Wedlug mnie serial w 99.9 procentach przypomina prisona, naprawde jestem zaskoczony ze taka stacja jak abc zrobila kopie serialu, pewnie niedlugo fox tv nakreci serial o katastrofie lodzi podwodnej i ratunku calej zalogi na pobliska wyspe ktora okazuje nie byc bezludna jakby sie na poczatku wydawalo...ale to wszystko pokazuje ze w swiecie seriali wszystkie chwyty sa dozwolone hehe
A niby Prison Break to oryginalny pomysł? Rozwala mnie to określenie "coś jak Prison Break", jakby PB był pierwszym dobrym amerykańskim serialem...
pb nie jest 1 dobrym amerykanskim serialem ale robienie identycznego serialu w tak krotkim czasie od pojawienia sie pb wydaje mi sie troche smieszne
Odkrycie stulecia, że seriale się powtarzają...abc chcę zrobić konkurencję innym stacjom.
A tak na marginesie Traveler wcale zły nie jest. :)
dlaczego ludzie są tak mało inteligentni? czy tam wyżej było napisane, ze PB jest pierwszym dobrym amerykanskim serialem? czy tylko bylo napisane o podobienstwie? ("cos jak PB") dlaczego jak ktos pisze o podobienstwie, to inny ktos oburza sie i mowi "ale zaraz czy PB jest pierwszym dobrym amerykanskim serialem?" , do cholery, tu nie chodzi o to,czy jest dobry, ale raczej jest pierwszym serialem amerykanskim polegającym na ucieczce z więzienia, który w temacie przewodnim ma ucieczke...i tu lezy cale podobienstwo i dyskusyjnosc proste
Nierozumiem takiego myślenia. Jeśli ktoś robi serial o ludziach uciekających przed policją to już musi być podróba Prison Break'a? To tak jakby każdy nowy serial o ludziach którzy przeżyli katastofę lotniczą miał być podróbą LOST'a. Przecież to nie są oryginalne pomysły. Seriale tego typu pojawiały się wcześniej i nadal będą się pojawiać.
Wg mnie serial jest tylko trochę podobny do PB. Przykład, że Traveler nie jest kopią PB od razu się nasuwa po obejżeniu pierwszego odcinka, czyli w pilocie travelera(i dalszych odcinkach) jest ucieczka przed FBI ale przedewszystkim szukanie Will'a i próba udowodnienia spisku, a w Prisonie akcja przez cały pierwszy sezon toczy się w więzieniu(a dopiero na dalszym planie jest pokazana Veronika)
Pozdrawiam.
PB powinien się skończyć na pierwszym sezonie( może by jedynie zmienić zakończenie z tym kto ich wrobił i było by OK. Wtedy tens serial byłby genialny i taki byśmy go zapamiętali ale niestety 2 sezon jest robiony już tylko dla pieniedzy ludzie go oglądali bo byli zafacynowani pierwszą serią. Z tego co słyszałem to szykuje się nam 3 sezon do czego penie już pedejde bardzo sceptycznie. Traveler natomiast ukazuje nam zupenie inną istorie i że motyw wrobienia kogoś i pościg jest podobny to nieznaczy że jest kopią PB. Jak pisali wcześniej motywy sie powtarzaja bo o ilu różnych żeczach można zrobić seriale kryminalne, SF itp. Smuci mnie jednak i troche ciesz że serial bedzie miał tylko jeden sezon. Nikt nie powie że serial się opuści i zaczoł być monotonny i przynudzać. Wciągnoł mnie on i dlatego jest troche żalu że niezobaczymy dalszych losów bohaterów Traveler. AAA w nawiasie kolejnym serialem który mógł by sie już skończyć jest LOST który po pierwszym genialnym sezonie i drugim doobrym miał trzeci cinki, Słyszałem że i tak został zkrócony z 7 do 5 sezonów.
Kradzieje? Scenariusz do Travelera był napisany już dawno temu ... Pierwszy odcinek był wyemitowany w telewizji 6 lat temu, tylko w zwiazku z atakami terrorystycznymi na WTC odlozyli kolejne odcinki na kolejne lata! Jak już to Prison Break jest kopią Travelera aczkolwiek wedlug mnie mają ze sobą mało wspólnego. Jedyne to chyba ta "czwarta władza" która i tak pojawiła sie w innych filmach.