Vampire Diaries.
I tu, niestety, nie ma żadnego klimatu... Nie ma tego czegoś, charakteru, postacie są stereotypowe i bezkształtne, wyjątkiem może być jedynie Damon - ale on jeden nie może uratować całego serialu. Wszystko jest przewidywalne, nie ma żadnego napięcia i brakuje chemii między aktorami odgrywającymi główne role.
Rozumiem, że jest teraz duże zapotrzebowanie na wampiry, i to dokładnie takie jak te zmierzchowskie, więc brak oryginalności w tym serialu nie powinien dziwić. A jednak - mogliby się przyłożyć i spróbować wykreować coś lepszego, bo ja tu widzę 90210 tylko zamiast plaż mamy las.
Oglądam serial, ale wyłącznie po to, by pośmiać się z moim 8-letnim bratem z kultowego 'I love youu Stefan' (wymawiane zawsze aj low justefn), wypowiedzianego słodnim łamiącym się głosikiem, w (chyba) każdym odcinku. To, jak zakładam, nie jest pierwotne założenie twórców serialu, nieprawdaż?
Ale niezobowiązująca rozrywka to jest. Jak dla mnie z czystym sumieniem 5/10 :)
dobre z tym 90210 ale sorki nie zgadam sie z toba. uwazam ze jest inny niz zmierzch, poziewaz jest troszkę inaczej przedstawiona postac wampirów, jest inna fabuła i ogolnie wiele sie różni, a tak nawiasem mówiąc pw (ksiązka oczywiscie) powstała wczesniej niz zmierzch, i uwazam ze nie jest odgapione od niego. moj jak narazie ulubiony cytat Damona (kocham te jego minki) kiedy w 1 odcinkku mówi do Stefano "Halo, brother" <czyta się heloł brader, ale powalone pisac jak sie wymawia, chyba kazdy wie???> i ten jego uśmiech, po prostu zabójczy....
ja mu daje 9/10, bo choc jest świetny, to brakije mu tego czegos....
ale w koncu widzialam tylko 10 odcinków wiec jeszcze... trzeba chwile poczekac
I ogólnie wiele się różni, mówisz. Bo jest troszkę inaczej przedstawiona postać wampirów. Mam tutaj ochotę użyć 'xd' ale zostałabym odebrana jako osoba niepoważna xd
Muszę przyznać, że pojęcia nie mam, na co nagle wyskoczyłąś z tym że pw zostały wydane wcześniej. No proszę Cię, niezwykle odkrywcze. Chodziło mi o to że serial ten powstał w zalewie wszystkich innych wampirycznych gadżetów - to oczywiste że serial nie odniósłby takiego sukcesu, gdyby pojawił się 2 lata wcześniej.
Nie czepiam się tutaj także zupełnie rzekomego ściągnięcia Zmierzchu z PW. Jak można w ogóle ściągać tak banalną historię? Chłopak wampir i ludzka dziewczyna, tak zawsze było i prawdopodobnie będzie, nie ma się co rozpisywać na ten temat. Trudno wymyślić coś leszego dla masowego odbiorcy. Zresztą takich tematów mamy bez liku.
Nie wiem jak wiele seriali w życiu oglądałaś ale jeśli sporo, to naprawdę zastanawia mnie co w tym serialiku Cię tak urzekło. Tylko 'zabójczy uśmiech' Damona?
Coś tam jeszcze miałam napisać bo nudzi mi się w domu niezmiernie no ale nic. Pozdrawiam.