PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23751
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

Serial był w przeważającej części słaby, ale dzięki postaci Tracza można go nazwać średnim. To on przekonywał mnie to tego aby od czasu do czasu obejrzeć odcinek Plebani.
Sztuczna, nierealna relacja proboszcza z owieczkami. Szczególnie chodzi o to latanie z każdym problemem do księdza-absolutnie wzięte z kosmosu.
Ten serial mógłby być dużo lepszy gdyby głównym fundamentem każdego odcinka było życie Tracza, a nie proboszcza.

ocenił(a) serial na 4
Sakurai

Pomysłowy czarny charakter który ma wejście wszędzie orżnie wszystkich pomoże i zaszkodzi (czart po prostu)

Kroll95

Sporo opinii pochlebnych o tym serialu jest związane z postacią Tracza: nie wiem czy to dzięki dobrze napisanym dialogom, albo dobrej grze aktorskiej?

ocenił(a) serial na 4
Sakurai

no wiesz nie pochwalę np. Małgorzaty sochy co skacze po każdym serialu

Kroll95

To wadą aktorki jest to...
... że gra, a nie jak gra?

ocenił(a) serial na 4
Sakurai

No zauważ jak gra w większości seriali podobna rola

Kroll95

W ,,Prosto w serce" grała czarny charakter, w ,,Brzyduli" zwariowaną kobietę więc nie gra zbyt podobnych roli...

ocenił(a) serial na 10
Sakurai

Tracz był najlepszy, ale inni też dawali radę: Józek policjant (paciorek), wikarzy, Grzybowa, Poldek Nowacki, Śliwiński
Dialogi, gra aktorska? Przede wszystkim gra, ale dialogi miał też zabójcze, gdyby tak wypisać wszystkie jego cięte komentarze można by wydać książkę.
Nie zgodzę się, że serial był słaby, ja w nim widziałem świetną satyrę na Polskę i Polaków