Hej,
Możecie mi powiedzieć, jak Isobel wytłumaczyła podobieństwo Eleny do Katherine? Bo chyba taka rozmowa była.
nie było to jeszcze wyjaśnione, jest tylko powiedziane kto jest jej biologiczną matką i ojcem, a co z tym wspólnego ma Katherine to nie wiem...
To Stefano tłumaczył Elenie przecież, że Isobel jest spokrewniona z Katherine, ale w sumie to dziwne trochę, że są aż do tego stopnia do siebie podobne. Moim zdaniem lepiej jest zrobione w książce - że się fizycznie czymś różnią, no bo to trochę dziwnie wychodzi, ale może nawet lepiej, bo to czyni serial bardziej tajemniczym :)
Biorąc matematycznie to nie dałoby rady żeby matką Isabel była Katherine ponieważ przypuścmy ze Elena ma 20 lat
mamy rok 2010 - 20 wyjdzie 1990
wtedy Isabel miala przypuścmy 18 wyjdzie 1972
a Katherine musiała ją urodzić przed przemianą a przemieniona już była w 1860... więc nie da rady ;/
Więc nie mam jak wytłumaczyć podobienstwa a nie wiem też jak było w książce
kath była chora zanim została przemieniona, więc nie wiem jakim cudem urodziłaby dziecko, ogólnie zakręcone to, ale mam nadzieję, zę dowiemy się w drugim sezonie :)
Aha, dzięki:)
Oglądałam serial w nocy, a później wykasowałam odcinek i myślałam, że to przegapiłam.
Mam nadzieję, że to wyjaśnią jakoś logicznie, bo to jedyna rzecz w serialu, która mi jakoś nie bardzo pasuje, że takie identyczne są.
nie było mowy o tym ze Kat jest matką Isobel, tylko że są spokrewnione...nie wiadomo czy Kat nie miala dziecka przed przemianą, w tym serialu dużo rzeczy jest możliwych, po za tym o ile się nie mylę to w serialu nie było powiedziane jak Kat została wampirem. Wątek z jej chorobą i przemianą jest wątkiem z książki a jak wiemy serial idzie swoim torem. Nie przypominam sobie odcinka w którym jest mowa o okolicznościach przemiany Kat...więc na wyjaśnienie ich podobieństwa (Kat i Eleny) musimy poczekać:):):)
aha pisząc że nie wiadomo czy Kat nie miała dziecka nie mam tu na myśli Isobel bo to oczywiście niemożliwe, chodzi mi o to pokolenia i ciąłość rodu Kat.
W książce Katherine była tylko podobna do Eleny (miała np. takie same oczy), ale nie była identyczna, tak jak w serialu. Kath została przemieniona z powodu choroby. Wszystko jednak wskazuje na to, że Kath miała dziecko przed przemianą. Wpadł mi taki pomysł do głowy, trochę głupi, ale skoro w serialu wszystko możliwe, to może Katherine umarła przy porodzie? ^^ Trzeba wypić krew wampira, a później umrzeć, więc... kto wie?
MOGŁOBYĆ TAK:
Katherine jest Pierce ... czyli jej ojciec był Pierce... Matką mogła być
Gilbert, dlatego że ojcem Eleny jest John (z rodu Gilbert'ów) a matką
Isobel (z rodu Pierce'ów) a w poprzednich pokoleniach dzieci, wnuki itp.
Katherine mogły się nie łączyć z Gilbertami i nie było podobieństwa takiego
jak jest teraz...
to troche dziwne wytłumaczenie ale innego nie mam;D
MOGŁOBYĆ TAK:
Katherine jest Pierce ... czyli jej ojciec był Pierce... Matką mogła być
Gilbert, dlatego że ojcem Eleny jest John (z rodu Gilbert'ów) a matką
Isobel (z rodu Pierce'ów) a w poprzednich pokoleniach dzieci, wnuki itp.
Katherine mogły się nie łączyć z Gilbertami i nie było podobieństwa takiego
jak jest teraz...
to troche dziwne wytłumaczenie ale innego nie mam;D
z tym się zgadzam ;p
Musi być ktoś z rodu Pierce i Gilbert inaczej nie da rady ;d
John i Isobel- Isobel musi być spokrewniona z Katherine
i jakaś kobieta Gilbert- matka Katherine + mężczyzna Pierce- Ich córką Katherine i się zgadza.
Gilbert+Pierce dlatego takie podobieństwo ;d;d
onlyonesmile, podoba mi się twoje wytłumaczenie, przypadło mi do gustu i jestem skłonna w nie uwierzyć ;-)
Faktycznie, wszystko sprowadza się do tego, że podobieństwo Eleny i Katherine jest wynikiem połączenia rodu Gilbert-Pierce.
tak, w ksiące było że Katherine była chora i pewnej nocy Emilly przyprowadziła do niej Klausa, wampira który ją przemienił. i jak ona przebywała u Salvatrów to była tam z ojcem.
a w serialu, w którymś momencie jak były te retrospekcje, to była pokazana rozmowa Kathrine z Pearl i było powiedziane, że Kahrine jest sierotą, bo jej rodzice zginęli w pożarze, który ona sam wznieciła.
to był bodajże odc 13 o ile dobrze pamiętam...
ale ciekawi mnie jak oni to wszystko wyjśanią książce
nie mogę się już doczekać 2 sezonu :D
No tak Katherine jest sierotą w serialu. Ale... nie ma tam mowy czy miała jakieś rodzeństwo. Mogła mieć np. siostrę (człowieka), która była do niej podobna lub była jej bliźniaczką. Ta jej siostra mogła mieć dziecko... i tak z pokolenia na pokolenie wyszła Elena.
Hehehe wiem, że głupie, ale nie wiem jak wytłumaczyć to inaczej ;p
+ Isobel w rozmowie z Eleną powiedziała, że Katherine była by zachwycona tym, że są do siebie tak podobne. Czyli możemy wnioskować, że ona wcześniej (zanim ktoś jej o tym nie powiedział np.) nie wiedziała, że jest ktoś taki jak Elena.
Widzę że niektóry powoli zaczynają mieszać serial z książką ;p. Tak ksiażka chora a serial nie wiadomo czemu. Tak jak już gdzieś wcześniej pisałam, ciąża Kat najbardziej prawdopodobna. A teraz jeśli chodzi o podobieństwo. Takie żeczy się zdarzają. Nawet może być lepiej. Czytałam o przypadku w którym rodzice byli zupełnie biali a urodziło im się zupełnie czarne dziecko. Zrobili testy, żona nigdy nie zdradziła mężą bo testy potwierdziły ojcostwo. Co więcej, okazało się że jeden z dziadków lub pradziadków był czarnoskóry. No to podobieństwo Eleny i Kat 100% możliwe ;D
moja hipoteza jest taka: ojcem Katherine był ktoś z Gilbertów, potem Katherine była wampirem ale miała geny Gilbertów. no i potem kilka pokoleń póżniej urodziła sie Elena - córka Johna GILBERTA, więc jest wyjasnione to ich pokrewieństwo.
Albo jest jeszcze opcj że Katherine przed przemianą miała dziecko i jest praprababką Isobel.
Katherine była z Pierce'ów!
Poza tym jakby zaszła w ciążę to z kim? I co zrobiła by z dzieckiem?
Wyrzekła by się potem człowieczeństwa jak Isobel?
No nie wiem...
Katherine była z Pierce'ów!!!
Poza tym jakby urodziła to dziecko, to kto miałby być ojcem?
I co ona potem z tym dzieckiem zrobiła?
Wyrzekła by się człowieczeństwa potem jak Isobel?
ja też gdzieś słyszałam o tym :D ale to chyba było, że babka zdradziła dziadka z murzynem i zaszła w ciążę, jednak syn urodzin się biały :D ale za to potem wnuczek czarny :D
W serialu Katherine nie była chora. Ona uciekała przed Klausem który chciał ją wykorzystać do złamania klątwy. Uciekając trafiła do pewnego domu, gdzie tam pewna wampirzyca Rose zagroziła jej że wyda ją Klausowi. Napoiła ją swoją krwią i zostawiła. Wtedy Katherine powiesiła się twierdząc że woli umrzeć niż trafić do Klausa. Umarła z krwią w organizmie i wtedy się przemieniła. I uciekła