PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Bardzo lubię ten serial chyba głównie ze względu na świetne postaci: Bonnie
i Damon. Główna para- Elena i Stefan są jacyś tacy płascy i beznamiętni. Co
o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
kabairam

a mnie tam się podobaja. Na początku jakos nie lubiłam Damona ale z biegiem odcinków jakis taki fajny jest taki zgryźliwy :D

ocenił(a) serial na 7
lady_girl

Dla mnie Damon jest świetny! Mroczny, ze specyficznym poczuciem humoru.
Uśmiałam się oglądając ten filmik z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=LR4yki9rRko

ocenił(a) serial na 10
kabairam

jak dla choć pomimo tego że na razie wiele sie nie pojawiła najlepszą rolą damską w serialu jest Katherina...jest silna pewna siebie arogancka przebiegła i bardzo intrygująca w serialach tego typu takich bohaterek jest mało więc uważam że zasługuje na duzo uwagi...poz tym jest totalnym przeciwienstwem spokojnej i jak dla mnie troche zbyt nudnej Eleny...co do meskiej roli to uwazam ze Damon i Stefan to fajne role gdyz jeden i drugi rozni sie od siebie jak ogien i woda...damon jest porywczy zarozumialy ma nietypowe poczucie humoru jest brutalny ale przy tym bardzo pociagajacy i zwraca na siebie uwage natomiast Stefan jest delikatny wrazliwy czuly prawdziwy dzentelmen ktorych teraz malo...jest czarujacy i osobiscie marzylby mi sie taki facet;] choc przyznam czasami jest troszke nudny...podobal mi sie w odcinku gdy byla Lexi bo byl pokazany wkoncu jakos szczesliwy i bawiacy sie chlopak a nie ciagle zmartwiony i w strachu o zycie Eleny...;] moim zdaniem to byloby chyba na tyle;]

ocenił(a) serial na 10
alkara13

zgadzam się z Alarką serial bardzo fajny i dobrze dobrali aktorów :) Ale z wyglądu to mi się bardziej podoba Paul/Stefan bo ten Damon/Ian to w serialu jak by ciągle miał mokre włosy ;p

kabairam

Mnie najbardziej podoba się postać Bonnie. Elena wydaje mi się zbyt przemądrzała i zwyczajnie nudna. Gdy po raz setny widzę jak obściskuje się ze Stefanem ogarnia mnie senność. Bonnie jest o wiele ciekawsza (jest czarownicą, co w innych filmach lub serialach nie było zbyt poruszone) i muszę przyznać, że jak na razie jest ona dla mnie najciekawszy elementem VD.

ocenił(a) serial na 10
Soya

Tez prawda mało jest takich "Dobryh Czarownic" w filmach np. Szkoła czarownic - czarna magia. Właśnie obejrzałam 14 odcinek i ciekawi mnie to czy kiedykolwiek w filmie Elena spotka sie z Katherine skoro zostala wypuszczona wczesniej. Jeszcze Damon rozwalił ta krew normalnie super ;| ;p Ale dzięki temu film robi się ciekawy nie zeby do tej pory nie był alee...

użytkownik usunięty
lady_girl

a ja jestem ciekawa czy w filmie pokażą np scenę Bonnie i Demon w dwuznacznej sytuacji. Kiedy Damon zacznie się interesować Bonnie i odwrotnie. Dla mnie też jest to ulibiona para, oczywiście Katherina też (choć jeszcze jej nie ma w serialu).

ocenił(a) serial na 10

to by było ciekawe w ogóle ciekawe sa dalsze losy Damona czy z kimś będzie ? Czy się w kimś zakocha? i najwazniejszae czy będzie miał przejaw człowieczeństwa :D A tak w ogóle to ciekawe czy Katherine pojawi się w serialu :)

kabairam

Zdecydowanie Damon!!!!! :D Jest genialny, fantastyczny, zarozumiały, mega przystojny aż brak skali i cały jest cud, miód i orzeszki :D Elana i Stefano to jakaś masakra, niedobrze mi jak ich widzę i z chęcią bym widziała jak Damon kończy z nimi definitywnie (czytaj wyrywa im serce czy coś równie interesującego :D ) i całe to gadanie słodkiej parki a szczególnie Stefano jak to źle jest zabijać ludzi, jakby ludzie szanowali coś poza sobą. Za to Damon robi co chce i dąży do celu :D I to jest the best :D Mam jednak nadzieję że i Katherine rzuci w cholerę jak sie nieco wyjaśni i będzie singlem :D Co do jego ewentualnego związku z Bonnie to jakoś nie leży według mnie to w naturze Damona :D Dlatego może złamać jej serce, zabawić się nią ale żywię nadzieję że nie zrobią z niego ciepłych kluch i typowego pana zakochanego :/ To co czuje do Katherine to co innego lol

DAMON is THE BEST ... FOREVER (I hope lol)

kabairam

Co do Damona, Eleny i Stefcia zgadzam się z wypowiedzią powyżej, chociaż wolałabym żeby Elena jednak była z Damonem, bo i w książce i w serialu już było widać to, że Elena zachowuje się zupełne inaczej jak nigdzie w pobliżu nie ma Stefanka :)

ocenił(a) serial na 9
WithMe_

Damon !!!! Jest taki kochany!! te jego spojrzenia :D a jakby był z Eleną to już cud miód i orzeszki

ocenił(a) serial na 10
sara137_2

ej a w książce jest że Damon i Elena śa tam jakoś razem np. jakby Elena zerwała ze Stefanem ?

kabairam

Przeczytałam najnowszą część i sporo się działo xD Elena narazie nie zerwała ze Stefanem i oficjalnie nie jest z Damonem,autorka książki powiedziała, że Elena zakocha się w Damonie tak samo jak w Stefanie i rzeczywiście na to się zanosi xD

ocenił(a) serial na 10
kabairam

Noo jasne że najlepsza postać to Damon. Aż za bardzo się wyróżnia od pozostałych, którzy są zwyczajnie trochę zmuleni i jacyś tacy (jak już sama powiedziałaś) beznamiętni. Elenka nie jest zła, gdy jest z Damonem, ale ona + Stefan przyprawiają mnie o mdłości :D A Bonnie to już kompletna nuda, nie wiem co Wy wszyscy w niej widzicie. Gdyby nagle jej rola została wycięta pewnie bym nawet nie zauważyła. A no tak, zapomniałam jeszcze o Caroline - chyba najlepsza żeńska postać w serialu =)

ocenił(a) serial na 7
Skylaria

No, tak zapomniałam o Caroline.
AAAa i jeszcze w serialu lubię tę siostrę Eleny- nie pamiętam jak się
nazywa, ale mogłaby mieć jakiś większy wkład w akcję.
I jeszcze mam pytanie do znawców tego serialu i książek. Kto w końcu
zamienił Salvatorsów w krwiopijców? Bo jakoś z serialu nie zrozumiałam. Na
początku myślałam, że Katherine, ale jak ją ostatni raz bracia widzą w tym
powozie, to sami są jeszcze ludźmi. Czy coś mi umknęło?

ocenił(a) serial na 10
kabairam

zeby zamienic w wampira nie trzeba byc zabitym przez ta osobe...w ksiazce Stefan i Damon pili krew Katheriny i ona widząc ich klotnie miedzy sobia postanowila popelnic samobojstwo (niby sie spalila na sloncu) przez co oni zaczeli sie obwiniac i walczyc ze soba na miecze i zabili siebie na wzajem;p

alkara13

w serialu nie jest chyba jeszcze powiedziane jak zostali przemienieni bracia. ale będą jeszcze jedne retrospekcje to może się dowiemy.

ocenił(a) serial na 7
alkara13

ooo, dzięki za wytłumaczenie, bo naprawdę nie dawało mi to spokoju:)
Chyba jutro wychodzi nowy odcinek, podekscytowani? Bo ja bardzo.

ocenił(a) serial na 10
kabairam

nie mogę się już doczekać ... podekscytowani to mało powiedziane;];]