Napisze tylko kilka zdań. Jak dla mnie e13 był dotychczas najlepszym odcinkiem 3-ciej serii.
, Chciałem zapytać tylko o kilka rzeczy. Jak myślicie,
Czy Rebekah dokona zemsty na Elenie?
Czy Matka Klausa i cała jego rodzina wybaczy mu wszystkie popełnione błędy, czy tylko było
to zagranie z jej strony?
Czy Damon i Stefan zostaną sami, czy będą mieli jednak jakieś wsparcie ze strony
pierwotnych?
Czy Bonnie i jej matka będą miały jakąś kluczową rolę w sprawie pierwotnych?
Czy sprawa Tatii będzie dalej kontynuowana?
Nie wspomniano o śmierci Tatii, myślicie, że ona nadal żyje?
Kiedy wreszcie wróci Katherine?
Czy zmarłe wiedźmy się zjednoczą i pomogą?
Kto przebił Alarica nożem?
Najważniejsze pytanie. Skoro Matka pierwotnych była wiedźmą i rzekomo zmarła a Rebekah
wspomniała, że nie można być jednocześnie wiedźmą i wampirem to czym tak naprawdę
jest ich matka i jakim cudem przeżyła?
a dla mnie był najnudniejszy, gdyby ktoś miał ochotę poczytać: http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/02/po-raz-kolejny-trumny-vampire- diaries.html
Nie wydaje mi się zeby Rebekah dokonała zemsty na Elenie jest za bardzo chroniona przez Damona, Alarica no i Stefana poza tym Klausowi Elena jest bardzo potrzebna do tworzenia Hybryd wiec jedynie co to może słownie jej dokopać. Jeżeli matka mu wybaczyła to sądze że reszta też mu wybaczy. Wydaje mi sie ze Elijah może ich wesprzeć ale zobaczymy w dalszych odcinkach. Wątpie że będą miały jakas role w sprawie pierwotnych chociaż jezeli Matka pierwotnych była wiedźmą jak one sa moze cos z tego wyniknąć. Na pewno bedzie kontynuowana znając twórców seriali pod koniec sezonu nagle sie ona pojawi lub juz całkiem nie długo. Katherina stała się przecież pożywieniem Mikael'a kiedy go próbowała obudzić i tu rodzi się pytanie czy przeżyła. Co do wiedźm zobaczymy. Sądze że to jednak ta doktor co się z nią spotyka Alaric dziwny przypadek ze wszyscy trzej mężczyźni przebici kołkiem mieli z nia kontakt (były mąż czy tam narzeczony, ojciec Caroline no i Alaric) ewentualnie może być ona z kimś w zmowie. Sądze ze przeżyła dzięki jakiemuś zaklęciu bo skoro trumna była zamknięta dzieki własnie zaklęciu. Zobaczymy jak to dalej sie wszystko potoczy
przecież Mikael nie zabił Katheriny bo gdy Damon miał zabić Klausa podczas tego przyjęcia to Katherina była nie Elena, Mikael chciał wywabić Klausa z tego domu grożąc że zabije Elene, a tak naprawdę przy nim stała Katherina...
ja jestem bardzo ciekawa następnego odcinka! Klaus z Caroline? Elijah był bardzo zakochamy w Tatii i może coś poczuje do Eleny? Ogólnie ten cały cukier w stosunku do Damona już jest kiepski, bardziej podoba mi się postać właśnie Elijah i fajnie by było jakby jego rola nie była krótka:)