PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Moim zdaniem sporo wniósł, naświetlił obraz tego co działo się za czasów Katheriny i nieco w innym świetle pokazał ją jak również inne wampiry...

Dobra była sama końcówka, gdy zniknęła Elena, która ma w sobie krew Damona ... ciekawe czyżby tak szybko doszło do jej przemienienia?

Ciekawi mnie też żona Alarica, wygląda na to, że nie umarła.... może ją jeszcze zobaczymy?

ocenił(a) serial na 8
film_lubie

Ciekawe też coś się stanie z Boonie? Kolejny odcinek zapowiada się interesująco ;)

Zaskoczyła mnie postać Emily, która jak się okazuje sympatyzowała z wampirami, do tej pory myślałam, że nie była po ich stronie....

film_lubie

No ja się mogę posłużyć tylko jednym wyrazem - CZAD :) . Odcinek dynamiczny, interesujący, wiele nowych i ciekawych wątków. Panicz Damon i te jego lokensy :) hi hi. Też się zastanawiam gdzie się teraz podziewa Frau Saltzman.

ocenił(a) serial na 8
Ewcia78

Świetny odcinek :-)) Chyba najlepszy ze wszystkich do tej pory :-)) Świetna fabuła. Bardzo podobała mi się scena na cmentarzu - Damon budzi we mnie cały szereg emocji, od złości, irytacji, przez fasycnecję, do smutku i żalu. Z niecierpliwością czekam na kolejną porcję.

ocenił(a) serial na 8
GilmoreGirl

Zgadzam się u mnie też Damon budzi sporo sprzecznych emocji, raz jestem na niego zła, czasem trochę się boje jego nieprzewidywalności, momentami mnie śmieszy a innym razem żal mi go i podziwiam jego wytrwałość w dążeniu do celu.

film_lubie

a ściagnelas go czy ogladalas na jakiejs stronie? jak na stronie to moglabyś podac mi linka?

ocenił(a) serial na 8
ola294

http://www.wisevid.com/play?v=0A_f53c3Axxc proszę bardzo, tu jest 13. odcinek, tyle, że w oryginale :-)

ocenił(a) serial na 8
ola294

Nie oglądałam na stronie, pewnie będzie dostępny na stronie dziś wieczorem.

film_lubie

jak dla mnie jedno wielkie wow po odcinku ;-D, akcja ciekawie się rozkręca ^^

film_lubie

Wiecie, że w pierwszym sezonie mają być 22 odcinki? A drugi sezon na jesieni 2010. :)
A tak właściwie to lecą te nowe odcinki na NfilmHD ?

ocenił(a) serial na 8
Monia555

Jestem jedynym facetem który ogląda ten serial? :>

Odcinek super! Ale jeśli ich ojciec zabrał/pojmał Kathrine to kto ich przemienił? Mam nadzieję, że się dowiemy w kolejnym odcinku.I co będzie jak w końcu otworzą grobowiec? No i główne pytanie gdzie ta wampirzyca (nie mam pamięci do imion) zabrała Elenę! Super odcinek, ale i tak bardziej wolę Supernatural ;)

ocenił(a) serial na 10
frycha_1988

Odcinek 13. był zajebisty! Mam wielką nadzieję, że Katherine, dziadówa tępa, zdechnie prędko, bo Damon ma być z Bonnie!
Cieszę się, że mało jest Caroline i Matta, bo kogo interesuje związek człowieka z człowiekiem, jeżeli ma ciekawsze opcje? ;d
I czemu niby Elena została porwana? Przecież Anna prawdopodobnie się skumała z Damonem, więc skoro on ma tę księgę czarów, to po gówno im dziewczyna. Bonnie - ok, pewnie, żeby te zaklęcia rzuciła, ale Elena?
Może w końcu ktoś zginie, bo brakuje nieco przelewu krwi. Bree, tamten wampir to zdecydowanie za mało [jedynie epizodyczne postacie], niech zginie np. babka Bonnie, albo ktoś, kto się pojawia nieco częściej ;P
Szkoda, że musimy czekać aż tydzień ;P

ocenił(a) serial na 9
prof_dippet

Na początku myślałam że Elena coś może z Damonem wykręci, ale po tym odcinku jednak nie sądze by to było możliwe, a Eleny tak mi się wydaje jeśli już miałby przemienić to Stefan albo Damon,a po tym odcinku widać jak straszna była Kathrina i jak wszystkimi manipulowała, ja nie wiem że też dali się sobą tak dzielić. Serial robi się coraz ciekawszy :D

ocenił(a) serial na 1
Milkaa

Mi tam się odcinek niezbyt podobał.
1. Nie było Caroline i Matta, wątek Damon-Elena-Stefan już mnie nudzi.
2. Chociaż nie przepadam za Damonem w tym odcinku miło było się z niego pośmiać i z jego tekstów. :D
3. Flashback'i nudniejsze od poprzednich, ale i tak się działo. Chociaż akurat jak oglądałam, miałam ochotę zobaczyć więcej teraźniejszości.

Ogólnie nie było źle, były lepsze i gorsze odcinki. jak dla mnie 6.5/10.

weronelka

Przecież to jasne jak słońce dlaczego Ana porwała Elenę.

Przecież Bonnie powiedziała temu wampirowi-barmanowi, że Elena jest dla niej jak siostra i zrobiła, by dla Eleny wszytko!!

I Oni - Ana i jej chłoptaś - chcą zaszantażować Bonnie.
Albo pomoże im otworzyć grobowiec - bądź co bądź Bonnie jest czarownicą i potomkinią Emily i bez niej nie otworzą grobu - albo zabiją Elenę.

Mam przeczucie, że w całej tej aferze Elena przypadkowo zostanie zabita a, że jeszcze krąży w niej krew Damona to zostanie wampirem... No i coś czuję, że grobowiec zostanie otwarty.

:)

weronelka

może Anna mści się za matkę, Jonathan Gilbert (z tych przebłysków wynika, potem może się okazać inaczej) przyczynił się do jej zamknięcia w grobowcu. mi docinek się podobał, dużo było Stefana. chociaż faktycznie mogliby dać Matta i Caroline.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Odcinek świetny. Damon w końcu pokazał uczucia. Prawie się rozpłakał. Świetna historia z Anną i Pearl.

ocenił(a) serial na 10
affling

A i jeszcze. Po tym odcinku można wywnioskować kto bardziej kochał Kathrinę. Wg. mnie Damon

frycha_1988

Nie jesteś jedynym facetem, który ogląda ten serial, ponieważ mój brat go jeszcze ogląda wraz ze mną i nieźle się wciągnął też :D
pozdr.

film_lubie

Witam wszystkich!! Dla mnie,tak jak dla większości odcinek super...Dużo wnosi, niektóre sprawy się rozjaśniają, a niektóre się jeszcze bardziej komplikują i dają do myślenia... Końcówka jest super...szkoda że tak szybko się skończył... Nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia. Miłego wyczekiwania :)

ocenił(a) serial na 10
film_lubie

Łoooo! Kocham Damona! Zdecydowanie wzbudza on u mnie najwięcej emocji... A jaki był smutny jak się dowiedział że Elena go okłamała...
Stefan już mnie po prostu wkurza. A jeszcze te wspomnienia w dzisiejszym odcinku pokazały jaki on był...

Ogólnie dzisiejszy odcinek strasznie mi się podobał. Ciekawie by było, jakby Elena już się przemieniła, ale to chyba mało prawdopodobne.

Eh... Nie wiem jak doczekam następnego odcinka...;)

ocenił(a) serial na 10
Magdziolaa

Odcinek świetny, wiać dlaczego Damon(<3 kocham go) jest taki nieufny wobec innych ludzi...i stworzeń:D. Nie dziwne, że tak strasznie się zachował wobec Eleny, jej to na prawdę zaufał ( ta jego mina, gdy mówi, że "ty mnie oszukałaś"-och!!!), bo co do Stefana, to chyba się już przyzwyczaił...
Myślę, że Elena teraz się nie przemieni w wampira-to zdecydowanie będzie szantaż dla Bonnie i Stefana.
Chciałabym ,żeby Elena była z Damonem, nie ze Stefano-to dupek.(tzn bez przesady, ale jak ona może całować się ze Stefanem, kiedy Damon jest w pobliżu?! Ja tego nie rozumiem, te czy Damona....:*;p).
Możecie mi wytłumaczyć, w jaki sposób przychodzi Wam do głowy para Damon-Bonnie?! Ja zdecydowanie bardziej widzę Stefana z Bonnie. serio i jak ją wtedy uratował, mogłoby coś z tego być. Chociaż myślę, że w pierwszym sezonie nadal będziemy musieli się przemęczyć z "cudowną parką" Stefan-Elana, a w drugim sezonie, wreszcie zacznie się dziać coś ciekawszego^^ na linii Elena-Damon<3. O i pewnie Katherine będzie chciała zabić Stefana i Elenę, a Damon na to nie pozwoli, jeśli oczywiście zostanie uwolniona.

Pozdro dla Madziooli, ej:D:D xoxo bejbe!!:****

ocenił(a) serial na 10
film_lubie

Dla mnie ten odcinek był świetny i też nie wiem jak zniosę to oczekiwanie na kolejny :/ Podobają mi się wasze przepuszczenia, ja jednak myślę że raczej nie prędko zrobią z Eleny wampira :)

Co do Katheriny, to wydaje mi się, że to tylko taka pusta piękność i tyle, lepiej niech nie otwierają tej krypty.

film_lubie

Elena naprawdę mało wypiła tej krwi, a w jej organizmie szybko tę krew zastąpi jej własna, więc zanim porywacze zaprowadzą ją do bezpiecznego dla nich miejsca, już nie będzie po tej krwi śladu ;) Tak trochę z biologii.

Odcinek zajebisty był. Tylko tak.. Damon nie skrzywdziłby Eleny. Wystarczy przyjrzeć się jak ją 'oddaje' Stefanowi. Jego mimika twarzy, jak ją głaszcze po ramieniu/włosach. Tylko chciał nastraszyć brata. Nic by jej nie zrobił. Dlatego w odcinku 14 jestem prawie pewna, że jednak mu pomoże uratować Elkę ;)

Na twarz Anny nie mogę patrzeć, taka.. ku****o krzywa, do tego natręt, ach.

No i.. Damon grający na konsoli z Jeremy'm BEZCENNE xD

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

Damon nie jest taki zlu w ogolnym rozrachunku i jes moim zdaniem przystojniejszy od Stefana ;p odcinek bardzo mi sie podobal a zwlaszcza te momenty z przeszlosci..... :) (btw kocham ta epoke wlasnie przez te cudne stroje ;)) Jedyne czego mi brakuje to watek Elena i jej prawdziwi rodzice i kim tak naprawde jest nuczyciel od historii.... czy mi sie tylko wydaje czy i on jest wampirea a jak tak to jak to sie stalo??

ocenił(a) serial na 10
sisi421

oh, alaric na bank nie jest wampirem więc acie spokój juz z tym x
a tak poza tym kolejny zaj.bisty odcinek!
myślałam że oszaleje jak zobaczyłam tą zbolałą minę Damona kiedy odkrył że
Elena go oszukała ;P
Elena hmmm... niby logiczne było by to gdyby umarła w kolejnym odcinku (
porwana przez Anne która chce odzyskac matkę z krypty) ale po 1) to by było
za wczas , jak sądzę , ten sezon ma ponoć 22 odcinki więc co robili by w
kolejnych ? po 2) czytałam w opisie 14 odc. że Stefan ją uratuję , sama już
nie wiem...
a Kathrin jest podła. osobiście chcę więcej Damona , zastanawiam się jak
oni pokażą te lisy z 6 książki xd albo Elenę jako anioło-ducha nie
wyobrażam sobie xD

sisi421

Odcinek po prostu MEGA .!. affling przecież był już wątek w którym było wyjaśnione, że Stefan był pod wpływem uroku Katheriny a Damon nie -> sam to stwierdził :)

Wydaje mi się, że przemiana Eleny w kolejnym odcinku była by zbyt szybka ;) skoro ma być drugi sezon to fabuła stałaby się nudna => Damon na pewno pomoże Stefanowi uwolnić Elene, przecież sam ma z tego korzyść bo jak to stwierdził -> działa sam, więc działania Anne nie są po jego myśli, z resztą ma sentyment do Eleny i nie pozwoliłby by się jej coś stało poza tym dochodzą jeszcze "jakieś" więzy krwi między Katherine i Eleną, co na pewno jest kolejnym powodem, że bracia Salvatore połączą siły by uratować Elenę

Ja również uważam, że Bonnie i Damon to byłby dobrany duet ;] z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek ;)

ocenił(a) serial na 10
sisi421

Fajny odcinek, naświetlił stare sprawy:okazuje się, że Stefanek jest z tych naiwnie praworządnych,a Damon był po prostu nieakceptowany przez ojca, potem zdradzony przez brata, wiec zostala mu ta wredna Katherine, ktora kochał, bez wzgledu na wszystko, wiec w sumie zycie troszke go uksztaltowalo na takiego bad guya:P widze ze scenarzysci chcieli odwrocic role, pokazali wiecej emocji u Damona i wiecej pewnosci siebie u Stefana(akcja z Alariciem); a to ze ie chca mu pomoc otworzyc grobu to nonsens, bo i tak jakis inny wampir by to zrobil, wiec chyba lepiej otworzyc i dokonac totalego zniszczenia zawartosci niz pogrywac sobie w udawana dobroc jak Stefan i Elene;
ktos kto pisal ze Elena sie przemieni to się zawiedzie, bardziej prawdopodobne jest trzymanie jej jako przynętę dla Damona (bo ma ksiege), albo zeby zaszantażować Bonnie, na pewno nie z pobudek osobistych, bo Elena nawet nie jest z Gilbertow, a taki stary wampir penie juz to wie. Swoja droga zal mi tej Anny.Co do Alarica to rozwiazanie z nim sprawy bedzie chyba po to by ukazac charakter Damona, jak go zabije to jest zly, jak nie to jest w czesci czlowiekiem:P

film_lubie

Ze spoilerów na amerykańskich stronach wynika, że Stefan uratuje Elenę i Bonnie, więc możemy spać spokojnie ;p

Ale fajnie by było, gdyby po tekście Damona ' Chcę, by Elena umarła', on sam ruszył im na ratunek, to b było takie. mrr <3 chociaż jestem za Stefan x Elena, to jednak ^^'

Co do drugiego sezonu.. mogą tam poruszyć sprawę Wilkołaków, chociaż nie wiem.

SPOILER.
W odcinku 15 pojawi się żona Alarica. Więc pewnie jest Wampirem, albo to retrospekcje (zdjęcia są promujace).

ocenił(a) serial na 10
ladraqkumeia

mina Damona gdy patrzy na Elene na cmentarzu? Bezcenne ;D
jestem za para Damon/Elena i wiele bym dala by byli razem ;D
a odcinek po prostu super ;D tyle akcji i wogole ;D
watek Anny, Pearl i Alarica bardzo ciekawy ;D
ciekawe co tam sie dziala z mamusia Eleny ;D

film_lubie

Odcinek był według mnie świetny i wyjaśnił wiele rzeczy za czasów Katherine. Serial jest zupełnie inny niż książka, więc całkiem możliwe, że teraz stanie się wampirem.

ocenił(a) serial na 10
Neff

a czy nikt pomyślał o tym , jakim cudem Anna dorosła? skoro w
retrospekcjach jest młodsza?

almettex33

wtedy jeszcze nie była wampirem ;] ale kto ją przemienił ? <myśli>

ocenił(a) serial na 10
gosza2002

no właśnie ! może nim już była , Pearl nazywała matką a tytuł odc. też w
tym wypadku brzmi dwuznacznie
może wampiry mogą mieć dzieci , tylko muszą spełnić jakieś wymogi czy co (
zaklęcie przez czarownice ) to by mogło wyjaśnić jak powstała Elena i czemu
jest tak złudnie podobna do Katherin

ocenił(a) serial na 10
almettex33

zaczynaja sie tworzyc ciekawe teorie ;D
takze jestem ciekawa jak to bylo ;P a moze Anna po prostu wygladala na mlodsza ;P

almettex33

Makijaż czyni cuda :)

film_lubie

Najpewniej miała w żyłach krew wampira.
A Pearl musiała ją urodzić przed przemianą LUB zaadoptować [teoria adopcji co raz częstsza ;p ]

film_lubie

no nareszcie... myślałam, że Elena już nigdy nie napije się krwi Damona...
chociaż swoją drogą, to bardziej podobało mi się w książce... ale dobra...

A co do odcinka... nie zaprzeczę... był dobry...
jak myślicie ile wampirów pojawi się do końca sezonu??

Venedka

Myślę, że będzie wiela wampirków :D

A co do wymiany krwi...w książce też bardziej mi się podobało. Tajemnicza, pełna napięcia scena. Chociaż w książce to Elena tak jakby bardziej lgnie do Damona, sama przyznaje że inaczej się przy nim czuje,a on sam też specyficznie na nią działa. W serialu ich relacje są zdystansowane. W książce jestem jak narazie w 3 tomie, więc nie mam pojęcia co będzie dalej :D

ocenił(a) serial na 8
film_lubie

odcinek swietny, mysle ze Anna porwala Elene, bo jak Bonnie siedziala z tym chlopakiem-wampirem co ja pozniej zaatakowal to powiedziala mu ze Elena jest dla niej jak siostra i moglaby za nia zginac. tak wiec mysle ze porwali Elene po to zeby zmusic Bonnie do rzucenia zaklecia bo ona by pewnie tego dobrowolnie nie zrobila. taka moja teoria :)

film_lubie

NIEPOMYŚLAŁ KTOŚ ŻE MOŻE ŻEBY WSKRZESIĆ KATHERINE POTRZEBANA BĘDZIE KREW ELLENY WKOŃCU ELLENA JEST POWIĄZANA Z KATHERINE WIĘZAMI RODZINNYMI !!!! I WYGLĄDA JAK ONA

ocenił(a) serial na 6
londontown

Odnośnie epizodu 13 rzeknę tylko słówko - że mimo wszystko cieszy mnie fakt, że moje przypuszczenia o masakrycznej vendetcie na Stefku się nie sprawdziły. Ja tu sobie fantazjowałam że Damonek zaleje krwią Mystic Falls, tak że będziemy mieć powtórkę sławnej sceny z "Lśnienia", i popłynie szkarłatna rzeka. A tu proszę, jaka delikatność, hehe:
"Dawaj książeczkę, bo za chwileczkę Ci zmienię dzieweczkę w Siostrę Mroku". Fajnie...;)
No dobra, zobaczymy co pokombinują w "Fool me Once".
P.S. A za przerwę w emisji normalnie uduszę zgredów;)
Muszą nam to wynagrodzić 2 sezonem.
I to jeszcze lepszym.
Wiem, trudno bedzie;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

kto jest w zwiastunie obok Anny w 00:11
http://www.youtube.com/watch?v=TnfuDhnffog&translated=1

sylwka18xd

Ten odcinek był niesamowity ;)
Ale nie wydaje mi się że Elena tak szybko zostanie przemieniona...
Czekam na kolejny odcinek z napisami ;)
myślę że w sobote rano bedzie tu
www.serialeonline.pl

ocenił(a) serial na 10
_Hayley_Williams_

Jak dla mnie odcinek super.
Zdziwila mnie reakcja Damona;atakz na Elena.
No i ciekawe co bedzie z Bonnie.
No i czy matka Eleny jest Isable,? bo z tego co wnioskuje bedzie pomiedzy nimi jakies powiazanie.
Sadze ze Elena nie bedzie jeszcze przemieniona tylko pod katrola ktoregos z wampirow.

Juz nie moge sie doczekac nastepnego odcinka!