Mam pytanie co do dokładnego czasu w których bracia zostali zamienieni w wapiry, bo w jednym z ostatnich odcinków było pokazane, że kiedy zabrali Katherinę z ich domu to oni nie byli jeszcze wampirami. A więc kiedy byli zmienieni? To niemożliwe że później, bo przecież wtedy by wiedzieli, że nie jest zamknięta w tym grobowcu całym.
[ Możliwy spoiler ]
Może zrobią to podobnie jak w książce. Obaj mają w sobie krew Katherine, więc może wkurzony Damon zabije jakoś Stefana i na odwrót :P. A potem obudzą się jako wampiry ;P.
O ile sobie dobrze przypominam to w 3 albo 4 odc (impreza Rady Założycieli) Damon opowiadając Elenie o "pierwszych braciach Salvatore" powiedział, że zginęli próbując uratować kogoś, na kim im zależało, prawdopodobnie kobietę. Mieli niby zostać zastrzeleni próbując dostać się do zaryglowanego kościoła. Albo coś koło tego - jakiś czas temu oglądałam. Ale biorąc pod uwagę, że nawet kiedy Damon rozmyślnie mija się z prawdą zawsze coś prawdziwego przemyca między wierszami...
Tak ale przeciez Katharine nie bbylo w tym kosciele.
Sadze ze to raczej bedzie tak jak w ksiazce ze podzielila sie z nimi krwia a gdy rzekomo splonela chwycili szpady i nawzajem w przyplywie zlosci zabili sie nawzajem.
Dzięki za założenie tego tematu. Bardzo mnie to męczyło, bo wydawało mi się
właśnie, że jakoś na początku sezonu było pokazane, że Katherin do nich
przyszła i wymieniła się krwią i założyłam, że wtedy ich przemieniła. A tu
nagle pod koniec sezonu okazuje się, że jednak jeszcze nie byli wampirami
przed jej pojmaniem. I tak mnie to męczyło, że coś jest niedopracowane ze
scenariuszem. Jednak wasze wyjaśnienia rozjaśniły mi obraz i teraz wszystko
jest jasne. A tak poza tematem, to właśnie czytam 5 tom pamiętników, i
serial jest o wiele lepszy. Po książce widać, że autorka miała te naście
lat gdy ją pisała-bardzo niedopracowana. Ciekawa jestem, jak wypadną
ostatnie tomy, które zostały napisane teraz, gdy jest już dojrzałą kobietą
z niemały dorobkiem, jeżeli chodzi o książki.
A mam jedno pytanie;) jak można tutaj obejrzeć "pamiętniki wampirów odc.9". Da się w ogóle?? bardzo bym prosiła o odpowiedź;]