PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121926
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Gdy zobaczyłam tatuaże Klausa to byłam w szoku i to pozytywnym. Są świetne!
A wy co o nich myślicie ?

alien_2

To jak w Supernatural :P

To to już pewne że wrócą?

immortal13

Nie wiadomo no ale skoro Silas ma wszystko czego chciał to co stoi mu na przeszkodzie? nawet Klaus podkula ogon jak go widzi więc sądzę, że będzie robił co chce:)

alien_2

Hmm.. z jednej strony fajnie, wrócą niektóre postaci ale z drugiej to straszne mieszanie. Będą tak zabijać i przywracać do życia...

alien_2

No własnie w tym cały ambaras. Silas jako nadnaturalny trafi do czyscca stworzonego przez odrzuconą czarownicę - kochankę. A nie do nieba gdzie jest jego ukochana, która zmarła zanim ten czysciec zostanie utworzony. Więc musi on go zniszczyc. Bo chyba nawet jak Silas stanie się człowiekiem to nadal będzie "magiczniakiem" więc i tak nic mu to nie da.

robb264

Wiem, że dopiero w 4 sezonie o tym mówią, ale zastanawiam się co Julie jara ze swoimi scenarzystami wymyślając takie rzeczy. Widzę jak się zaciąga jakimś skrętem i mówi "Zróbmy alternatywne niebo dla wiedźm i wampirów. Coś jak w filmie Wszystkie psy idą do nieba gdzie psy miały swoje niebo".

alien_2

No cóz. TVD to nie Buffy, gdzie scenarzysci na 2/3 sezony naprzód planowali wątki i robili foreshadowing.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Chyba trochę niezbyt uważnie oglądałaś serię. To że istnieje "Druga Strona", gdzie trafiają nadnaturalne stworzenia zostało powiedziane jak tylko pojawiły się w TVD duchy (drugi sezon?), mówiła o tym z tego co pamiętam Anna i mówiła że wampiry są same po Drugiej Stronie (nie mogą ze sobą wchodzić w interakcje, za to np. wiedźmy po drugiej stronie są razem i moga nawet wpływać na świat żywych.)

Nezumi

Tak, ale ja myślałam że to poetycka nazwa Nieba-Piekła, nie wiedziałam że to jeszcze coś trzeciego:)

alien_2

A Vicky nie wspominała ze "tam" po drugiej stronie jest okropnie? I czemu Anna i Pearl nie mogły się odnaleźć. Tamto miejsce nie wyglądało na przytulne i fajne.

robb264

Powinno byc pokazane w ten sposób, że wszyscy się pojawiają i przechodzą z tej drugiej strony do "normalnego nieba" :D Bez sensu, że będą nagle życ. Tak to powinno byc rozwiązane. A jak nie to niech będzie apokalipsa:D

alien_2

Nie wiem - dla mnie brzmi komicznie :d Moze jeszcze Lexi na chwilę zejdzie do Stefana by się z nim w melodramatyczny sposob pozegnac :D Tak samo Alaric. A potem będą ochodzili do jasnosci przy muzyczce z "Ghost" jak Swayze he he. Plec lubi takie płaczliwe momenty.

robb264

Kolejne pożegnanie Alarica.. moje serce tego nie wytrzyma :(

immortal13

Na śmierciach Alarica chyba najwięcej ryczałam na VD:D Jak to w ogóle brzmi, już myślałam że umarł na dobre, a tutaj znowu i znowu umiera;)

alien_2

Ja tak samo :(( a umierał tyle razy, ale najgorsze to było chyba z końca 3 sezonu i rozmowa z Damonem :((

immortal13

Najgorsze sceny (znaczy najbardziej wzruszające dla mnie) to jak Damon umierał, potem jak Alaric z nim siedział przed swoją śmiercią a kolejna You are not dead. Aż się boję co będzie jak Alaric znowu umrze;D

alien_2

A co powiesz o babci Bonnie :D ? Tamta to nawet bedąc po drugiejs tronie "umarła" ha ha ha w 4x01. To mnie rozbawiło.

robb264

Właśnie zastanawiałam się co się z nią stało, umarła jeszcze bardziej?

alien_2

Moze ten czysciec jest na zasadzie "7 piekieł" i zesłali ją poziomu o zaostrzonym ryogrze :D dla recydywistów ha ha ha

robb264

To znaczy, że może umrzec jeszcze bardziej?:D

alien_2

I wcześniej jak się z wszystkimi żegnał :((((((((((

robb264

Jeżeli oni wrócą to tak to będzie, musisz byc gotowy:D Przypomnij sobie te puszczanie latarni np, melodramat musi byc:D

alien_2

W ogóle cały pomysł niebo - piekło jest mocno pokręcony.

immortal13

Ja wierzę tylko w Niebo, po co się dodatkowo stresowac jakimiś piekłami:D

ocenił(a) serial na 8
robb264

Anna mówiła że po Drugiej Stronie wampiry są same, nie widzą się i nie słyszą ani nie mogą wpływać na postaci w świecie żywych (mogą tylko patrzeć). Za to wiedźmy siedzą razem z tego co pokazali w TVD mogą ze sobą rozmawiać a nawet rzucać zaklecia na świat żywych. ;)

ocenił(a) serial na 6
robb264

robb to Ty?? Taka zmiana że prawie nie poznałam;)

WhiteDemon

W sensie :D ? Zmienilem avatar - Katherine wraca więc jestem zadowolony, moja ulubiona kobieca postac z TVD.
Lepsze pytanie - ty co się nie odzywasz:D Takie fajne sex confessions wrzuciłem :D do Stefanowego wątku:D (przedostatnia strona :D)

ocenił(a) serial na 6
robb264

Domyśliłam się:) i właśnie fajnie. Kath również jest moją ulubienicą w TVD. Żadna z reszty dziewoj nie może się z nią równać. Mimo wszystko. Mimo że Plec sobie tak perfidnie poczyna z tą postacią i daje jej same resztki...

WhiteDemon

Juz mnie męczy ta Plec. Zwodziła nas gadką, ze Kath nie moze byc w serialu bo Klaus chce ją zabic (taa jasne), no to ciekawe co teraz wymysli.
Jezeli wróci na dobre to ok. Przynajmniej ominęła ją kaszana, którą byla II poł 3 sezonu i większosc 4. Jakby była to pewnie i ona by się zaczęła zachowywac jak kretynka - wystarczy spojrzec co zrobili z kochaną Rebeka.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Rebcia to mnie zaczęła denerwować dosyć prędziutko przyznam...Po 3x3 zdaje się, bardzo nastawiłam się na Pierwotną drapieżną i zdecydowaną. Za szybko wyszła z niej niedowartościowana, zraniona dziewczynka. A niby dusza tak prastara, ech...Znacznie dłużej mogliby dobijać się do jej skorupy. To gdzie...trza chybko.

WhiteDemon

No Kath ma serce, ale nie płacze przy kazdym kogo zobaczy i nie okazuje słabosci. Takie rzeczy zachowuje dla siebie ( i tylko my widzowie mozemy to zobaczyc). Rebekę kazdy wykiwał, zdradził - wystarczy się do niej usmiechnąc a juz jest zakochana. Nawet szMatt ma ją za nic. Tak się płaszczyc 1000-letniej wampirzycy przed takim zerem to dramat.
W tym serialu jakis szacunek/respekt dla starszych wampirów nie istnieje. Porażka.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wszystko zgrabnie i na temat:)

Naprawdę, Rebcia okazała się rozczarowaniem jak mało kto. Choć w sumie powoli to mi tu każdy zaczyna się rozwarstwiać...Jak już akcent Morgana mnie zaczyna drażnić, to już jest zły omen;)

WhiteDemon

A widziałas juz zdjęcia z 4x20. Ta Camille jest całkiem ładna i wyglada na całkiem inteligentną. Moze nie będziemy mieli Eleno-podobnego badziewia.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Heh, ja już nie pamiętam gdzie skończyłam oglądać, chyba na 4x16;) Muszę ruszyć dupę bo jestem do tyłu...A ta Camille to jakaś ta która miała być dziołchą dla Klausa, coś mi się przypomina ze starych spoilerów chyba...No też jestem ciekawa, cóż to będzie za egzemplarz. Cudów osobowościowych się nie spodziewam;)

WhiteDemon

http://vampirediaries.pl/7950-pierwsze-spojrzenie-na-pierwotnych-w-odcinku-4-20
Widzę ze jestes realistką :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

haha, żebyś wiedział, dosłownie i w przenośni;)

Hm, jedno spojrzenia na dostojną postać Elijaha i już mam dobry humor;)
Babka wydaje się interesująca na pierwszy rzut oka. Zobaczymy czy będzie z tego jakiś zjadliwy chlebuś.

WhiteDemon

Eljasz juz dzis wraca :D Gilles juz straszył :D
Gdzies słyszałem ze Plec z nim uzgadnia by robił goscinne wystepy w TVD na 3 odcinki w sezonie (z wyjątkiem Oryginals)

ocenił(a) serial na 6
robb264

O, to faktycznie muszę się streszczać:))

3 występy na sezon?????????
Oż fak, szał ciał normalnie:/
Plec się bata nie boi. Więcej cholerka się nie da?
E tam.

WhiteDemon

Na pewno Eljasz jest w 4x18, 4x19 i 4x20. 3 występy na sezon przy jednoczesnym kręceniu The Oryginals to i tak sporo :D Jestem ciekawy jak oni poradzą sobie z crossover między 2 serialami. Liczę na Klefana w Nowym Orleanie :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

"Liczę na Klefana w Nowym Orleanie :D"
Ciii. To także moje marzenie;) Serio mam wrażenie że to mimo wszystko jedna z najlepszych relacji w tym serialu. Być może nawet najlepsza.

WhiteDemon

Ciekawe czy dostaną łzawe pozegnanie na koniec tego sezonu. Klaus wsiada do pociagu, a Stefan zapłakany macha białą chusteczką :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Aaa, wyobraziłam to sobie,weżXDD

WhiteDemon

Cos dla Ciebie
http://insidetv.ew.com/2013/03/28/vampire-diaries-spin-off-originals/

ocenił(a) serial na 6
robb264

Dzięki:))

robb264

O kurde xDD dobrze że poprawił :PP
Iana tatuaż jeszcze się tak nie rzuca w oczy - to ujdzie.

ocenił(a) serial na 4
TVDlove

Klaus wyglada bosko z tymi tatuazami. Pasuja do jego osobowosci (dziekowac Josephowi za to). Gorzej juz z sama postacia. Tak jak on mnie czarowal pod koniec drugiego sezonu i w calym trzecim,. tak teraz stal sie okrutnie kluchowaty. Co ta cholerna Pledzilla zrobila z moim Klausem? :/