PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673917}

Pan Selfridge

Mr. Selfridge
2013 - 2016
7,5 1,1 tys. ocen
7,5 10 1 1149
Pan Selfridge
powrót do forum serialu Pan Selfridge

Premiera

ocenił(a) serial na 8

Premiera już 6 stycznia!

ocenił(a) serial na 8
lonia171

A tu można obejrzec trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sLborDbtx3M

lonia171

Ciekawe, czy ktoś będzie tłumaczył, bo po trailerze zapowiada się bardzo ciekawy serial :)

ocenił(a) serial na 8
elenkaa

Na pewno;-)

lonia171

Dla mnie po obejrzeniu trailera to ten serial przypomina trochę The Paradise. Zobaczymy, który lepszy.

ocenił(a) serial na 8
Askol

Bo jest podobny do "The Paradise". Dlatego emisję The Paradise przesunięto na jesień, żeby dwa podobne seriale nie były emitowane w tym samym czasie. Ale jak widac nie unikną porównań, choc moim zdaniem tematyka będzie inna. Tutaj skupiamy się głównie na interesie, prowadzeniu sklepu i samym Selfridge'u, a w "The Paradise" głównym wątkiem był wątek romantyczny;-)

ocenił(a) serial na 7
lonia171

To zakrawa na kopie The Paradise, nawet glowny bohater wyglada prawie tak samo. Czemu kreca rownoczesnie dwa seriale o tej samej tematyce? Chca wystartowac w zawodach ktory lepszy?

ocenił(a) serial na 6
binky

Po obejrzeniu pierwszego odcinka faktycznie trudno uciec od porównań z "The Paradise". Mamy żądnego sukcesu właściwiela domu towarowego, młodą eskpedientkę z ambicjami, szefową jej działu, która ma na nią oko, zazdrosne współpracowniczki itd. Z drugiej strony mam wrażenie, że atmosfera "The Paradise" była bardziej niewinna i cukierkowa, a "Mr. Selfridge" zdaje się zmierzać w kierunku czegoś bardziej poważnego i może "pikantnego"? Choć to w dużej mierze zależy od tego jak zostaną rozwinięte poszczególne wątki. Ale też jestem zaskoczona, że w krótkim czasie powstają dwie produkcje o właściwie identycznej tematyce.

Ps. Są już polskie napisy.

ocenił(a) serial na 8
LadyDiness

http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/bbc-and-itv-face-ratings-war-1340668
Tutaj napisano, że BBC jako pierwsze zaplanowało miniserial o domu towarowym:-)