co robi z ich produkcjami. Wszystko w czym maczają palce wygląda nieziemsko (szkoda, że prawie zawsze nie przekłada się to na fabułę)

Owari no Seraph oglądam tylko dla oprawy wizualnej, jest to jedno z najlepiej wyglądających anime ostatnich lat, a może i dekady. Chciałbym więcej takich produkcji widzieć, jednak obecny trend idzie w zupełnie inną stronę (wszystko napakowane grafiką komputerową, lub co gorsza - obiektami, lub nawet pełnymi scenami w 3D).

Zrzuty z początku 2 sezonu:
https://rascal.pl/anime-manga-japonia/anime-jesien-2015/#OwariNoSeraphNagoyaKess en

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Pierwszy sezon bardzo mi się spodobał. Bardzo polecam. Co do II to jeszcze się nie wypowiadam.

ocenił(a) serial na 7
Sharimsejn

Podsumowując, 2 sezon był o niebo lepszy od 1 pod względem fabularnym. Oprawa graficzna jeszcze lepsza niż to co widzieliśmy w sezonie pierwszy. Ogólnie jest to jedne z najlepiej wyglądających anime ostatnich lat i w ogóle. Nie ma to jak klasyczna animacja bez grafiki komputerowej. Nawet efekty typu ogień były ręcznie rysowane. Po prostu arcydzieło.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Drugi sezon nie jest dla mnie o niebo lepszy ale troszkę lepszy na pewno. Przyjemnie się ogląda i aż szkoda, że nie ma reszty odcinków sezonu :)

ocenił(a) serial na 7
Sharimsejn

Jak to nie ma? Przecież się już skończył, wczoraj ostatni odcinek miał premierę :) 3 sezon zapewne powstanie, bo zakończenie na to wskazuje. Sprzedaje się dość dobrze, także pewnie w 2016 zobaczymy kontynuację.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Byłem parę odcinków w plecy ale nadrobiłem ;p