PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23751
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

Tym razem na najfajniejsze, Waszym zdaniem, postaci, grające w serialu:
* Kaśka i Kazik Machejkowie- bardzo ich lubię, zwłaszcza Kazika z tymi jego tekstami; Kaśka jak wpadnie w furię to klękajcie narody <lol>
* siostra Tekla-jest taka fajna, że czasami zabawna. i za to ją lubię.
* wikary-zabawny nieraz aż do bólu, ale przynajmniej ma twórczą wyobraźnię, a to się liczy.
* proboszcz-też jest fajny; w końcu niektórzy księża są gorsi niż ludzie w ogóle niechodzący do kościoła.
* Janusz Tracz-ten jego przebiegły uśmieszek...prawdę mówiąc, nieraz się boję. Też naprawdę nazywa się Kowalski, więc może jest moim krewnym?? Liczę na to <lol2>
* Osa-zabawny i fajny, wspaniały!!
* Jurek-ten mnie nieraz porządnie rozbawia!!
* Patrycja-wygląda wprawdzie jak lalka Barbie albo jak Paris Hilton, ale jest niesłychanie sympatyczna
* babcia Józia-każdy chciałby mieć chyba taką babkę, co??
* Halinka i Zbyszek-sympatyczni, szczególnie Zbyszek.
* Jagoda-fajna laska, miła...po prostu super babka!
* Wiki-też fajna laska, bardzo lubię tą aktorkę, niezła jest... ;)
* Józek-nie wiem, czemu, ale mimo, że jest fajtłapą, jednak jest sympatyczny i wesoły.
* Eugenia Piecuch- "Paciorku...",ten tekścik mnie rozbrajał
* Hanka-też ją lubię, bardziej niż tego Marka!!
* Gośka i Tosiek-sympatyczni, sympatyczni i jeszcze raz sympatyczni, a przy tym tacy mili i dobrzy ludzie, mało dzisiaj takich :-(
* Irka-podziwiam w niej upór, ambicję i walkę, bo nie każdy zdołałby się na coś takiego zdecydować.
* Krystyna-ciepła i dobra, wprawdzie czasem mnie drażni, ale raczej częściej mnie urzeka
*Grzybowa-ta kobieta czasami jest tak wredna, ale za to właśnie jest moją ulubioną bohaterką "Plebanii"
*Basia-ciepła, oddana rodzinie...szkoda, że wyjechała.
* Blumental-pracowity i uczynny, doktor, co potrafi się poświęcić.
Te postaci bardzo lubię. Lubię także Joannę, Borosiukową, Kacpra, Grzyba, Walę, Henryka...Nie przepadam natomiast za Daniłem, Wojtkiem, Martyną, Emilią, Maćkiem, Piotrem, Karoliną...drażnią mnie oni bardzo.

Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi!!!!

ocenił(a) serial na 9
Przemek

aha, zapomniałem. Bardzo szkoda mi poprzedniego Romusia, granego przez Pawła Gędłka. Był on po prostu wspaniały!!! Szkoda!!! [*]

ocenił(a) serial na 7
Przemek

Ja najbardziej w serialu lubię :
Martynę ,Daniła,Arletę,Księdza wikarego Antka,Krystynę, Wiki, Kacpra , Irkę , Kasię , Walę, Babcię Józię, Hankę, Osę, Gosię i Tośka, Jagodę ,Proboszcza, Adama , Angelikę , Księdza Artura, Martę, Marka ,Halinkę , Zbyszka i Patrycję.
Nie przepadam natomiast za Piotrem i Wojtkiem.
Pozdrawiam.

Natasza882

Ja najbardziej lubię Tracza i tą jego przebiegłość oraz Wikarego.

ocenił(a) serial na 2
bonecrusher22

Hmmmm... Tracz i Rumcajs są najlepsi. Tracz bo to lokalny mafioso i w ogóle
serialowy muthafucka a Rumcajs to taki przygłupi goryl. Obydwaj wymiatają.