PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23751
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

PLEBANIA moim zdaniem wcale nie jest najgorszym serialem. Jest dobrana bardzo dobra obsada itd... Owszem, na początku też nie podobał mi się ten serial, bo opowiaał tylko o plebanii i księdzu itd. xd , ale teraz przypadł mi do gustu, bo też przedstawione są inne postaci, wcale nie związane z plebanią. Ii ,, tak jak pisze na www. plebanii - plebania jest tylko tłem naszej telenoweli.
Na pierwszym planie stawiamy bowiem żywych, autentycznych ludzi, których radości i smutki, zwątpienia i nadzieje, konflikty i pojednania, małostkowość i wielkoduszność, miłość i nienawiść, strach i odwaga, egoizm i poświęcenie są przedmiotem naszej opowieści.
Plebania w społeczności gminnej jest miejscem wyjątkowym, nie tylko jako przedsionek do "sacrum", ale przede wszystkim - jako miejsce, w którym ogniskuje się większość miejscowych zdarzeń, problemów i konfliktów.
Tu się rejestruje, załatwia, rozmawia, skarży, pochlebia, przeklina, składa datki, otrzymuje dary, zostawia ból, czerpie nadzieję lub doznaje rozczarowań.
Nie ma takiego zdarzenia, które, wcześniej czy później, nie odbiło by się echem na plebanii.
Nie szukamy sensacji - pokazujemy życie, które nas spotyka, prawdziwe życie...

Ja daję 8