PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

To oni w końcu żyją czy nie? Bo po ostatnim odc. 5 sezonu wydawało mi się, że zostali w zaświatach.

mandaryna

Hm na razie trudno powiedzieć gdzie się znajdują, ale oglądając zwiastun 2 odcinka wydaje mi się że jest mała podpowiedź

ocenił(a) serial na 10
Kamila9191

jak myślicie gdzie oni są ???

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

Pewnie uwięzieni w pętli czasowej. Czyli dzieje się jakaś akcja, a potem od nowa i od nowa to samo albo coś w podobnym stylu. Że ciągle w takim samym punkcie czasu zaczyna się dany schemat na nowo.

aga160233

Spoilerrrrr dla tych co oglądali zwiastun 2 odcinka, ale dlaczego rok 94?

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

Może wydarzyło się wtedy coś przełomowego co ma wpływ na to wszystko ? albo jakies wydarzenie z życia Damona ? cholerka wie :P

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

może ktoś się urodził 10 maja 94 r ? nie wiem raczej to mało prawdopodobne. Mam nadzieję, że wrócą szybko ! a nie będziemy czekali na to pol sezonu

ocenił(a) serial na 10
Kamila9191

SPOILER!!!!!!!!

czytałam, że w lata 90. to był jeden z najgorszych okresów w życiu Damona i, że to prawdopodobnie dlatego. W oficjalnym opisie 4 odc. jest napisane, że odpowiedzi na pytania Damona i Bonnie może znajdować się w przeszłości Damona.

ocenił(a) serial na 10
Kamila9191

a gdzie można oglądnąć zwiastun 2 odcinka?

ocenił(a) serial na 10
54agula54

SPOILER ! Natknełam się na streszczenie 4 odcinka 6 sezonu, że dzień 10 maja 1994 r był dla Damona bardzo ważny. Jeśli chcą znaleźć drogę do MS musi się on zmierzyć z bardzo ważnym i ciężkim wydarzeniem jakie go spotkało.

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

O fajnie. Dzięki za info. Może dostali się oni tam, do tamtego roku i tamtego dnia, który powtarza się na nowo i nowo, żeby Damon właśnie mógł naprawić to, co sknocił. Może właśnie po to jest to miejsce. Druga szansa? Kto wie. Jednak muszą jakąś logicznie wyjaśnić tę pętlę czasową, bo tyle o ile w Doctor Who jest to zrozumiałe, to w TVD ciężko :D

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

Zapowiada się ciekawie :)
Pewnie połowa sezonu będzie poświęcona przywracaniu Damona i Bonni, mam nadzieję, że nie przekombinują tych odcinków, bo nie lubię gdy do filmów wkrada się dużo scen Sci-Fi.

ocenił(a) serial na 10
54agula54

a wiecie coś może na temat wymazania z pamięci Elenie Damona ? Czy dojdzie do tego?

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

Myślę, że może do tego dojść.
Gdzieś czytałam, że w którymś z początkowych odcinków dojdzie do pocałunku lub prawie pocałunku Eleny, tylko nie wiem z kim, może pojawi się ktoś nowy. To była wypowiedź na jakimś forum, więc nie wiem czy sprawdzone.
Inaczej wyobrażałam sobie ten sezon.Myślałam, że Elena będzie szaleć z rozpaczy i za wszelką cenę próbować przywrócić Damona, dlatego pierwszy odcinek sezonu mnie zaskoczył :):)

ocenił(a) serial na 10
54agula54

może jak wymarzą ELENIE pamięc to będzie zakochana w Stefanie bo jego kochała przed Damonem. Mam nadzieję, że jak Damon wróci to przywrócą jej wspomnienia

ewela_129

a nie bylo przypadkiem tak, ze przed stefanem elena spotkala damona jako pierwszego, ale ten wymazal jej pamiec i zakochala sie w stefanie

ocenił(a) serial na 10
hijo_de_la_luna

tak było, Elena przypomniała sobie o tym jak została wampirem. Być może nie uda się im wymazać Damona z pamięci Eleny, mam taką nadzieje.

użytkownik usunięty
54agula54

http://s3-ec.buzzfed.com/static/2014-09/16/13/enhanced/webdr05/enhanced-14994-14 10888098-1.jpg

proszę , sądzę że główne zdjęcie z promo 6 sezonu naprowadza co się stanie z Eleną po wymazaniu pamięci.... i z kim znowu będzie ;)

ocenił(a) serial na 10

bez sensu. Później jak wyjdzie, że Damon wróci i nie przywrócą jej pamięci odrazu to będzie miała żal po czasie i takie tam.

ocenił(a) serial na 9

Może to nie chodzi o związek Eleny ze Stefanem ale bardziej o to, że razem z nim będzie musiała sobie poradzić z całą zaistniałą sytuacją w mieście, natomiast ukazanie Bonnie i Damona razem z drugiej strony ma pokazać, że razem będą próbowali wydostać się z tej pętli czasowej, czy jakkolwiek inaczej by to nazwać.
Taką mam przynajmniej nadzieję.

użytkownik usunięty
missnothing__

jeżeli sugerujesz że symbolika trzymania się za ręce to symbolika radzenia sobie razem , to czemu bonnie i damon nie trzymają się za rękę? tylko właśnie idą ramie w ramie co symbolizuje że oboje zgodnie dominują w sytuacji w jakiej się znaleźli , co najwyżej można po elenie wyczytać z fotki jeszcze tyle że stoi jak kołek i jest ciągnięta za rękę przez stefana , czyli jak to z nią bywa zawsze niezdecydowane kluchy , czekam aż ktoś strzeli jej w łeb i będzie święty spokój , amen

ocenił(a) serial na 9

Być może własnie o to chodzi, że Bonnie idzie z Damonem ramię w ramię i są na równi, natomiast Elena jest prowadzona przez Stefana, czy też symbolizuje to odciągnięcie jej od Damona? A może zwyczajnie jest to sztuka dla sztuki bez większej symboliki a my za bardzo się w to wgłębiamy? Czas pokaże. :)

ocenił(a) serial na 10

skłaniam się ku temu, że Elena jest jakby rozdarta i nie wiem czy iść ze Stefanem. Mam nadzieję, że ten sezon nie będzie polegał na tym, że znów nie będzie wiedziała czego chce, tylko pokaże" jaja", bo biedna Elena już nudzi. Pozostaje czekać na oficjalne spoilery

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

natrafiłam na SPOILER, być może Damon wróci w 8 odcinku. Co myślicie o tym ? Jest napisane po ang. Proszę bez spacji
http:// www. wetpaint. com/vampire-diaries/articles/ 2014 - 10 - 06 - spoilers - damon - elena - reunite - episode - 8

ewela_129

W takim razie co tam robi Bonnie jak to Damon ma sprawę do załatwienia.

ocenił(a) serial na 10
kathrina357

Bonnie była kotwicą i to zapewne dlatego tam utknęła- przynajmniej tak myślę

lenena

Ale przecież po drugiej stronie było tysiące osób i ona musiała utknąć akurat z nim.

ocenił(a) serial na 7
kathrina357

Pewnie jest tam z Damonem bo podczas gdy znikały zaświaty oni trzymali się za ręce.

ocenił(a) serial na 10
kathrina357

Dokładnie trzymali się za ręcę to trafili tam oboje.

ocenił(a) serial na 10
54agula54

PROMO 2 odc.!!!!

https://www.you tube.com/watch?v=Zh_9nwNZOP8 <----- usuńcie spację pomiędzy you i tube

ocenił(a) serial na 8
lenena

Ej a wie ktoś może co się stało z postaciami, które również zniknęły 'po drugiej stronie'? (na przykład Lexi, albo Vicky?) Przecież zniknęły dokładnie w ten sam sposób co Damon i Bonnie. Wydaje mi się, że to będzie dość duże niedociągnięcie ze strony producentów. Jeśli ten wątek nie zostanie wyjaśniony.

ocenił(a) serial na 10
Carmellia

Myślę, że ten wątek pozostanie niewyjaśniony.
Ale czytałam, że Lexi ma się ponoć pojawić w 6 sezonie, bodajże w wizjach jednego z bohaterów, pewnie chodzi o Stefana.

ocenił(a) serial na 8
54agula54

Oooo dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
Carmellia

Lexi to jakby się poświęciła, żeby uratować Damona, a babcia Bonnie dla swojej wnuczki, no a Vicky i reszta (jak np. Silas) zostali wciągnięci i myślę, że po prostu zniknęli albo stało się z nimi coś jak z Kat

ocenił(a) serial na 8
lenena

niby tak, ale nie ogarniam jakim cudem Damon i Bonnie tak jakby przetrwali (są po tej drugiej stronie, ale jednak cali). W końcu oboje byli w identycznej sytuacji jak wymienione wcześniej osoby. No chyba, że coś przeoczyłam :)

ocenił(a) serial na 10
Carmellia

może dlatego, że Bonnie była kotwicą? czarownicą ?

ocenił(a) serial na 10
Carmellia

no tam było coś powiedziane, że babcia Bannet coś tam chyba zrobiła, czego Bonnie nie rozumiała, ale właśnie dzięki temu czemuś i ofierze babci i Lexi to oni jakby przetrwali i sami nie wiedzą, gdzie są, ale jak obejrzysz zwiastun to może trochę ci się rozjaśni ich sytuacja :)

https://www.you tube.com/watch?v=ATQqn6XRh_A <---- w 3:43 mówią o tym, co babcia Bonnie powiedziała ;)